anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak utworzyć przesyłkę w koncie uprawnionego użytkownika dla konta głównego?

TYGRYSEK-PL
#8 Zapaleniec#

Mam konto firmowe (kierownika) i dodatkowe konto z uprawnieniami użytkownika (pracownika). Jak włączyć uprawnienia pracownikowi na dodatkowym koncie, aby mógł tworzyć nowe przesyłki (np. Smart i inne bezpośrednio w koncie Allegro) dla konta firmowego? 

oznacz moderatorów
22 ODPOWIEDZI 22

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

TYGRYSEK-PL
#8 Zapaleniec#

Niestety , wchodząc do zakładki zamówienia dodatkowy użytkownik nie może rozpocząć tworzenia etykiety i przesyłki. W tym jest problem i szukam rozwiązania.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@TYGRYSEK-PL uprawnienia do konkretnych zakładek nadasz w zakładce Uprawnieni użytkownicy. Aby to zrobić w prawym górnym rogu wybierz proszę [dodaj użytkownika], kliknij [nadaj uprawnienia], wpisz i zatwierdź login konta Allegro, któremu chcesz nadać uprawnienia, zaznacz uprawnienia, do których chcesz przyznać dostęp (możesz wybrać "brak uprawnienień", "podgląd" lub "edycja") i kliknij [nadaj uprawnienia].
Uprawniony użytkownik odnajdzie je w zakładce Moje konto w części Uprawnienia do kont. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

TYGRYSEK-PL
#8 Zapaleniec#

Niestety, żadne uprawnienia nie nadają możliwości dodatkowemu użytkownikowi utworzyć etykietę wysyłkową, może jedynie zmienić status. Chyba że wciąż czegoś nie wiem i czekam na konkretne instrukcje, jak pracownik ma utworzyć etykietę (tu brak jest wyboru opcji zgody/uprawnień), by potem zmienić status zamowienia (na to ma zgodę, ale tylko na zmianę)

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@TYGRYSEK-PL uprawnieni użytkownicy mają dostęp do listy i szczegółów zamówień, zmiany statusów zamówień, dodawania numeró listów przewozowych oraz do listy złożonych wniosków. Przykro mi, jednak obecnie nie mają możliwości generowania etykiet. 
Rozumiem, że taka opcja byłaby przydatna i przekazałam to jako sugestię dla zespołu, który zajmuje się tą funkcją.  

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

TYGRYSEK-PL
#8 Zapaleniec#

Dziękuje za info. Tak, taka funkcja byłaby BAAArdzo potrzebna, aby zaufany pracownik od paczek mógł obsługiwać przesyłki, a jednocześnie nie musiałbym udostępniać głównego konta . Oczekuję na to z niecierpliwością.

oznacz moderatorów

podlogi24_net
#8 Zapaleniec#

Czy ten problem został w końcu rozwiązany ? To najbardziej potrzebna funkcjonalność w systemie allegro. Osoba uprawniona (pracownik) nie moze otworzyc opcji NADAJ PRZESYŁKĘ (Formularz Wysyłam z Allegro) !!

oznacz moderatorów

TechartGSM
#9 Pomysłodawca#

Podłączam się do pytania - jak widzę minął rok, czy coś w tej sprawie się zmieniło? Jest to niezbędna funkcjonalność.

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@TechartGSM Cześć. Mogę potwierdzić, że taka opcja pojawi się na Allegro w przyszłym roku. 🙂 

oznacz moderatorów

TechartGSM
#9 Pomysłodawca#

Super, a tak troszkę dokładniej? Chociaż który kwartał...

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@TechartGSM Nie wcześniej niż pierwszy kwartał, niestety nie mogę Ci podać dokładniejszego przewidywanego terminu wdrożenia 😕 

oznacz moderatorów

erm2008
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry.

Wkrótce 3 kwartał. Co się dzieje w temacie?

RM

oznacz moderatorów

3BoxDesign
#7 Wielbiciel#

@ko_alka zaraz kończymy 3 kwartał. Czy ta funkcja będzie niebawem dostępna? Bez niej jedyny sposób generowania etykiet to udostępnianie loginu do konta, który z perspektywy bezpieczeństwa jest naganny.

oznacz moderatorów

efinchpl_rtv
#8 Zapaleniec#

Czy już w jakiś sposób można uprawnić pracownika do nadawania paczek ?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@efinchpl_rtv Przykro mi, ale ta opcja nie została jeszcze wprowadzona. Pracujemy nad tym. Będziemy was informować. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

erm2008
#8 Zapaleniec#

Jakie są dalsze działania Allegro w temacie?

Udostępniacie kolejne metody wysyłki i wymuszacie ich używanie na sprzedających a jednocześnie nie zapewniacie podstawowych narzędzi umożliwiających realizowanie takich wysyłek przez pracowników sklepów!

Teraz jakaś znowu wysyłka do jakichś automatów w Czechach której pracownik nijak nie może obsłużyć i musi angażować właściciela konta aby wydrukować mu etykietę. Kiedy to się skończy???

oznacz moderatorów

Client:123301478
#7 Wielbiciel#

Minęły 3 lata a podstawowej funkcjonalności używanej przez osobę na koncie pracownika do nadania paczki brak. To kolejna wydmuszka Allegro w stylu ogranicz dostęp pracownikom do pewnych funkcjonalności Allegro ale jednocześnie bądź niewolnikiem i w zębach dostarczaj etykietki. Kandydatura do nagrody darwina 2024 dla Allegro murowana.
Do tego jeszcze wchodzi Sale Center od lipca 2024 które wywali wszystko do góry nogami - "niech żyjom nam". Premie i ordery rozdane to najważniejsze.

oznacz moderatorów

efinchpl
#9 Pomysłodawca#

U nas też ten temat powrócił przy ogłoszeniu Sale Center.
Co prawda używamy BL, ale nie zmienia faktu że jest to słabe żeby pracownik nie mógł wygenerować etykiety. Tym bardziej że faktycznie czasami coś zawodzi i wtedy konieczne jest wygenerowanie etykiety przez Allegro.

oznacz moderatorów

erm2008
#8 Zapaleniec#

A Allegro siedzi cicho.... Żaden moderator nic nie ma do powiedzenia w temacie??? Złóżcie chociaż kolejną obietnice bez pokrycia... W zasadzie bez znaczenia jaką datę podacie

oznacz moderatorów