Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Uzupełniam i wystawiam ponownie aukcje które Allegro mi zakończylo i nagle zonk.
@cztery_bez_atu powód zakończenia oferty powinien znajdować się w mailu. Zweryfikuj, czy wystawienie produktu nie wymaga akceptacji Warunków Ochrony Marek.
@RaBarbar_ka No dobrze, ale o jaką markę tu sie rozchodzi? Którą markę chronicie? Co ma akceptować sprzedający w tym konkretnym przypadku?
Czy jeśli wystawię na sprzedaż worek kartofli to też muszę akceptować ochronę marek?
Ochrona marek na zwykły rezystor? Przecież to produkt produkowany masowo, przez wielu producentów. Do tego jest to produkt standaryzowany, czyli bez względu na producenta wszystkie są jednakowe.
@RaBarbar_ka Jaja sobie z nas robisz? gdzie masz w tytule markę chronioną? Ohm może?
@pecela Dla allegro magiczna marka chroniona to "cena" 🙂
I nadal jestem " w lesie " gdyż nie wiem która ( jaka ) marka ( lub kombinacja słów ) jest chroniona a w związku z tym nie mogę wystawić aukcji. Jakoś to przeżyję, ale takich przypadków jest coraz więcej.
@cztery_bez_atu informacje o markach chronionych oraz ich listę znajdziesz w załączniku nr 1 cz. II do regulaminu.
@Sa_nova ja rozumiem, że jesteś nowa i można powiedziec, że się dopiero uczysz ale raczej nie o link z listą marek chronionych chodziło @cztery_bez_atu
Jeśli możesz to przekaż wskazany przedmiot/oferte do weryfikacji by wskazali o jaką konkretną markę chronioną chodzi w tym przypadku
@cztery_bez_atu podeślij proszę zrzut ekranu z dalszej części formularza tam, gdzie jest m.in. parametr Marka.
I na podobnej podstawie wywalili mi w kosmos kilkaset aukcji. Między innymi aukcja z unikatową lampą 6Ż8. Otrzymałam informację że aukcja zakończyła się ale w każdej chwili mogę ją wystawić ponownie. Wystawiłam więc ponownie bez żadnych zmian, i tego samego dnia została zakończona. Wystawiłam więc ponownie i po upływie kilku godzin znów została zakończona.Informacja którą otrzymałam wraz z komunikatem o zakończeniu jest tak durna że nawet nie potrafię jej przytoczyć aby czegoś nie przeinaczyć. A już o ból d...y przyprawiają mnie stwierdzenia że coś tam może naruszać coś tam innego. Nie że narusza, ale że może naruszać. Na podobnej zasadzie można by oskarżać każdego kto posiada w domu nóż, widelec, czy nie daj Boże siekierę gdyż jeżeli ma to może ich użyć w niecnym celu, a każdego faceta można by profilaktycznie skazać za gwałt, gdyż każdy posiada przeznaczone do tego narzędzie.
Załóżmy że posiadam kupiony kiedyś tam zegarek np. ROLEX, to jeżeli nie posiadam stosownego certyfikatu potwierdzającego jego oryginalność to mam się zwrócić do producenta aby potwierdził że jest to jego wyrób? A jeżeli producent już nie istnieje to nie mogę go sprzedać gdyż to jest Marka chroniona? Mam wrażenie że ktoś tu się z inną częścia ciała na głowy zamienił.
@cztery_bez_atu rozumiem, że to tylko przykład, ale nie mogłabyś wystawić zegarka marki Rolex na Allegro (bo jest na liście marek chronionych). Mając konto zwykłe, możesz wystawić oferty z takim przedmiotem tylko na Allegro Lokalnie.
Jeśli nie podasz szczegółowych informacji na temat usuwanych ofert, niestety nie będę mogła Ci pomóc.
No bez jaj! Widzi Pani podanego jakiegoś konkretnego producenta?
@cztery_bez_atu nie widzę producenta, ale na zrzucie widzę tylko tytuł tej oferty, więc nie wiem, co jest dalej.
Poradziłam sobie inaczej, a tamtą aukcję wywaliłam w kosmos. Po co trzymać na kompie coś czego nie mogę ( nie potrafię ) użyć.
Tak mi się skojarzyło. SMD jest podobne do AMD (A i S są obok siebie na klawiaturze). Może ktoś uznał, że to AMD, tylko z błędem.
@cztery_bez_atu - W Twoim widzę tylko jeden problem - po prostu musisz zaakceptować temat "marek" chronionych i sprawa załatwiona.
@cztery_bez_atu Ale lampa 6Ż8 to jest lampa ruska, więc naturalne że algorytm Allegro ją tępi. Embargo !!
@Sa_nova plizzzzzzz 😐 staraj się chociaż pomóc...