Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Teraz w Podsumowaniu kosztów ofert skorzystacie z Kalkulatora marży, aby sprawdzić marżę dla swojej wybranej oferty.
Marżę obliczamy według wzoru:
marża = [wartość sprzedaży – koszty Allegro – (koszt produktu za sztukę + inne koszty za sztukę) x liczba sprzedanych sztuk] ÷ wartość sprzedaży
Przy obliczaniu marży nie bierzemy pod uwagę zwrotów i anulowanych zamówień. Wszystkie kwoty podajemy netto.
Jak skorzystać z Kalkulatora marży
Kalkulator marży wyświetlamy też bezpośrednio w Podsumowaniu kosztów oferty - w kolumnie po lewej stronie. Link do niego znajdziecie również w Rozliczeniach z Allegro i w Moim Asortymencie.
Będzie niższa, hurrra.
Ale cwaniactwo... w koncu znalezliscie sposob, zeby dowiedziec sie na jakiej marzy funkcjonuja sprzedawcy.
Potem tylko srednia, mediana itp - i juz bedziecie wiedziec jak jeszcze bardziej dokrecic srube i o ile podniesc prowizje od sprzedazy i od Smartow
Zamiast sie zajac tym co wazne (przykladowo GPSR, ktore wchodzi za miesiac) to zajmujecie sie **piiip**olami a sprzedawcy znowu zostana z reka w nocniku na ostatnia chwile
Krok 1: Stwórz kalkulator marży dla Sprzedawców
Krok 2: Nieświadomi sprzedawcy dają wam na tacy na jakich marżach ciągną biznes na Allegro
Krok 3: Podwyższ marże na tyle, żeby zarobić więcej i żeby Sprzedawcy zostały jedynie ochłapy na jedzenie
Krok 4: Jeżeli marże są duże, wystartuj z własną ofertą na oficjalnym sklepie Allegro, a że wiesz jakie są marże, to możesz fajnie ponegocjować z producentem, żeby mieć tak niski koszt zakupu, by wykosić małych sprzedawców na twoim własnym portalu
Krok 5: Sytuacja win-win dla Allegro, sytuacja lose-lose dla Sprzedawcy
Ludzie, liczcie to dalej w excelu dla własnego dobra, nie dajcie się podejść 😛
Prawie dałem się nabrać.... zrobiłem 1 produkt i mnie oświeciło co Allegro wyrabia.... Oczywiście cwaniacy nie pozwalają usunąć raz wprowadzonych kwot żeby usunąć dane.
Ciekawe kiedy ludzie zrozumieją co to oznacza?!
Ps. Dla mnie to nieporozumienie, że allegro robi wszystko aby wykosić jak najwięcej sprzedających,a taki kalkulator to oczywiście ukryta i zakumoflowana jedna z opcji dążąca finalnie do wykończenia ludzi.