Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Według DPD, w przesyłce o wymiarach 21x19x9cm wysłaliśmy towar ważący ponad 22 kg, nasza reklamacja została odrzucona. W praktyce był to wkład lusterka o wadze ok. 300g. poniżej fotka potwierdzająca wagę z sortowni DPD, to tak dla humoru, chociaż sprawa jest dla mnie poważna. Teraz konkurs co można wysłać w takiej małej paczuszce tekturowej, o takiej wadze. Może macie jakieś propozycje, bo mi nic do głowy nie przychodzi.
"Ciężkie" jest życie sprzedawcy na tym portalu .
@AlePiesio przy DPD z wysyłką na adres to nie są duże kwoty, bo wtedy jest raptem ze 3zł, ale jak jest odbiór z punktu to dopłata wynosi 20zł (a w tym przypadku tak było). Trochę sporo biorąc pod uwage, że wartość wysyłanego przedmiotu to powiedzmy ok 40-50zł.
Swoją drogą powinienem zgłosić mojego kuriera do jakiegoś konkursu strongmenów. Jeśli odbiera np. 30 paczek, które są zapakowane w jeden zbiorczy karton i każda waży powiedzmy w granicach 20kg, to chłop ma krzepę jak diabli, podnieść bez problemu 500 kg i wrzucić do auta, to nie każdy potrafi 😁
Mój kurier z DHL-a za to może śmiało konkurować z Anitą Włodarczyk. Rzucić kartonem prawie 20 metrów nie każdy potrafi. Tylko cudem akurat podjeżdżałem i byłem świadkiem tego wyczynu. W innym przypadku pewnie bym tej paczki nawet nie znalazł, bo wylądowała w takim miejscu w którym nie bywam wcale. Dodam, że to była zima i akurat spadł śnieg, a wyczyn miał miejsce na terenie prywatnej posesji.