Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kolejny już taki przypadek. Czy naprawdę nie da się zablokować tego typu zakupów. nie rozumiem w jakim celu są cenniki zagraniczne, skoro klient może sobie swobodnie wybrać opcję wysyłki w Polsce, opłacić krajową wysyłkę i podać zagraniczny adres. Potem są pretensje, że przecież system mu to przyjął, więc sprzedawca jest be, bo nie chce np. wysłać paczki na drugi koniec świata za kilka , czy kilkanaście złotych.
Ręce opadają 😞
Dokładnie wczoraj tak miałem , klient z Irlandii kupił wybrał kuriera pocztex 48 i brak z nim kontaktu , telefon nie odpowiada jakiś błędny numer , kilka e-maili bez odzewu .
Najśmieszniejsze jest że system allegro przyjął dane , zagraniczny kod i adres ale system poczty elektronicznego dostawcy już nie . Zakupił większą ilość więc mu naliczyło dwie przesyłki - ale i tak 24 to nie 62 tyle ile wynosi faktycznie dostawa ( sprawdzałem na poczcie).
Nie wiem co robić , czy zwrócić środki na konto i zwrócić się do allegro o zwrot prowizji czy gdzieś z kimś z allegro się skontaktować.
Skoro masz podane koszty wysyłek zagranicznych to w interesie nabywcy jest dopłacić na koszt nadania by zgadzał się z tym podanym w aukcji. Fakt, allegro ma podanych niewiele krajów do wysyłek zagranicznych i klienci często nie mogąc znaleźć odpowiedniego dla siebie wklepują najtańszą opcję wysyłki krajowej a potem podają adres do wysyłki zagraniczny.U mnie tak jest często ale po kontakcie zwykle dopłacają i nie ma problemu.
Mam nieokreślone ceny wysyłki za granicę i informację taką
"Sprzedawca nie określił cen wysyłki
Skontaktuj się ze sprzedawcą, jeśli zależy Ci na dostawie"
@kmdm Napisz do niego ,poproś o dopłatę zobaczysz co powie zwykle to kupujący rozumieją i dopłacają.
Pisałem od wczoraj kilka e-maili , próbowałem zadzwonić (różne kombinacje próbowałem kierunkowy Irlandia z zerem , bez zera , bez kierunkowego i zawsze nie ma takiego numeru lub dzwoń bez zera komunikat ) Konto allegro - wyświetla że logował się wczoraj rano więc pewnie zajęty lub bez dostępu do internetu na obczyźnie.
I jeszcze wystawi "komentarz".
@LEW433 Ba i to jaki bo choćbym wyszedł ciemną nocą z worem przesyłek to Poczty otwartej nie znajdę.
mwmonety pomyliłeś posty ?
@mdrogeria No tak to miało iść w innym kierunku
mikeza wystaw post w ,,Zgłoś swój pomysł!,, może to w końcu pomoże
@mdrogeria Dzięki za podpowiedź