Spotkała mnie następująca sytuacja:
Klient Zakupił fotelik dziecięcy.
Otrzymałem wpłatę, wysyłka była realizowana jak zawsze bezpośrednio od producenta który jest z mojego miasta.
Klient założył spór, kwestionuje oryginalność produktu i opakowania.
Fotelik nie był zawinięty w folię tylko przyszedł do niego w kartonie tak jak tysiące fotelików, które ta firma produkuje, pakuje i wysyła tylko w taki sposób.
Mam potwierdzenie od tej firmy że fotelik jest oryginalny, wyszedł od nich i tak je pakują.
Klient informuje, że będę musiał ponieść koszt wysyłki kurierskiej i zaznacza że nie omieszka wystawić opinii.
Paczka wyszła w dniu zakupu, towar oryginalny, zero zastrzeżeń co do stanu i jakości fotelika.
Czy w przypadku kiedy otrzymam negatywa jest możliwość anulowania go?
@alfa-car tylko w nielicznych przypadkach możemy usuwać oceny i komentarze kupujących. Nie usuwamy jednak opinii za niezgodność towaru z opisem (w tym jakość towaru).
Szczegółowe informacje znajdziesz w artykule.
OK, ale jeśli dostanę negatywa z informacją, że handluję podróbkami kiedy handluję oryginalnym towarem na co mam potwierdzenie PRODUCENTA który wysyła ten towar dla mnie bezpośrednio ze swojej firmy to ma mi to wisieć przez rok na koncie i klienci mają mnie podejrzewać o handel podróbkami?
Regulamin znam, artykuł też. Chcę tylko wiedzieć czy jest szansa na pozytywne rozpatrzenie kiedy w komentarzu będzie widniało jawne kłamstwo na które mam dowody.
"Każde zgłoszenie rozpatrujemy indywidualnie."
Chciałbym wiedzieć czy z Waszego doświadczenia jesteście w stanie stwierdzić czy w takiej sytuacji jest szansa na anulowanie.
Basia wysłała artykuł w którym opisaliśmy przypadki w jakich możemu usunąć ocenę. Jeśli znasz powyższy artykuł to wiesz o tych konkretnych przypadkach, kiedy usuniemy ocenę. W pozostałych sytuacjach nie ingerujemy w oceny.
Możesz skierować sprawę na drogę prawną.
po co pisać złodziej teraz można za pomocą metod allegro oskarżać kogoś o sprzedaż podróbek
@gdvorek przeciwko komu ta droga prawna, allegro czy kupującemu?
bo to na stronach allegro pojawiają się te kłamliwe tezy 😞
I za takie złote rady płacę ponad 30 tysięcy zł miesięcznie prowizji serwisowi, który nie może nic zrobić nawet w przypadku udokumentowanego kłamstwa ❤️
Naiwnie myślałem że zapis "Każde zgłoszenie rozpatrujemy indywidualnie." daje minimum elastyczności w ocenie takich przypadków.
@alfa-car nic nie stoi na przeszkodzie, abyś przesłał zgłoszenie przez formularz - trafi on do działu odpowiedzialnego za weryfikację opinii i komentarzy. Załącz dowody i swoje argumenty - sprawa zostanie zweryfikowana. My, jako moderatorzy forum, nie możemy podjąć decyzji dotyczącej ingerencji w opinie kupujących. Pamiętaj, że w artykule widnieje informacja, że nie usuwamy ocen i komentarzy, które kupujący wystawili za niezgodność towaru z opisem, a także jakość towaru.