Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Zajrzałam dzisiaj do pomocy Wysyłam z Allegro i natknęłam się na takie cudo :
Możecie coś więcej o tym krokowcu ? Brzmi super 😂
Ależ jest takie słowo: produktyzacja wcale nie jest nowe
Stosowane od wielu lat w marketach, to taki ranking dla kasjerek która więcej "utarguje" podczas zmiany.
Normę, plan dzienny trzeba wykonać...
Natomiast "krokowiec" to tak jakby z jakimś ciastem się kojarzył albo innym przysmakiem, ale nigdy z procedurami.
Pewnie ktoś z zarządu allegro nieumiejętnie przetłumaczył to z innego języka i nikt z podwładnych nie ma odwagi powiedzieć że to błąd, absurd...
mi się kojarzy z makowcem, może to jakiś rodzaj ciasta. Jakieś etapy przygotowania, zagniatanie, pieczenie etc. ?
No to ładny "krokowiec" im wyszedł ,taki co oddziela jedną nogę od drugiej .😄
@Kaliope_Brzeg @mikeza Jako ,że grzebanie w moim staruchu jest moją pasją podrzucę myśl jaka pierwsza mi przyszła do głowy - jest to potoczna nazwa elementu odpowiedzialnego za przepływ powietrza w przepustnicy .
@mdrogeria No tak, silnik krokowy (możliwe że w żargonie: krokowiec) to jest takie ustrojstwo stosowane w wielu urządzeniach.
step by step
Step by step instruction - i w takim kontekscie te "step by step" ma sens.
Ale krokowiec? Krakowiaczek może? 🤣 😂
a mię się kojarzy z jakimś insektem który atakuje miejsca intymne 🕷.... fuj ...
1. rozpuścić drożdże
2. dodać do mąki
3. zagnieść ciasto
4. upiec w piekarniku
masz 4 etapy
nazwa była w pierwszym etapie ale nie nadaje się do druku
@akcesoria-net-pl Drożdze to chyba z cukrem się miesza, no i trzeba odczekać kilka dni żeby się "przegryzło" Wtedy dobry wyjdzie, ale to chyba antykrokowiec powinien się zwać
@Kaliope_Brzeg @br. @akcesoria-net-pl @katarzynab1712 @Halfrunt
Przekazałam Wasze uwagi i wątpliwości do osób odpowiedzialnych za ten obszar.
@Kaliope_Brzeg Krokowiec to główna krokiew przy budowie dachu > to ta, której podlegają inne krokwie