anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jakość sprzedaży -490/860. Bez negatywów. Kuriozalny algorytm allegro?

Modnebobasy_pl
#3 Debiutant#

Witam, zadałem na chacie Allegro takie pytanie:

"Dzień dobry? Dlaczego jakość mojej sprzedaży wynosi -490/860 (tak, ujemna)? Nie sprzedaję dużo, ale nie mam
żadnych ocen negatywnych, 100% pozytywów. Skąd się bierze taka dziwna kalkulacja? Przez taką
ocenę moje oferty są na szarym końcu listy ofert i praktycznie nie mam szans na sprzedaż i na poprawienie jakości. Nawet, gdy zaczynałem współpracę z Allegro miałem duuużo lepszą ocenę przed pierwszą sprzedażą."

Pani doradca przytoczyła mi cały algorytm obliczania jakości, ale oprócz zwiększenia sprzedaży nie znalazła rozwiązania.

To chyba jakieś kuriozum: mało sprzedajesz -> wylatujesz nawet, jeśli opinie są pozytywne.

Macie jakiś pomysł na zmianę takiej jakości?

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Za przegapienie kiedyś jeden wiadomości kiedyś zabrali z 900. A ja z tych co mają średni czas 18 min bez pomocy automatu, no chyba że ktoś w środku nocy napisze to ciut spadnie. I to jest sprawiedliwość...

oznacz moderatorów

outdoor-bazar
#9 Pomysłodawca#

To na [edycja] jest jeszcze głupiej. Tam masz obowiązek odpowiedzieć na każdą wiadomość klienta, nawet na słowo pożegnania.  Zatem, gdy pożegnasz się z klientem pisząc np. "ddziekuję za kontakt. Pozdrawiam" i klient odpowie "Pozdrawiam", to ty masz obowiązek jeszcze coś napisać, cokolwiek, jako ostatni, bo inaczej bedzie to traktowane jako brak odpowiedzi na wiadomośc od kupujacego i dostaniesz punkty karne.

Debilizm. Ta działają korporacje.  

oznacz moderatorów