Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej, zauważyłem spadek punktów o 110, nie można nigdzie tego podejrzeć, Allegro znowu coś zmieniło w punktacji?
Ta jakość sprzedaży jest skopana, staram się aby wszystko było cacy a mam tylko 200 punktów na 500,
Przez szybką wysyłkę nie mogę nazbierać punktów, dlaczego jeśli mam ustawione 3 dni i w tym czasie wysyłam paczkę czasami nawet tego samego dnia to nie są naliczane mi punkty.
Mieszkam na zadupiu i to jest dla mnie problem latać co godzina 10 km aby wysłać paczkę.
Niech allegro to poprawi, powinny być punkty za wysyłkę w deklarowanym czasie mam racje?
@euphoria_art widzę jednak ,e nie zatrybiłeś . Jak będziesz miał pytania to będzie widoczny ten obszar punktami , ale nie będzie obszaru ,, brak pytań ,, i punktów również .
Tak zatrybiłem z tym już dawno, nie wiem czy zauważyłeś ale zacząłem drążyć co innego, Allegro rżnie nas na maxa i tu mnie ściska!
Mam żebrać na forach o wiadomości od kupujących? czy to jest legalne? bo nie widzę innej opcji! Niech moderatorzy się wypowiedzą! bo czasami odnoszę wrażenie że moderacja na Gadane to zwykłe BOTY i zawodzi tu czynnik ludzki!
Nie na forach bo zaraz nas tu wszystkich za to zablokuja
Dogadaj się z członkami rodziny
po cichu w 4 ścianach
Do moderacji, proszę nie usuwać tego tematu gdyż nie znalazłem żadnego poradnika na Allegro i interesują mnie tylko legalne sposoby innych sprzedawców.
Ja mam albo za dobry opis w aukcji, albo za dobrze dbam o sprzedaż dlatego nic nikt nie pisze, mam przez to przechlapane i minus -100pkt
Proszę tylko o legalne sposoby na podniesienie tych punktów, co ma wpływ na wiadomości od kupujących, dlaczego nikt nie zadaje pytań?
Dzięki Wielkie z góry!
Poprosić znajomych by o coś zapytali ze swoich kont
@az1rael ta..... jak zrobi to bez głowy szybko tu wróci nowym wątkiem p.t,, dlaczego mam zablokowane konto ,,
@mdrogeria dlatego napisałem kolegów / znajomych bo wątpie by korzystali z tego samego routera / netu co on nie napisalem poproś domowników bo by bana dostał
Chciałbym poznać tylko legalne sposoby na zainteresowanie kupujących zadawaniem pytań.
Niedopowiedzenia w ofertach …
Dla allegro to oznacza nie tyle dobry wyczerpujący opis aukcji ale w ogóle brak zainteresowania ofertą
dziwne? Może ale tu jest inny świat
Wydaje mi się że jeśli pominę w opisie kilka ważnych kwestii dotyczących produktu to zaczną się sypać pytania, a wraz z nimi punkty. Czy to oznacza że Allegro nas zachęca do takich praktyk?
@euphoria_art dostałeś już od nas odpowiedź na temat tego jak przyznawane są punty w jakości sprzedaży, z czego wynika spadek w Twojej punktacji oraz wszystkie poruszone przez Ciebie kwestie zostały już wyjaśnione - dlatego następne pytania w tym temacie pozostawię już bez odpowiedzi (chyba, że będziesz miał pytania w innej tematyce - to jak najbardziej, chętnie pomogę). Dostałeś również link do artykułu, w którym wyjaśniamy jak są przyznawane punkty, w każdej z miar w jakości sprzedaży. Dodatkowo w tym artykule znajdziesz wskazówki, jak osiągać dobre wyniki w jakości sprzedaży.
ok
Jestem sprzedawcą na Allegro od 18 lat, od czasu do czasu posiadam tytuł "Super Sprzedawca". Dawno dawno temu nawet taki certyfikat Super Sprzedawcy otrzymałem od Allegro oprawiony w ramki, to było coś!
Teraz mamy 2025rok i panel jakości sprzedaży a w nim ...
jest taki punkt:
*zadbaj o to, aby kupujący mogli znaleźć w Twoich ofertach wszystkie istotne informacje. Gdy przygotujesz szczegółowy opis produktów, które sprzedajesz, możesz znacząco ograniczyć liczbę pytań od potencjalnych klientów.
Zadbałem, zrobiłem bardzo szczegółowy opis produktów, zachęciliście mnie do tego przez co ograniczyłem liczbę pytań aż do zera! i dlatego ukaraliście mnie ZWYKŁEGO SUPER SPRZEDAWCE (bo to już nic nie znaczy) minusem 100pkt. 30 dni nikt nie zadał mi pytania, przez ten poradnik.
Allegro wymaga coś a później odbiera za wywiązanie się z tego 100pkt.
Punktacja do Wielkiej poprawki albo poradnik (w którym powinno być nie rób dokładnych opisów bo stracisz 100pkt)
Dodam że nie przeprosił mnie nikt w tej sprawie tylko robią ze mnie winnego!
Macie podobne doświadczenia?
Dlaczego mi moderatorzy scalacie do jednego wątka osobne tematy.
Założyłem wątek "jak można legalnie podbić punktacje za brak wiadomości od klientów?" i teraz wrzuciliście to do jednej piaskownicy. to może zmieńcie teraz tytuł wątku.
Chyba tu na forum nie ma moderacji są tylko boty, legalny założony temat a oni kasują czy przenoszą chyba widać że jest inny tytuł i pytanie. Ja nie spamuje to jest inny temat i dlaczego nie mogę założyć nowego wątku.