Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dalej nic wystawić nie można na allegro. Obsesja allegro z kodem producenta.
Czas zmienić portal dosyć tego poniżania sprzedawców i zabawy z nimi. Platforma handlowa która robi wszystko by nic sprzedać nie mozna było i ich obsesja o jakimś kodzie producenta.Jak mam znaleść ten kod producenta jak sprzedaję używane rzeczy??? mam dużo rzeczy z niemiec i co mam wertować niemieckie strony w poszukiwaniu tego kodu producenta!??? Po co to wszystko czemu ma służyć ten sabotaż???
Który to klient kupuje po kodzie producenta? Jak chcę kupić buty to wpisuję buty a nie szukam kodu do butów.
@ElaEla7 to jest jedynie przydatne w produktach, które identyfikują się jakimś numerem/kodem - przykładowo, sprzęty. Nie wiem, kupujesz czajnik, jakiś Zelmer. Trafiasz na ofertę takiego CK1050, którego sprzedawca jest na samej górze w trafności - OK. Jak oferta ma kod produktu, to po tym kodzie znajdziesz jeszcze tańszą ofertę (wykluczając niby-rabaty). Dlatego uzupełnione parametry oraz połączenie z produktem jest "ważne" dla allegro.
To oczywiście miałoby sens jedynie w przypadku kiedy każdy sprzedawca uzupełnia parametry prawidłowo według tego, co daje producent.
---
Oczywiście są produkty, które nie posiadają ani EAN, ani jakichś kodów czy innych **piiip**ół. Na jednym koncie mam obrusy na metry, które nie posiadają żadnych kodów, dosłownie NIC. Jedynie kod, który, cytuję: "znajduje się jedynie w programie magazynowym, indeks kolejności w bazie, nie określa on produktu w żaden sposób". Nie jest to kod identyfikacyjny dla klienta, więc ten parametr nie może być wymagany.
Uwaga uprzedzam, wiem, że w kategorii Obrusy~ nie jest on wymagany, jest to tylko przykład.
Allegro również błędnie określa Kod Producenta jako Kod Produktu. Od tego jest pole Model. Kod Producenta, to kod wytwórcy przypisany do firmy w kodzie EAN. Allegro powinno ponownie zajrzeć do symboliki EANu, potem dopiero to wprowadzać, ale poprawnie. Przykłady w pomocy również są błędne przez co cała produktyzacja ma bałagan.
Kod Producenta to nie jest kod produktu. Kod Producenta nie jest nikomu i do niczego potrzebny przy wyszukiwaniu produktu
@nat_not warto by było to przekazać do zespołu zajmującego się tym tematem lecz wątpię, że coś da się zrobić jak już miliony produktów mają uzupełnione parametry.
ja sprzedaję mozaiki - rękodzieło, tam nie ma żadnych EAN.
ja mam druki 3d i ten sam problem
Te kody i inne parametry to są tylko po to, żeby mogli rozbudować swoją bazę "produktów". I tak każdy wpisuje co chce, bo wątpię, żeby większość tych produktów miała wpisane poprawne kody producenta. Każdy i tak wpisuje co chce, bo podczas wystawiania towaru od pewnego producenta widzę, że większość produktów ma złe parametry, a nie chce mi się ciągle tego zgłaszać, bo nic z tym nie robią. 10 zgłoszeń i parametry nadal nie są zmienione.
To niech zlikwidują to sito a nie denerwują ludzi bo wystawić nic nie można,szlag mnie trafia jak klikam zeby wystawić i nagle na czerwono mi się wyświetla.
Zresztą ja już skończyłem z tym portalem już 200zł prowizji to dla mnie za dużo kasy
A oni potem tam siedzą i debatują o moich 5zł prowizji czy mi oddać jak ktoś nie zapłacił za to co kupił,wstyd normalnie dwa tygodnie pisali ze mną o te 5zł i za każdym razem inna osoba koszty mieli przy tych 5zł chyba z 500zł się zrobiło dlatego tyle potem im płacić musimy,zenada normalnie co wyprawiają
To pomyśl, że niektórzy płacą w dziesiątkach tysięcy 😄 toż to wypłata z ogromnymi bonusami dla kilku pracowników.
Ale cóż, coś za coś 😞
Terg tu sprzedawał wszyscy byli zadowoleni ale allegro zawsze jakiś problem miało.Jak terg odszedł to rzesza ludzi też odeszła do nich na stronę swoją
Teraz też dużo osób odchodzi mają dosyć tych ciągłych zmian i cudowania urzędników allegrowych🤣
mylisz się
@DarkStoorM kody są po to by wyeliminować Sprzedających na korzyść własnego sklepu i innych dużych sprzedawców tak jak to jest w a m a z o n i e
jak podasz kod ean w towarach jakie sprzedajesz to masz zagwarantowane że nic nie sprzedasz jeżeli cena będzie wyższa od innej oferty z tym kodem
jak jest duża różnorodność ofert nazw zdjeć to masz szanse na sprzedaż gdyż Kupujący będzie myślał że jest to inny produkt