anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący nie chce odesłać towaru a żąda zwrotu gotówki.

BENEK4303
#1 Nowicjusz#

Kupujący zakupił u mnie miernik TDS i po odebraniu stwierdził, że jest to podróbka i chcę zwrot gotówki. Poinformowałem go, że ma do tego prawo i niech odeśle towar to zwróce mu gotówke. Niestety stwierdził kupujący, że towaru nie odda i chce zwrot pieniędzy żeby nauczyć nas uczciwości. Czy może żądać zwrotu wpłaty nie odsyłając produktu?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Swoją drogą podróbek jako oryginały nie wolno sprzedawać . Powinien go odesłać jako zwrot lub reklamacja (niezgodny z opisem) ale równie dobrze nie odeśle ,zgłosi do allegro i wystąpi o zwrot pieniędzy z AP. Pieniądze mu przyznają ,ściągną z ciebie a jemu nie karzą odsyłać bo to już wtedy towar allegro.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@BENEK4303 jeśli masz pewność ,że jest to oryginał żądaj bezwzględnie odesłania na reklamację , jeśli 14-tego dnia od zgłoszenia niezgodności z opisem towar do Ciebie nie dotrze odrzuć reklamację .

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@BENEK4303 Jeśli to rzeczywiście podróbka - oddaj pieniądze i zapomnij. Jak się uprze może to pozgłaszać do odpowiednich organów. Jak jesteś pewny swego napisz iż do rozpatrzenia reklamacji prosisz o odesłanie przedmiotu. Jak nie odeśle to pamiętaj ze do 14 dnia od zgłoszenia musisz odrzucić reklamację informując o tym kupującego i powołując się na brak możliwości sprawdzenia przedmiotu/odesłania. Ps teraz szantażyk nazywa się na Allegro "negocjacje"

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów