Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, Kupujący 9 Kwietnia dokonał zakupu na mojej aukcji w kategorii Przedmioty Wirtualne, żeby odebrac przedmiot musimy się umówić w grze na przekazanie, żeby to zrobic musi podać dane jak Nick z gry i to wszystko, Prośbę o podanie danych po zakupie mam w Opisie aukcji jak i w zakładce Dostawa, od 9 Kwietnia do dziś, codziennie prosiłem o kontakt w sprawie przekazania przedmiotu, napisałem 2 sms, nagle Kupujący zablokował mój telefon i wystawił negatywa, nie odpisał mi ani razu ani na czacie allegro ani na sms, ani nie założył dyskusj, po prostu kupił przedmiot, poczekał 4 dni i wystawił negatywa bez żadnego komentarza.
Pytanie czy ja mam jakiekolwiek opcje obecnie, czy mam się z tym pogodzić na 600 pozytywów, to jedyny negatyw bez jakichkolwiek podstaw, wiec zapewne konkurencja...
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@fragtour Kupujący może wystawić taką ocenę, na jaką ma ochotę.
Mogę kupic u Pana aukcję, nie odebrać przedmiotu, i wystawić negatywa bo dziś mam na to ochotę tak ?
Dokładnie tak ,tu nikt się nie przejmuje losem sprzedawców i tym jak i za co są oceniani a regulamin temu sprzyja.
@fragtour Proszę, podaj numer zamówienia, którego to dotyczy. Skonsultuję opisywany przypadek.
a co ten przypadek ma w sobie, że będziesz coś konsultować???
czemu nie konsultujesz wszystkich zażaleń na oceny, które tu były przedstawiane, tylko kupujący ma prawo do subiektywnej oceny bla bla
Czego nie rozumiesz? nie ma danych do dostawy i kompletny brak kontaktu z Kupującym, jest podstawą do uznania że jest to komentarz wystawiony z premedytacją, kto normlany blokuje numer telefonu po sms z prośba o kontakt, tylko ktoś kto wie co robi, nie ma podstaw do oceny sprzedającego skoro kupiło sie u niego aukcje i nie dało możliwości dostarczyć przedmiotu i nie kontaktuje się z nim, to chyba logiczne.
Witamy na Allegro. Tu nie ma co się doszukiwać sensu.
gdzie byłeś ostatnie 3 lata? takich przypadków tu były na pęczki!!
usuwają komentarze tylko w kilku przypadkach. ten do nich niegdy nie należał
Ale - czekam na moderację - niech usuwa i ryje w wątkach i usuwa wszędzie tam, gdzie w podobnych sprawach ich ot o prosili!!
Proszę numer zamówienia 37266e31-1539-11f0-a2fc-b52b30e99b3a
Brak danych do dostawy, brak kontaktu, fałszywie podany numer telefonu, dodzwoniłem się z innego numeru niż firmowe, odebrała jakaś Pani powiedziała że pomyłka ona nie kupuje nic na allegro, dowody o kontakt moge wrzucić tutaj w formie rzutu ekranu, i rzutu próby kontaktu sms, nikt normlany tak nie robi, nawet dyskusj nie otworzył że coś jest nie tak, po prostu kupił aukcje, wpisał fałszywe dane przynajmniej nr telefonu, nie podał danych do dostawy, więc nie ma opcji zrealizować zlecenia, jesli tak to nie ma też prawa oceniać sprzedającego, bo z jakiego powodu?
@D3Companion Proszę, zaczekaj na odpowiedź w zgłoszeniu numer 50871585.
bo regulamin dał mu prawo pisać bzdury. Logiki tu nie szukaj
Nie masz racji, regulamin zabrania używania fałszywych danych, a ten przypadek ma i fałszywe dane jak numer telefonu innej osoby, oraz nie podał danych do dostawy, a co najwazniejsze unika kontaktu w każdej mozliwej formie = komentarz który z góry miał określony cel zaszkodzić konkurencji.
Owszem
w chwili wolnej poszukam takich historii i jak znajdę to podeślę
jets precedens , jest szansa na normalne traktowanie
tzrymam kciuki i czekam 🙂
Komentarz usunięty przez Allegro "Wystawiona ocena ma na celu zawyżenie lub zaniżenie wiarygodności sprzedającego"
Wnioski jednak Allegro podchodzi indywidualnie do sprawy, tutaj nie było wątpliwości o działanie na moją szkodę, więc usuneli komentarz.
@fragtour allegro pozwala na takie wpisy od osób, które nie utrzymują kontaktu, nie odbierają towaru czy natychmiast go zwracają - nawet bez rozpakowania przesyłki,
Jedyna szansa, że mogą ustawić tak, by ten komentarz nie był liczony do średniej procentowej.
Oczywiście to jest działanie karygodne - fałszywe opinie kreują nieprawdziwy obraz sprzedawcy, ze szkodą dla konsumenta.