anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego naszego produkty nie biorą udziału w kampaniach?

BudmilZrt
#7 Wielbiciel

Chcielibyśmy uczestniczyć w kampaniach, jednak większość naszych produktów jest wykluczana z informacją, że są powiązane z produktem w katalogu Allegro, który nie jest akceptowany w danej kampanii.

Nie rozumiemy tego, ponieważ wszystkie nasze produkty są dodawane dokładnie w ten sam sposób.

Przykład: dodaliśmy około 30 torebek. Wcześniej wszystkie mogły brać udział w kampaniach, a obecnie tylko 4 są oznaczone jako kwalifikujące się. Nie wprowadzaliśmy żadnych zmian w produktach.

Dodatkowo zauważyliśmy dziwną sytuację – niektóre produkty nagle zaczynają kwalifikować się do kampanii, mimo że nic w nich nie zmienialiśmy. Na przykład rano jedna kurtka była wykluczona z kampanii, a po południu mogła już zostać zgłoszona.

Czy może to być jakiś problem systemowy albo synchronizacja katalogu? Jak można dokładnie sprawdzić, co powoduje wykluczenie produktów?Kampány-3.png

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17

BudmilZrt
#7 Wielbiciel

Kampány-3.pngWe would like to participate in campaigns, however most of our products are being excluded with the message that they are connected to a product in the Allegro catalog which is not accepted for the campaign.

What we do not understand is that all of our products are uploaded exactly the same way.

For example: we uploaded around 30 bags. Previously all of them could participate in campaigns, but now only 4 are considered eligible. No changes were made to the products.

Another strange issue is that some products suddenly become eligible without us changing anything. For example, in the morning one jacket was excluded from a campaign, but by the afternoon it became accepted automatically.

Could this be some kind of system or catalog synchronization issue? How can we properly check what exactly causes the exclusion?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@BudmilZrt napisz proszę, do jakiej konkretnie kampanii chceliście dodać oferty? 
Komunikat wskazuje na to, że jest to kampania,  w której mogą brać udział konkretne produkty. Mamy różne kampanie, więc możliwe, że oferty nie spełniają warunków tylko jednej lub części z nich. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

BudmilZrt
#7 Wielbiciel

Obecnie chcieliśmy wziąć udział w kampanii Smart Weeks. Jednak w praktyce bylibyśmy zadowoleni z udziału w dowolnej kampanii promocyjnej.

W przeszłości nasze produkty były akceptowane do podobnie nazwanych kampanii, dlatego nie do końca rozumiemy powód obecnego wykluczenia. Przeanalizowaliśmy również listę warunków uczestnictwa, ale nadal nie widzimy dokładnej przyczyny problemu.

Czy mogliby Państwo pomóc nam zrozumieć, dlaczego nasze oferty nie kwalifikują się do kampanii?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@BudmilZrt w ramach Smart! Weeks do akcji można zgłosić produkty z tej listy towarów
Produkty ze zrzutu nie są na tej liście, dlatego pojawia się taki komunikat. 
Sprawdź, czy inne Twoje produkty nie są na liście lub wybierz inną kampanię. 

Monika
oznacz moderatorów

BudmilZrt
#7 Wielbiciel

Dzień dobry,

Tak, również zauważyliśmy, że nasze produkty nie znajdują się na liście produktów kwalifikujących się do kampanii.

Nasze pytanie brzmi: z jakiego powodu produkty nie zostały uwzględnione na tej liście? Czy istnieje konkretny powód wykluczenia?

Obecnie nasze produkty nie pojawiają się w żadnej kampanii promocyjnej, dlatego chcielibyśmy zrozumieć, co jest tego przyczyną i czy możemy coś zrobić, aby kwalifikowały się do przyszłych kampanii.

Dziękujemy za pomoc i czekamy na odpowiedź.

oznacz moderatorów

AlePiesio
#14 Krzewiciel

@BudmilZrt  @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   ja również od dłuższego czasu nie mogę brać udziału w żadnych kampaniach, moje oferty się nie kwalifikują i też nie wiem czemu... Kiedyś widziałem informacje że obrót za mały mam i to tylko dla tych większych ...

oznacz moderatorów

actp-sklep
#11 Animator

AlePiesio  Od jakiegoś czasu sprzedawcy wystawiający fakturę bez vat nie mogą już brać udziału w żadnej akcji promocyjnej 😞
oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@BudmilZrt@AlePiesio jeśli oferty nie wyświetlają się po zaznaczeniu kampanii, oznacza to, że nie spełniają one warunków danej kampanii. W zakładce Kampanie i programy, możecie sprawdzić zasady dla każdej kampanii i programu oraz sprawdzić, czy spełniacie warunki udziału. Więcej informacji na ten temat, przeczytacie w tym artykule

Sandra
oznacz moderatorów

AlePiesio
#14 Krzewiciel

@Sa_nova nic mi to nie mówi dalej, są warunki na liście które spełniam ale ofert na liście do zgłoszenia nie mam, jaki jest powód tego ? Czego konkretnie nie spełniam ? Bo tak jak napisałem ogólne warunki są podane np cena niższa ale żeby obniżyć cenę do kampani to najpierw oferta musi być na liście 🫪

oznacz moderatorów

BudmilZrt
#7 Wielbiciel

@Sa_nova Mam dokładnie ten sam problem. Spełniamy wszystkie opisane warunki kampanii, a mimo to nasze produkty nadal nie pojawiają się na liście zgłoszeń. Z podanych informacji nie wynika jasno, którego konkretnego warunku nie spełniamy, dlatego bardzo trudno jest cokolwiek poprawić.

Czy ktoś z działu technicznego lub informatyk mógłby dodatkowo sprawdzić, dlaczego nasze oferty są automatycznie wykluczane z kampanii?

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@BudmilZrt poprosiłam o sprawdzenie przykładowych ofert z załączonego zrzutu, dlaczego nie są uwzględnione w kamapnii Smart! Weeks. 

Sandra
oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AlePiesio potrzebuję konkretnego przykładu, którą ofertę chcesz zgłosić i spełnia warunki oraz informację do jakiej konkretnie kampanii. 

Sandra
oznacz moderatorów

AlePiesio
#14 Krzewiciel

@Sa_nova nr oferty 14469292354, to moja najlepsza oferta pod względem sprzedaży od wielu lat. A jeśli chodzi o program to byle jaki na prawdę, do żadnego nie mogę zgłosić oferty a macienich kilka.

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AlePiesio dzięki. Konsultuję to. 

Sandra
oznacz moderatorów

BudmilZrt
#7 Wielbiciel

@Sa_nova Dziękujemy za pomoc i sprawdzenie tego problemu. Czekamy na informację zwrotną.

oznacz moderatorów

AlePiesio
#14 Krzewiciel

@Sa_nova jaki wynik konsultacji ? Bo minęły 3 dni i dalej nic nie wiem 🙂 pozdrawiam 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@BudmilZrt @AlePiesio Kampania Smart Weeks! opiera się na liście towarów, którą przygotowujemy dla każdej edycji. W tej kampanii mogą brać udział tylko sprzedający, którzy mają w ofertach te produkty.
Przed startem kampanii można zgłosić nam produkty, które w Waszej opinii powinny być na liście (w tym roku zgłoszenia zamknęliśmy 4 maja). Zawsze informujemy o tym z wyprzedzeniem, więc zachęcam Was do śledzenia aktualności, abyście mogli zgłosić swoje produkty w kolejnej edycji. 

Monika
oznacz moderatorów