Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Teraz w Podsumowaniu kosztów ofert skorzystacie z Kalkulatora marży, aby sprawdzić marżę dla swojej wybranej oferty.
Marżę obliczamy według wzoru:
marża = [wartość sprzedaży – koszty Allegro – (koszt produktu za sztukę + inne koszty za sztukę) x liczba sprzedanych sztuk] ÷ wartość sprzedaży
Przy obliczaniu marży nie bierzemy pod uwagę zwrotów i anulowanych zamówień. Wszystkie kwoty podajemy netto.
Jak skorzystać z Kalkulatora marży
Kalkulator marży wyświetlamy też bezpośrednio w Podsumowaniu kosztów oferty - w kolumnie po lewej stronie. Link do niego znajdziecie również w Rozliczeniach z Allegro i w Moim Asortymencie.
Będzie niższa, hurrra.
Ale cwaniactwo... w koncu znalezliscie sposob, zeby dowiedziec sie na jakiej marzy funkcjonuja sprzedawcy.
Potem tylko srednia, mediana itp - i juz bedziecie wiedziec jak jeszcze bardziej dokrecic srube i o ile podniesc prowizje od sprzedazy i od Smartow
Zamiast sie zajac tym co wazne (przykladowo GPSR, ktore wchodzi za miesiac) to zajmujecie sie **piiip**olami a sprzedawcy znowu zostana z reka w nocniku na ostatnia chwile
Krok 1: Stwórz kalkulator marży dla Sprzedawców
Krok 2: Nieświadomi sprzedawcy dają wam na tacy na jakich marżach ciągną biznes na Allegro
Krok 3: Podwyższ marże na tyle, żeby zarobić więcej i żeby Sprzedawcy zostały jedynie ochłapy na jedzenie
Krok 4: Jeżeli marże są duże, wystartuj z własną ofertą na oficjalnym sklepie Allegro, a że wiesz jakie są marże, to możesz fajnie ponegocjować z producentem, żeby mieć tak niski koszt zakupu, by wykosić małych sprzedawców na twoim własnym portalu
Krok 5: Sytuacja win-win dla Allegro, sytuacja lose-lose dla Sprzedawcy
Ludzie, liczcie to dalej w excelu dla własnego dobra, nie dajcie się podejść 😛
Prawie dałem się nabrać.... zrobiłem 1 produkt i mnie oświeciło co Allegro wyrabia.... Oczywiście cwaniacy nie pozwalają usunąć raz wprowadzonych kwot żeby usunąć dane.