Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Tak zrobiliście, że nic kompletnie się nie kwalifikuje do promowania. Czy konieczne jest wystawienie tych przedmiotów na innych serwisach, nie tylko na Allegro, żeby cokolwiek nadawało się do promowania?
Cześć @Pengano, rozwiń proszę swoją myśl 🙂
W jaki sposób nie kwalifikują się do promowania Twoje produkty?
W Reklama i promowanie jest dział "Kampanie i programy" i tam można zgłaszać różne przedmioty do promowania. Można by było, gdyby jakikolwiek przedmiot kwalifikował się. A tam jest napisane: "Nie znaleźliśmy takich ofert". W żadnej z dostępnych promocji.
Kiedyś jeden z Konsultantów tłumaczył, że do tych kampanii wybieracie przedmioty obecne w różnych innych serwisach, bo takie nazywacie popularnymi na rynku. Nie chcecie promować przedmiotów wystawianych wyłącznie na Allegro. Czy może Pan doradzić na których serwisach muszę wystawić te same oferty, żeby dostać jakieś zaproszenia do udziału w kampaniach i programach Allegro?
Kiedyś jeszcze była taka opcja "Okazje", ale teraz już się nie wyświetla, a do Allegro ceny, Alleobniżka, tygodniowe Smart jakoś nie chcecie ani jednego przedmiotu na żadnym koncie zakwalifikować. Nie da się tego włączyć.
Czy to jest ta lista sklepów gdzie trzeba wystawić przedmioty aby były godne promowania?
@Pengano Informacje o warunkach danej kampanii lub programu, znajdziesz po wybraniu jednej z dostępnych opcji. Jeśli Twoje konto nie spełnia warunków wybranej kampanii lub programu, wyświetlimy Ci wtedy taką informację oraz podpowiemy, które warunki nie zostały spełnione, aby wziąć w niej udział.
Więcej szczegółowych informacji o kampaniach i programach - przeczytasz tutaj. 😊
Podlinkowana lista dotyczy sklepów, z którymi porównujemy się w przypadku Gwarancji najniższej ceny i jest to lista sklepów, z których klienci mogą zgłaszać tańsze oferty, niż te oznaczone u nas jako Gwarancja najniższej ceny.
Dziękuję, ale jeśli mam ponad 100 produktów na Allegro od 23 lat, mam maksymalne oceny jakości 500/500, mam Super Sprzedawcę i ani jeden przedmiot z dwóch kont nie kwalifikuje się absolutnie do żadnej z tych promocji, to coś jest nie halo z Waszymi zasadami. Czytam te regulaminy i nie pojmuję o co kaman.
"Wybór Towarów do Programu odbywa się w sposób zautomatyzowany, przy pomocy algorytmu biorącego pod uwagę zainteresowanie Towarem ze strony konsumentów (popularność), a także jego dostępność i ceny Towaru na danym rynku krajowym."
Wygląda, że wszystko mam, tylko brakuje mi tego elementu "dostępność i ceny Towaru na danym rynku krajowym". A ten rynek krajowy badacie na wyżej podanych stronach, to już wiem. Czyli jestem karany za to, że mam produkty wyłącznie na Allegro, co nie daje im popularności krajowej i szerszego zainteresowania konsumentów.
Proszę więc doradzić na których z tych platform muszę wystawić moje przedmioty, aby Wasz magiczny algorytm uznał je za popularne. Rozumiem, że w ten sposób chcecie zmusić Sprzedawców do oferowania produktów na innych serwisach, ale nie wiem jaki macie w tym cel.
Czy nie macie jakiejś kategorii promocji dla sklepów od początku związanych wyłącznie z Allegro? Taki program lojalnościowy, czy coś? Nie chcecie takich Sprzedawców u siebie i wypychacie ich na inne serwisy? Bardzo dziwne sepuku. Proszę o tym porozmawiać z twórcami systemu, bo Pani Moderator nie ma na to żadnego wpływu. Może się tylko dziwić tak jak ja i inni Sprzedawcy nie popularni na innych platformach.
@Pengano dziękuję za Twoje uwagi w sprawie kampanii i programów - przekazałam Twój przypadek do weryfikacji, aby sprawdzić tą sytuację z brakiem możliwości zgłoszenia ofert. 😊
W mailu pytacie czy odpowiedź byłą satysfakcjonująca. Niestety nie. Nadal nie dopuszczacie do żadnych kampanii i programów Waszych najlepszych wieloletnich Sprzedawców, tylko dlatego że są związani wyłącznie z Allegro. Konieczne jest wystawienie tych przedmiotów na innych serwisach, aby dla Waszego algorytmu pokazać się na rynku krajowym, jak to nazywacie, czyli w innych sklepach.
W każdej z kategorii potencjalnych kampanii i programów jest napis: "Nie masz ofert, które możesz zgłosić". Nie ma już nawet dostępu do zakładki "Okazja". Nie wyświetla się. Żadna z Kampanii nie działa i żaden program nie działa.
To jest straszna dyskryminacja i promowanie wyścigu szczurów, a nie przyzwoitej jakości w trybie slow business. Nie każdy musi być gigantem i monopolistą. Nie rozumiem dlaczego dobrych sprzedawców chcecie przegonić na inne serwisy i blokujecie im możliwość korzystania z kampanii i programów Allegro. To bardzo przykre dla sprzedawców, którzy budowali Wasz system praktycznie od początku istnienia. To nasza wieloletnia praca spowodowała, że Allegro jest tym czym jest w Polsce.