Dzień dobry!
Proszę o informację jak klienci będą informowani o terminie wysyłki przy zamówieniach 31 grudnia.
Jak co roku zamykają się niektóre lub wszystkie sortownie w ten dzień aby przeprowadzić inwentaryzacje.
Dzisiaj kurier DPD poinformował nas, że w ten dzień (31.12) nie będą odbierać przesyłek i pracują do godz. 11:00. Przesyłki z 31 grudnia odbiorą dopiero 2 stycznia. Czy klienci będą odpowiednio informowani w ten dzień (jak np. przed Wigilią), że nie nadajemy 31 przesyłek z odbiorem 2 stycznia czy musimy RĘCZNIE sobie zmienić np. przedłużając wysyłkę do 2dni... co by było głupie bo taka sytuacja jest co roku i jak co roku mamy problem z pieniaczami.
Pytanie raczej do adminów Allegro, ale zamieszczam tutaj aby reszta wiedziała.
A to dziwne, bo według informacji podanych tutaj: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/jak-b%C4%99d%C4%85-pracowa%C4%87-przewo%C5... dpd 31.12 ma standardowy tryb pracy. Natomiast DHL w sumie jest informacja, że doręczenia tylko do automatów dhl, a Nam minęła graniczna i pokazuje normalnie dostawy kurierem dhl na 31.12, więc fajnie jakby moderatorzy się wypowiedzieli 🙂
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@siesio U mnie normalnie odbiera 31.12.
Normalnie to znaczy o której, bo o 9 to on może odebrać, ale paczki nie trafią i tak na sortownię.
Czyli mój kurier jakieś farmazony odwala, zadzwoniłem do handlowca DPD i babeczka była zdziwiona... normalnie kurier powinien pracować.
@siesio Nic mi nie wiadomo o zmianach. 31.12 DPD ma standardowy tryb pracy.
A jak DHL? W tabelce jest informacja: Skrócony czas pracy - do 14:00.
Doręczenia do 14:00-15:00 tylko do automatów DHL BOX 24/7.
A dla kuriera dhl wyświetla dostawę 31.12.
@FHANSAR Wyślij zrzut ekranu tej informacji.
@FHANSAR Zweryfikuję to i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Przed świętami poinformowaliście sprzedających że 31 grudnia większość przewoźników w ograniczonym zakresie będzie realizowała dostarczanie zamówień. I tak Kurier DHL nie będzie dostarczał zamówień klientom do "rąk własnych".
Moje pytanie - dlaczego Allegro wyświetla klientom że ich przesyłki dziś zamówione a jutro nadane zostaną im doręczone 31 grudnia ?????????????
Przykładowe zamówienie - 2fb97760-e4db-11f0-b558-79c92d00b065
Oczywiście nie wykluczycie negatywnej oceny od wkurzonego klienta !!!!!!!!!!!
Po co to robicie ????????????
Otrzymaliśmy informacje, że dhl jednak będzie dostarczał przesyłki w środe:
Po konsultacji zarówno z wewnętrznym działem jak i przewoźnikiem otrzymałem potwierdzenie, że w komunikacji od DHL otrzymaliśmy błędne informacje.
W dniu 31.12 dostawy funkcjonują w standardowym trybie, tak jak w każdy inny dzień roboczy. Oznacza to, że dostawy nie ograniczają się wyłącznie do automatów czy też danej godziny.Przepraszam za niedogodności i dziękuję za zgłoszenie. Niebawem zaktualizujemy informacje po naszej stronie.
Więc po prostu informacja podana w tej tabelce jest błędna.
Dziękuję za informację.
Cześć, @FHANSAR. Dziękuję za sygnał! Edytowałam link znajdujący się w tym wpisie i podsyłam dodatkowo link do artykułu, w którym znajduje się tabelka z informacją o standardowym trybie pracy DHL 31.12.
Dzlaczego pokazuje nam dla kuriera DPD przy wysyłce na jutro czas dostawy na piątek skoro samo DPD podaje, że paczki nadane 31.12 będą dostarczane 5.01 czyli w poniedziałek?
"Zweryfikowałam podobne zgłoszenia w tym temacie ze strony innych doradców i widzę informację, że przedstawiciele handlowi DPD informują, że kurierzy będą w prawdzie odbierać jutro przesyłki, ale będą przesortowane 2 stycznia i dostarczone właśnie tak, jak Państwo piszą 5 stycznia". Czyli wpadną zamówienia dzisiaj, pokaże czas dostawy na 2 styzcnia, a te paczki nie dotrą.
W tej chwili klient widzi dostawę na piątek a nie ma takiej możliwości żeby kurier ją doręczył w tym terminie.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Czemu wprowadzacie klientów w błąd, mam zamówienia @InPost gdzie podajecie przewidywaną dostawę piątek 2 stycznia a paczki będą dopiero 5 stycznia poniedziałek dla nadanych dziś do godziny granicznej 😞
Jeszcze InPost do kolekcji, a konsultant jeden twierdzi, że jak to przecież dpd i InPost jeździ i wysyła link do ich stron z harmonogramem. A po wysłaniu mu konkretnych punktów, gdzie jest podane, że paczki nadane dzisiaj będą doręczone w poniedziałek twierdzi, a no rzeczywiście, dział techniczny już pracuje nad tym. W środę o 10 dział techniczny pracuje, bo nie było czasu wcześniej, gdzie zamówienia wpadają.
chłopie uważaj
@kostas11 allegro jedynie co potrafi to skutecznie blokować konta na forum allegro gadane osobom, które krytykują ich cudowny system wprowadzania w błąd kupujących odnośnie czasu dostawy
dla osób chcących składać reklamacje serwisowi - serwis odpowie we wtorek lub nawet w poniedziałek - radosną informacją , że problem już jest rozwiązany bo przesyłki zostały doręczone
@MiMary walczycie z własnym cieniem lub problemami, które sami stworzyliście
doskonale wiedzieliście jak wygląda grudzień i początek roku,
allegro będzie mieć przecież 26 lat
mieliście sposobność i możliwości by ten problem rozwiązać dużo wcześniej
oczywiście żadne rekompensaty dla sprzedawców nie są przewidziane i przeprosin dla wprowadzonych w błąd konsumentów na głównej stronie jakoś nie widać