Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
niestety dzisiaj stała się tragedia zawaliło nam halę i chcą zamknąć sklep bo zagraża bezpieczeństwu. W jaki sposób mogę zawiesić konto ze skutkiem natychmiastowym w takiej sytuacji do czasu rozwiązania problemu. Urlop niestety trzeba zaplanować 7 dni wcześniej, tutaj nie mogę czekać bo dzisiaj mogą mi zamknąć sklep co robić?
@BARTER_ Po prostu zakończ wszystkie aukcje. Później będziesz mógł je wznowić (bodajże w terminie do 60 dni).
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@BARTER_ jeszcze był jakiś urlop https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/urlop
@ZibiK30 Tyle że urlop aktywuje się dopiero po 7 dniach od włączenia.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
7 dni wcześniej trzeba zaplanować ;/
usuń wszystkie oferty i napisz na stronie o sprzedawcy o swojej tragedii zapewniając wszystkim chętnym (transakcje juz zapłacone) zwrot wpłaty
lub proś kupujących o zgodę na późniejszą wysyłkę towaru
@BARTER_, przede wszystkim chciałabym powiedzieć, że naprawdę przykro mi z powodu sytuacji, w jakiej się znalazłeś.
Niestety nie możemy zawiesić Twojego konta. Dobrze Ci doradzono wcześniej - najlepszym rozwiązaniem jest zakończenie wszystkich ofert i wznowienie ich, gdy uporasz się z tym wszystkim.
Gdybyś miał jeszcze jakieś pytania lub wątpliwości, daj proszę znać.
@mr_oma Bardzo ciekawe podejście:
Niestety nie możemy zawiesić Twojego konta
Można wywnioskować, że taka możliwość istnieje bo ciągle komuś zawieszacie konta, ale w celu pomocy komuś dla dobra waszego klienta (bo jest waszym klientem z którym macie umowę) taka możliwość nie istnieje. Trochę przykre i okazuje brak dobrej woli.
@ZibiK30 zawieszenie konta to najgorsze co można teraz zrobić, jak to odbiorą kupujący 😞 wystarczy usnąć aukcje i ogarnąć złożone zamówienia( zwroty kasy i info o tragedji ) nic innego nie trzeba robić !!!
@kostas11 Niby tak, ale jeśli ma setki różnych aukcji wystawionych, to wstawienie ich ponownie zajmie dużo czasu i spowoduje też starty firmy. Zawieszenie na jakiś czas, po odwieszeniu nikt nie będzie widział, ze było zawieszone. Poza tym, co mają powiedzieć Ci którzy mają blokowane konta w celu tylko kolejnej weryfikacji? 😉
@ZibiK30 rozumiem że masz na myśli żeby wisiały aukcje ale nikt nie mógł kupować ? takie coś to ja mogę w swoim sklepie internetowym allegro raczej na to nie pójdzie 😞
@kostas11 Tak. Obojętnie jak by to wyglądało i by spełniało 2 warunki. Blokada możliwości zakupu a jednocześnie aby nie trzeba było usuwać aukcji i ponownie ich wstawiać.
@kostas11 Allegro na pewno ma możliwości zawiesić konto z odpowiednią informacją dla kupujących.
@ZibiK30, odnosiłam się bezpośrednio do Twojej wcześniejszej sugestii: "pisz do Allegro i proś o zawieszenie konta na życzenie aż do odwołania życzenia". Może powinnam być bardziej precyzyjna - zawieszenie konta czy też nałożenie na niego ograniczeń wiąże się z konkretnymi naruszeniami naszych zasad opisanymi m.in. tutaj.
@mr_oma To bardzo Cię przepraszam, zrozumiałem to nieco inaczej. Mój błąd. Możesz usunąć mój wcześniejszy wpis 🙂
Naruszenie zasad przez was ustalonych więc też możecie je zawsze nagiąć dla czyjegoś dobra i pomocy jeśli nie szkodzi to nikomu a pomaga 😉
Po co zawieszać, skoro w dwadzieścia kilka minut człowiek może zakończyć wszystkie oferty?
Poza tym zrobiliby mu krzywdę, naginając zasady. Napis "konto zawieszone" działa na klientów jak płachta na byka, negatywy sypią się stadami.
@Kasiulki2 To jak rozwiązują sprawę z blokadą konta w celu jego ponownej lub losowo wybranej weryfikacji? No i zakończone oferty można 1 kliknięcie potem przywrócić czy trzeba ponownie wstawiać całą ofertę? Pytam w razie setek różnych ofert a nie sprzedaje na Allegro to nie znam tego mechanizmu. Jesgtem tylko kupującym tutaj 🙂
Łatwo to można zrobić. Wchodzisz na swoje trwające oferty, wyświetlasz po 1000 na stronie jeśli masz ich dużo, zaznaczasz wszystkie jednym kliknięciem i wybierasz "zakończ".
Wznowić - odwrotnie. Wchodzisz na swoje zakończone oferty, wyświetlasz po 1000 na stronie jeśli masz ich dużo, zaznaczasz wszystkie jednym kliknięciem i wybierasz "wznów".
Dla autora wątku zakończenie czy późniejsze wznowienie to kilkanaście czynności (po jednej dla każdej strony), trwających po minutę każda. Albo i mniej.
@ZibiK30 blokady w celu weryfikacji konta najczęściej nie widać na zewnątrz, a skutkuje ona tylko tym, że sprzedający nie może wystawiać/wznawiać ofert ani edytować tych trwających. Oferty nie wznowią się też automatycznie.
Nie mamy narzędzia, które umożliwiałoby zablokowanie możliwości kupowania w trwających ofertach. Zresztą nie chcielibyśmy takiego narzędzia mieć - mamienie kupujących produktami, których nie mogą kupić, nie działałoby dobrze na opinię o Allegro czy poziom sprzedaży... Pod każdym względem lepiej oferty zakończyć, ich wznowienie to kilka chwil.