Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć. Taka oto niespodzianka nas spotkała ze strony Allegro. Otóż klient zakupił towar, zapłacił za niego i w korespondencji poprosił o wysyłkę za około tydzień, ponieważ nie ma go w kraju i nie ma kto odebrać paczki. Zgodziliśmy się, ale napisaliśmy jeszcze do Allegro wiadomość, że wyślemy towar z opóźnieniem na prośbę klienta. Poprosiliśmy o to, aby nie rozliczać nas za nieterminową wysyłkę, ponieważ zrobimy to na życzenie klienta. Allegro odpisało tak:
"Tak będą Państwo za to rozliczani, i złe to wpłynie na Państwa wynik w jakości sprzedaży.
Jeżeli Kupujący zrobił zamówienie i prosi o wysyłkę później, muszą się Państwo liczyć z tym, że to będzie jako nienadane w terminie. W tej sytuacji albo należy wysłać przesyłkę zgodnie z deklaracją, albo dojść do porozumienia z Kupującym i poprosić o zamówienie przedmiotu wtedy gdy będzie miał możliwość go odebrać. "
Tak więc niestety chcąc zadowolić klienta, zostaniemy ukarani. Aby uniknąć ukarania Allegro sugeruje anulowanie zamówienia. Cóż, klient z pewnością się ucieszy ...
Jakby można było oceniać kupujących,jak było kiedyś,to nie szastaliby tak negami z rękawa.
Po co to zlikwidowali,komu to przeszkadzało
Wiadomo,chcieli ściągnąć więcej klientów,ale klient i tak by przyszedł i kupował,bo gdzie pójdzie.Natomiast jakby można było oceniać ich wybryki,to nie panoszyliby się tak.Ale wolą cisnąć sprzedających,bo oni również nie mają za bardzo wyboru i muszą znosić coraz to większe restrykcje
jest szansa na miejsce na podium
Niestety, tego pojąć nie można ....przez kulturę brak mi słów ...
Kiedyś ktoś sugerował, by Allegro wprowadziło opcję ustawienia/zmiany przez kupującego daty wysyłki ...ja też byłbym za !!
I co odpowiedział wówczas ktoś z Allegro - że to było by łatwe do wprowadzenia, ale było by tym znikome zainteresowanie - więc po co ? !!
A np. mnie nie raz taka opcja by się przydała bardzo !!
Niechęć Allegro do tego, wynika chyba z ich przeogromnej, wielkiej miłości do wysyłki " natychmiast/w 24 godziny itd." - bo myślą, że każdy tak chce każdy zakup szybko mieć !!
Ja nie !! Owszem, czasem tak ...ale nie raz wolałbym sobie zebrać na jeden dzień kilka wysyłek i jednego dnia "warować od rana do nocy w nerwach na kuriera" niż stracić na te czekanie 2-3 dni !! Albo w innym przypadku, mieć np. jednego dnia trzech kurierów z różnych firm, co może do zawału rodzinę doprowadzić !!
Ale Allegro nie kocha chyba już ani sprzedających, ani kupujących 😥