anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Klient twierdzi, że nie odebrał paczki.

991221
#11 Animator

Witam,

Proszę o poradę, pierwszy raz spotkała mnie taka sytuacja. 4.11.2025 klient zrobił zamówienie, następnego dnia paczka ruszyła w drogę. 07.11. w systemie widnieje jako odebrana. 10.11. klient zapytał w wiadomości, dlaczego paczka jeszcze nie dojechała, więc napisałem mu, że 7 listopada została odebrana. Klient nic nie odpisał na moją odpowiedź. Dla własnego spokoju napisałem do Allegro, aby sprawdzili co się dzieje. Odpisali mi, że Klient otworzył skrytkę zdalnie, a paczka dalej jest w tej skrytce. DHL zablokował skrytkę, a Allegro miało pokierować klienta jak ma odebrać paczkę. Pytałem się Allegro, czy mam próbować kontaktować się z klientem. Na co otrzymałem odpowiedź, że nie trzeba i oni sami się z nim skontaktują. 30 listopada klient otwiera dyskusje, że nie otrzymał paczki. Twierdzi, że zamawiał InPostem, a paczka została pokierowana do Automatu DHL. Gdzie nawet nie ma możliwości zmiany przewoźnika. Złożyłem jeszcze raz reklamację na dostawę. Teraz czekam na jakąś odpowiedź. Obawiam się, że kupujący oznaczy ją jako nierozwiązaną i stracę na jakości sprzedaży, a winy nie ma tu po mojej stronie. 

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@991221 czy masz założoną z nami korespondencję w tej sprawie? Jeżeli tak, podaj jej numer, możesz też podesłać numer zamówienia, zweryfikujemy sprawę. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

991221
#11 Animator

Mam numer reklamacji: 196144/2025

Numer zam. 46d36490-b995-11f0-95b9-d5fcf5ec47ff

Numer pierwszego zgłoszenia (tego z 10.11.) 55530100

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@991221 dziękuję. Widzę, że złożyłeś reklamację logistyczną, więc zrobiłeś co powinieneś. Co do zasady tak jak napisałeś w dyskusji nie ma możliwości abyśmy zmienili przewoźnika z Inpost na DHL. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

991221
#11 Animator

Dobrze, a co w przypadku gdy klient oznaczy dyskusję jako nierozwiązaną lub gdy wystawi negatywa?

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@991221 póki co tego nie zrobił, na ten moment mogę Ci zaproponować wypowiedź naszego pracownika w dyskusji. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

991221
#11 Animator

Tak, poproszę 

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@991221 jasne, już działam. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

991221
#11 Animator

Doradca wypowiedział się w dyskusji. Klientowi zostaną zwrócone środki w ramach ochrony kupujących. Proszę w takim razie o zakończenie dyskusji. 

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@991221 ja tutaj nie mam takiej możliwości, ale widzę, że napisałeś to już w dyskusji, więc poczekajmy na odpowiedź naszego zespołu tam. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

991221
#11 Animator

Dobrze, w takim razie czekamy. 

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@991221 dyskusja zamknięta. 

Ola