Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
No więc, teraz Allegro bierze sie za wystawianie aukcji... Dostaliście info ? Na pewno będzie sprawniej 😉
Jedyne, co mi się nasuwa (oprócz słów powszechnie uznanych za obelżywe), to powiedzenie "W czasie deszczu dzieci się nudzą". Ciekawe, czy muł, który to wymyślił zdaje sobie sprawę, że ludzie wystawiają aukcje z licytacją o ściśle zaplanowanej porze, i w dokładnie zaplanowanej kolejności. Teraz to wszystko pójdzie się czesać
Nie uważasz że było by wskazane zawieszenie sprzedaży np. na 2 doby? Może dało by im to cokolwiek do myślenia. Jeżeli nie pomoże to następnym razem zawieszka na 4 doby itd.
Allegro to największe badziewie jakie wymyślono
Allegro było fajne, tak mniej więcej do 2010 roku. Potem zaczęto je systematycznie psuć. Jednak ostatnie 2-3 lata to już prawdziwy dramat, tresują sprzedawców bardziej niż państwowe urzędy. A najgorsze jest to, że ktoś sobie coś poukłada, zaplanuje, kupi towar, włoży mnóstwo pracy w przygotowanie opisów, a oni za miesiąc wywalą wszystko do góry nogami, i trzeba robić od nowa. I to wszystko za nasze pieniądze. Tak, bo to my sprzedawcy jesteśmy klientami Allegro, a nie kupujący
@TomBanknoter Te se ne vrati, aukcje, szkolenia, Poznań - spotkania do późnej nocy, występy, tam się uczyłam HTMLa, bo wtedy był przydatny, ech, szkoda tamtych lat, niewiele osób na allegro zostało z starej gwardii.
Nie wiesz czy " wredota" jeszcze działa czy poddała się?
widziałam ją tu ze dwa miesiace temu.
Tworzy się duża próżnia, którą ktoś w końcu wypełni. Wierzę, ze w końcu pojawi się konkurencja, która odbierze im monopol.
Uświadomcie sobie, że oni się z tych zmian nie wycofają - wpakowano w to zapewne duże pieniądze i to musi zostać wdrożone. Przerwać może to tylko gwałtowny spadek przychodów.
słabe pocieszenie. To musi potrwać kilka lat. Miał być taki portal ale jak szybko weszli na rynek tak jeszcze szybciej zrezygnowali.
A może by tak kupić i reaktywować portal o nazwie pewnego sympatycznego zwierzaka? Byli byśmy " u siebie ". Pamiętam jak Allegro było sprzedawane pierwszy raz. Wtedy też wyszłam z taką propozycją, niestety " nie chwyciło ", a szkoda.
@cztery_bez_atu i co to da są portale i powstają nowe, jeden nawet fajnie dział sam tam sprzedaje 🙂 Tylko jak nowy portal ma być konkurencyjny jak sprzedawcy co mają oferty na allegro wystawiają w swoich sklepach czy na innych portalach produkty o 10 % drożej niż na allegro ?
Nawet na wszystko p l mimo że nie było prowizji wystawiali produkty + 10 % w porównaniu z allegro 😞
Ja mam w swoim 30% taniej niż na Allegro. A "wszystko" nie podobało mi się od początku. Zbyt sformalizowane. Marzyło by mi się coś takiego ja Allegro jakieś 10 - 15 lat temu.
Przyznam, że to zmusiło nas do rozwoju własnego sklepu i własnej strony, leci i sprzedaż krajowa i zagraniczna.
@kostas11 "sprzedawcy co mają oferty na allegro wystawiają w swoich sklepach czy na innych portalach produkty o 10 % drożej niż na allegro ?" - nie jest to regułą, i każdy rozumny sprzedawca wystawia średnio 10% taniej niż na Allegro. Ja np. ostatnio kupowałem tusze do drukarki, wyszukałem sklep tego sprzedawcy, i zamiast 199 było 181 🙂 Przy dwóch sztukach nawet z przesyłką wyszło więc taniej. A ja u siebie w sklepie robię "smarta" od 300 zł, i działa 🙂
@kostas11 napisał(a):
Nawet na wszystko p l mimo że nie było prowizji wystawiali produkty + 10 % w porównaniu z allegro 😞
Była prowizja od płatności p24, bodajże 1,5%. My mieliśmy wystawione tam produkty taniej niż na Allegro, o różnicę w kosztach. Mimo niższej ceny sprzedaż 0 szt. Co prawda nie była to pełna oferta ale to co się sprzedawało na Allegro wędrowało tam.
Ale fakt, duzi gracze wystawiali dokładnie w tej samej cenie co na All. Mniejsze firmy czasami drożej. Przynajmniej w "naszych" kategoriach.
Pozdrawiamy
Dział Sprzedaży
PHU MAR-SAT
@AGD-RTV-IT wiem ale to była jedyna prowizja od płatności maiłem tam konto 🙂
@AGD-RTV-IT @TomBanknoter sprawdzałem kilku sprzedawców i porównywałem ich oferty i uwierzcie mi że mieli drożej niż na allegro 😞 oczywiście że nie wszyscy ale to pokazuje jak lubią allegro, żeby przypadkiem kupujący nie kupili gdzie indziej 😄
@eightbitclone2 super wiadomość, wreszcie wezmą odpowiedzialność za oferty w których grzebią, jak będzie coś nie tak odpowiemy w dyskusji że oferta została zweryfikowana przez allegro i wszystko jest w niej poprawnie 😄
Już niedługo
Usuneliśmy twoje aukcje i zablokowaliśmy twoje 20 letnie konto z kilkoma tysiącami ofert bo kubek z oferty xyz12243648 w naszej bazie danych ma uszko z lewej a na twoim zdjęciu ma uszko z prawej. Skontaktuj sie z działem bezpieczeństwa w celu wyjaśnienia tej zbrodni i nieudolnej próby wprowadzenia w błąd klienta...Na szczęście udaremnionej przez nasz ALGORYTM.
Szalony katalog przeniósł mi dzisiaj płyn do wspomagania z kategorii płyny do wspomagania do kategorii dodatki do paliwa i oleju.
Poradziłam im by sobie dolali do paliwa i oleju tego płynu do wspomagania i dali znać jakie efekty.