Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Otrzymaliśmy dyskusję zainicjowaną przez klienta, który złożył zamówienie w naszym sklepie 1 rok temu.
Nie byłoby problemu i szybko doszliśmy z nim do porozumienia - byliśmy skłonni zwrócić temu użytkownikowi 80zł.
Pojawił się jednak problem przy realizacji tej prośby, ponieważ zamówienie zostało złożone ponad rok temu, więc nie mogliśmy go znaleźć w „Zamówieniach”, co uniemożliwiło nam dokonanie zwrotu.
Zwróciliśmy się do „allegro kontakt”, ale to nie rozwiązało problemu. Dopóki klientowi nie udało się uzyskać zwrotu pieniędzy za pośrednictwem Allegro protect, być może ze względu na długość dyskusji, użytkownik oznaczył dyskusję jako nierozstrzygniętą.
To również znacząco wpłynęło na jakość sprzedaży w naszym sklepie.
W związku z tym chciałbym zadać pytanie, jak powinienem prawidłowo obsłużyć tego typu zamówienie, w którym nie mogę znaleźć szczegółów statusu, jeśli chodzi o tego typu sytuację, w której nie mamy możliwości zwrotu pieniędzy?
I co powinienem teraz zrobić, aby cofnąć szkody w moim wyniku sprzedaży z powodu mojej niezdolności do przetwarzania zwrotów?
Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże
@Jiadenrt36 Widzę, że skontaktowałeś się z nami w tej sprawie w zgłoszeniu 50234017. Proszę Cię o cierpliwość.
Tak, ale do dziś nie otrzymaliśmy odpowiedzi od allegro kontakt.
Zdajemy sobie sprawę, że okoliczności tego zamówienia mogą być kontrowersyjne, ale wciąż mamy nadzieję, że ktoś wkrótce powie nam, co powinniśmy zrobić, aby cofnąć skutki tej sytuacji.
Myślę, że jest to rzadka sytuacja, w której możemy ponosić pewną odpowiedzialność, ale nie powinno to być bez zadośćuczynienia.
@Jiadenrt36 nadałem sprawie priorytet, otrzymasz dziś odpowiedź.
@Jiadenrt36 to że nie ma zamówienia w systemie to żadne wytłumaczenie a kupujący może reklamować towar do 2 lat, jak nie masz możliwości oddania kasy przez allegro, robisz to na konto podane przez kupującego 🙂
@kostas11 oczywiście konsument ma prawo 2 lata reklamować towar - tylko allegro tego nie szanuje, ukrywa oferty
to jest sprawa do uokik
też mieliśmy ten sam problem - oferta zniknęła, a wraz z nią możliwość zwrotu wpłaty przez allegro, zwróciliśmy wpłatę bezpośrednio na konto
@gdvorek @N_Nitka28 - gdzie w regulaminie jest zapis o w/w sytuacji, że serwis po roku będzie ukrywał sprzedawcom i konsumentom kluczowe dane zawartej transakcji