anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Klint zglosil zwrot i odeslal go w dwoch osobnych przesylkach

kadus_ms_fb
#9 Pomysłodawca#

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@ko_alka@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_  Witam. Klient zgłosił zwrot do jednego zamówienia . Paczka przyszła ale niebyło w niej jednej pozycji wiec zostala zwrocona czesc kwoty. Klient otworzyl dyskusje poniewaz twierdzi ze odeslal towar w dwoch osobnych paczkac. Jak mam sprawdzic status drugiej paczki ? jedna widnieje w szczegolach zwrotu a druga ?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

fox_paws
#13 Ambasador#

Niech poda numer drugiej paczki

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@kadus_ms_fb ja w systemie widzę to samo, co Ty. Dla tego zamówienia mam tylko paczkę nr 00159007738312679864. Kupujący powinien podać numer drugiej przesyłki, abyś mógł to sprawdzić. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

kadus_ms_fb
#9 Pomysłodawca#

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_  Klient nie podał numeru przesyłki. Poprostu wogóle nie odpisał w dyskusji a teraz oznaczył dyskusję za nierozwiązaną. Co mam w tej sytuacji zrobić ? Oddać mu pieniądze za nieodesłany towar ? i co wtedy ? Jak będzie chciał to i tak nie zmieni dyskusji za rozwiązaną.

oznacz moderatorów

kadus_ms_fb
#9 Pomysłodawca#

Jak to możliwe że allegro oddaje pieniadze w allegro protect jezeli paczka byla wyslana poza allegro i nie ma zadnego dowodu na to. Allegro oddaje poprostu tak sobie pieniadze ?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@kadus_ms_fb poprosiłam o wypowiedź naszego pracownika w dyskusji. 
Wiadomość o możliwości złożenia wniosku o Allegro Protect to automatyczne wiadomość. Kupujący nawet nie wypełnił wniosku.

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

kadus_ms_fb
#9 Pomysłodawca#

Wychodzi na to że teraz powinnam poprostu zwrocic pieniadze klientowi ktory ma mnie gdzies i zada pieniedzy a towaru nie dostalam. Przykre jest to ze sprzedajacy musi robic co mu klient kaze. Jezeli otworzy dyskusje i chce zwrotu kwoty to niewazne czy odda towar czy nie trzeba mu pojsc na reke bo uzna dyskusje za nierozwiazana. Mam nadzieje ze macie panstwo swiadomosc tego ze jezeli takie informacje droga pantoflowa rozniosa sie to wszyscy kupujacy moga tak robic i miec towar za darmo a wtedy sprzedajacy zaczna poprostu znikac z allegro. I i tyle w temacie.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@kadus_ms_fb nie rozumiem Twojej wiadomości. Nasz pracownik nie zdążył nic napisać w dyskusji, skąd wniosek, że "powinnaś po prostu zwrócić pieniądze klientowi"?
Poczekaj proszę na wiadomość w dyskusji. 
Tak jak pisałam, informacja o możliwości złożenia wniosku, to automatyczna wiadomość, kupujący go nie złożył, a nawet gdyby to zrobił, nie oznacza to, że zostałby zaakceptowany. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@kadus_ms_fb jeśli podejrzewasz że klient sobie cześć zwrotu przywłaszczył i masz jak udowodnić że to twoja część to zgłoś go na policję art 286kk o wyłudzenie kasy

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Możesz wstrzymać się ze zwrotem aż paczka z 2 częścią nie powróci do ciebie lub dostaniesz nr listu 2 paczki a na pewno do 14dni od odstąpienia

oznacz moderatorów

kadus_ms_fb
#9 Pomysłodawca#

Wstrzymalam sie ze zwrotem. Klient wogole nie odpisal i teraz oznaczy dyskusje za nierozwiazana.

oznacz moderatorów

AGD-RTV-IT
#13 Ambasador#

@az1rael  napisał(a):

Możesz wstrzymać się ze zwrotem aż paczka z 2 częścią nie powróci do ciebie lub dostaniesz nr listu 2 paczki a na pewno do 14dni od odstąpienia

Dopóki towar nie wróci lub Kupujący nie przedstawi dowodu jego wysłania. Sam numer przesyłki to za mało.

Pozdrawiamy
PHU MAR-SAT
oznacz moderatorów