anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak to jest że dwóch różnych pracowników Allegro ma DWA odrębne zdania na jeden temat?

__DAM__
#9 Pomysłodawca#

Witam

Jak to jest że DWÓCH różnych pracowników Allegro ma DWA odrębne zdania na jeden temat?

Pani kupiła u mnie towar i go nie odebrała, po czym kupiła ponownie i ten drugi odebrała, a pierwszy do mnie wrócił. Nie odstąpiła od umowy a minęło już ponad 30 dni i teraz założyła spór o zwrot środków, a ja się nie zgadzam. Wiem że to plaga kupowanie i nie odbieranie a potem kupowanie ponownie zamiast zapłacić za tą paczkę (SMART), ale tym razem nie chcę tego odpuścić (zapewne ta Pani już nigdy "nie zapomni" odebrać paczki lub odstąpić od umowy i będzie to z korzyścią dla kolejnych sprzedawców). Nie robią na mnie wrażenia negatywy (mam 99,6% pozytywów i Super Sprzedawcę) i zgodnie z prawdę na nie odpisuję.

Wezwałam ją do zapłaty za ponowną wysyłkę, a ona że już nie chce i teraz odstępuje od umowy (po miesiącu, a miałaa na to 14 dni). Nie zgodziłam się a ona założyła spór i oto co dostałam od pracownika Allegro:

kupująca nie odebrała towaru i wrócił towar wrócił do Państwa. Kupująca miała prawo do nieodebrania paczki. Jest to jednoznaczne z odstąpieniem od umowy. Jeżeli do 30.05.2025 do godziny 12:25 nie zwrócą Państwo pieniędzy kupującej na Państwa konto zostaną nałożone ograniczenia.”

Napisałam przez czat do Allegro w tej sprawie  i tutaj odpowiedź taka:

Dziękuję za cierpliwość. Ta sytuacja wymaga konsultacji mailowej z dedykowanym działem, ponieważ
klient ma prawo do odstąpienia 14 dni od odebrania przesyłki, natomiast przesyłka nie została
odebrana przez klientkę, a nie jest to równoznaczne z odstąpieniem.

A jeszcze na forum wyczytałam też że to ja mam rację (chociaż pytałam ktoś inny w podobnej sprawie):  https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/nieodebrana-paczka-z-paczkomatu-brak-odst%...

I co teraz mam zrobić?

Nie chodzi o kasę ale chcę dać nauczkę chociaż jednej kupującej że nie jest "świętą krową", a ona mi napisała że już nieraz tak robiła i sprzedawcy nie robią problemów. NIE CHCE TAKICH KUPUJĄCYCH, niech kupią u kogoś innego

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
24 ODPOWIEDZI 24

mdrogeria
#21 Demiurg#

@TechartGSM daj link do tego zapisu , szukam go już ze 2 lata .😪....plese .

oznacz moderatorów

TechartGSM
#13 Ambasador#

Nie wygrzebię Ci tego teraz, w każdym razie taką sytuację jak opisaną tutaj i dyskusje z tego tytułu mam minimum raz na kwartał i Allegro zawsze się przychyla do takiej interpretacji. Tylko za pierwszym razem próbowali się kłócić, później zrezygnowali.

oznacz moderatorów

ORTO_MEDI_LIFE
#7 Wielbiciel#

W takim razie jak postępujecie z klientem, który nie odbierze przesyłki z paczkomatu i nie zgłosi odstąpienia od umowy? 

Piszecie coś do niego, zwracacie pieniądze, czy czekacie aż sam się odezwie? 

oznacz moderatorów

AutoEra_pl
#11 Animator#

@ORTO_MEDI_LIFE my wysyłamy zapytanie czy nadal chce przedmiot czy odstępuje od umowy.

oznacz moderatorów

__DAM__
#9 Pomysłodawca#

@AutoEra_pl @TechartGSM @ORTO_MEDI_LIFE @mdrogeria 

Jednak wyszło na moje....  rL85Gw-G.jpg

oznacz moderatorów