anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błąd w przewidywanym czasie dostawy w dniach 30-31.12.

MAMY ROZWIĄZANIE!
siesio
#10 Popularyzator

Dzień dobry!

Proszę o informację jak klienci będą informowani o terminie wysyłki przy zamówieniach 31 grudnia.

Jak co roku zamykają się niektóre lub wszystkie sortownie w ten dzień aby przeprowadzić inwentaryzacje.

Dzisiaj kurier DPD poinformował nas, że w ten dzień (31.12) nie będą odbierać przesyłek i pracują do godz. 11:00. Przesyłki z 31 grudnia odbiorą dopiero 2 stycznia. Czy klienci będą odpowiednio informowani w ten dzień (jak np. przed Wigilią), że nie nadajemy 31 przesyłek z odbiorem 2 stycznia czy musimy RĘCZNIE sobie zmienić np. przedłużając wysyłkę do 2dni... co by było głupie bo taka sytuacja jest co roku i jak co roku mamy problem z pieniaczami.

Pytanie raczej do adminów Allegro, ale zamieszczam tutaj aby reszta wiedziała.

oznacz moderatorów
77 ODPOWIEDZI 77
FHANSAR
#11 Animator

A to dziwne, bo według informacji podanych tutaj: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/jak-b%C4%99d%C4%85-pracowa%C4%87-przewo%C5... dpd 31.12 ma standardowy tryb pracy. Natomiast DHL w sumie jest informacja, że doręczenia tylko do automatów dhl, a Nam minęła graniczna i pokazuje normalnie dostawy kurierem dhl na 31.12, więc fajnie jakby moderatorzy się wypowiedzieli 🙂

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
TechartGSM
#14 Krzewiciel

@siesio U mnie normalnie odbiera 31.12.

oznacz moderatorów
siesio
#10 Popularyzator

Normalnie to znaczy o której, bo o 9 to on może odebrać, ale paczki nie trafią i tak na sortownię.

oznacz moderatorów
siesio
#10 Popularyzator

Czyli mój kurier jakieś farmazony odwala, zadzwoniłem do handlowca DPD i babeczka była zdziwiona... normalnie kurier powinien pracować.

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane

@siesio Nic mi nie wiadomo o zmianach. 31.12 DPD ma standardowy tryb pracy.

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
FHANSAR
#11 Animator

A jak DHL? W tabelce jest informacja:  Skrócony czas pracy - do 14:00.
Doręczenia do 14:00-15:00 tylko do automatów DHL BOX 24/7.

A dla kuriera dhl wyświetla dostawę 31.12. 

oznacz moderatorów
N_Nitka28

@FHANSAR Wyślij zrzut ekranu tej informacji. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
FHANSAR
#11 Animator

xxx.pngZrzut ekranu 2025-12-29 131729.png

oznacz moderatorów
N_Nitka28

@FHANSAR Zweryfikuję to i wrócę do Ciebie z odpowiedzią. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
kakabe_2007
#12 Orędownik

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Przed świętami poinformowaliście sprzedających że 31 grudnia większość przewoźników w ograniczonym zakresie będzie realizowała dostarczanie zamówień. I tak Kurier DHL nie będzie dostarczał zamówień klientom do "rąk własnych".

Moje pytanie - dlaczego Allegro wyświetla klientom że ich przesyłki dziś zamówione a jutro nadane zostaną im doręczone 31 grudnia ?????????????

Przykładowe zamówienie - 2fb97760-e4db-11f0-b558-79c92d00b065

Oczywiście nie wykluczycie negatywnej oceny od wkurzonego klienta !!!!!!!!!!!

Po co to robicie ????????????

oznacz moderatorów
FHANSAR
#11 Animator

Otrzymaliśmy informacje, że dhl jednak będzie dostarczał przesyłki w środe:

Po konsultacji zarówno z wewnętrznym działem jak i przewoźnikiem otrzymałem potwierdzenie, że w komunikacji od DHL otrzymaliśmy błędne informacje. 

W dniu 31.12 dostawy funkcjonują w standardowym trybie, tak jak w każdy inny dzień roboczy. Oznacza to, że dostawy nie ograniczają się wyłącznie do automatów czy też danej godziny.
Przepraszam za niedogodności i dziękuję za zgłoszenie. Niebawem zaktualizujemy informacje po naszej stronie. 

Więc po prostu informacja podana w tej tabelce jest błędna.

oznacz moderatorów
kakabe_2007
#12 Orędownik

Dziękuję za informację.

oznacz moderatorów
MiMary

Cześć, @FHANSAR. Dziękuję za sygnał! Edytowałam link znajdujący się w tym wpisie i podsyłam dodatkowo link do artykułu, w którym znajduje się tabelka z informacją o standardowym trybie pracy DHL 31.12.

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
taakarybaa
#9 Pomysłodawca

Dzlaczego pokazuje nam dla kuriera DPD przy wysyłce na jutro czas dostawy na piątek skoro samo DPD podaje, że paczki nadane 31.12 będą dostarczane 5.01 czyli w poniedziałek?Zrzut ekranu_30-12-2025_16435_www.dpd.com.jpeg

oznacz moderatorów
FHANSAR
#11 Animator

"Zweryfikowałam podobne zgłoszenia w tym temacie ze strony innych doradców i widzę informację, że przedstawiciele handlowi DPD informują, że kurierzy będą w prawdzie odbierać jutro przesyłki, ale będą przesortowane 2 stycznia i dostarczone właśnie tak, jak Państwo piszą 5 stycznia". Czyli wpadną zamówienia dzisiaj, pokaże czas dostawy na 2 styzcnia, a te paczki nie dotrą. 

oznacz moderatorów
taakarybaa
#9 Pomysłodawca

W tej chwili klient widzi dostawę na piątek a nie ma takiej możliwości żeby kurier ją doręczył w tym terminie.Zrzut ekranu_30-12-2025_17292_allegro.pl.jpeg

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   Czemu wprowadzacie klientów w błąd, mam zamówienia @InPost gdzie podajecie przewidywaną dostawę piątek 2 stycznia a paczki będą dopiero 5 stycznia poniedziałek dla nadanych dziś do godziny granicznej 😞

#11 Animator

Jeszcze InPost do kolekcji, a konsultant jeden twierdzi, że jak to przecież dpd i InPost jeździ i wysyła link do ich stron z harmonogramem. A po wysłaniu mu konkretnych punktów, gdzie jest podane, że paczki nadane dzisiaj będą doręczone w poniedziałek twierdzi, a no rzeczywiście, dział techniczny już pracuje nad tym. W środę o 10 dział techniczny pracuje, bo nie było czasu wcześniej, gdzie zamówienia wpadają. 

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

chłopie uważaj

@kostas11 allegro jedynie co potrafi to skutecznie blokować konta na forum allegro gadane osobom, które krytykują ich cudowny system wprowadzania w błąd kupujących odnośnie czasu dostawy

dla osób chcących składać reklamacje serwisowi - serwis odpowie we wtorek lub nawet w poniedziałek - radosną informacją , że problem już jest rozwiązany bo przesyłki zostały doręczone

@MiMary walczycie z własnym cieniem lub problemami, które sami stworzyliście

doskonale wiedzieliście jak wygląda grudzień i początek roku,

allegro będzie mieć przecież 26 lat

mieliście sposobność i możliwości by ten problem rozwiązać dużo wcześniej

oczywiście żadne rekompensaty dla sprzedawców nie są przewidziane i przeprosin dla wprowadzonych w błąd konsumentów na głównej stronie jakoś nie widać

oznacz moderatorów