Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Drodzy Admini Allegro,
Czy kupujący może pisać w komentarzu, po całkowicie bezproblemowej transakcji i zakończonym zwrocie, "że odesłał ubrania, ponieważ śmierdzą zwłokami"...i że zostały" chyba ze śmietnika wyjęte"? Ządam usunięcia komentarza na powiązanym koncie. Ubrania sprawdzam, pachną pięknie proszkiem, były prane tuż przed wysyłką i zapakowane do kartonu! Gwarantuję, mogę wysłać do laboratorium 🙂 . Czy kupujący, który tak wulgarnie się wypowiada, jest być może podstawiony, ponieważ do tej pory jako jedna z nielicznych miałam 100% pozytywów, mam tak od lat (nigdy nie było problemów z czymkolwiek, plamami, zapachem, wadami, bo jestem pedantką). Nigdy w życiu nie czułam się tak obrażona! Przecież mam tez jakieś prawa dochodzenia swoich szkód bo taki tekst zaważy na całej mojej sprzedaży!!! Proszę o poważne potraktowanie sprawy.
@retro_bizuteria jeśli był naprawdę wulgarny, to usuną, ale jeśli tylko kłamliwy, to jest to obiektywna ocena kupującego
@KOGIEL_T Nie obiektywna, lecz subiektywna, do której ma prawo.
Obraźliwe treści nie są ok, Allegro musi mieć jakieś standardy.
@fox_paws sorki, miało być subiektywna🙂
bronić się możesz w sądzie bo na allegro nie ma co liczyć
Będę czekać, aż któryś z adminów jasno potwierdzi, że tak wulgarne słowa są "okej:)". Kupujący są "wychowywani bezstresowo" i nie mają mieć żadnych zahamowań. Mogą pisać największe, najobrzydliwsze słowa i to nadal będzie super i nadal będą poklepywanie po plecach przez konsultantów. Co w takim razie trzeba napisać, aby Allegro łaskawie usunęło komentarz naruszający wszelkie standardy kultury, naruszający moje dobre imię poparte 500 innymi pozytywami? Czy niezrównoważone dorosłe osoby mogą na tym portalu robić co chcą i wylewać żale na małych sprzedawców (lub co gorsza, eliminując konkurencję)?
@retro_bizuteria To nie są wulgarne słowa.
Mogę od razu wkleić odpowiedź "adminów", nie musisz na to czekać, to tekst standardowy pewnie generowany przez sztuczną inteligencję:
"Zdaję sobie sprawę, że usunięcie tej oceny jest dla Państwa bardzo ważne, jednakże w tym przypadku nie mogę tego zrobić.
Warto, aby podjęli Państwo bezpośredni kontakt z klientem. Dzięki temu klient może bardziej przychylnie podejść do zmiany oceny.
Wniosek o usunięcie oceny wyślą Państwo z poziomu zakładki Otrzymane oceny. Z kolei dzięki dodaniu odpowiedzi na ocenę klienta, inni klienci będą mogli poznać Państwa perspektywę.
Zaznaczę, że ocenę mogę usunąć tylko w wyjątkowej sytuacji. Takie przypadki zostały opisane przez nas w artykule.
Jeśli prowadzą Państwo sprzedaż na rynkach zagranicznych zachęcam, aby zapoznali się Państwo z wprowadzonymi zmianami. Więcej informacji znajdą Państwo w aktualnościach.
Zależy nam na poznaniu opinii naszych kluczowych partnerów, dlatego na adres e-mail może zostać wysłana ankieta dotycząca mojej pracy. Ankieta jest krótka, a jej wypełnienie nie powinno zająć dłużej niż dwie minuty. Zachęcam do jej wypełnienia."
Po kolejnym zgłoszeniu otrzymasz tekst:
"Rozumiem Pani niezadowolenie, lecz nie posiadamy kompetencji sądu, aby potwierdzić, że doszło do naruszenia. Jeżeli będzie Pan posiadać prawomocny wyrok sądu, będziemy mogli podjąć działania"
Amen
@retro_bizuteria Od wyznaczania standartow kultury to Ty chyba tu nie jestes ?? Tylko sprzedazy produktow jak rozumiem, a forma odpowiedzi do @Crow_Empire to Tobie daje swiadectwo jaka to kultura wyplywa z ciebie,
Ja moim skromnym zdaniem uwazam ze sa, to niegrzeczne ale nie nie wulgarne slowa (i ma do nich prawo jesli tak uwaza )....juz takich wielu bylo co probowali innym kazac co maja mowic, pisac , czy myslec ..
Ja bym odpisal np : dziekujesz za opinie wynikajaca z jego doswiadczenia wynikajacego z pracy w zakadzie medycyny sadowej ale niestety sie myli bo uzywasz srodkow marki : xxxxx ......
Nalezy wziasc pod uwage rowniez, ze ten srodek pioracy moze odpowiada Tobie, a komus nie i dlatego korzystne sa srodki neutralne a nie nie wypachninione pod wlasny gust plus tam rozne alergie, etc .
A twoje GWARANCJE, ze pieknie pachnie sa nic nie warte -bo to klient ma to ocenic jesli juz . A kupujacy daje GWARANCJE , ze mu smierdza i co zrobisz ??? NIC NULL ZERO
Moze to konkurencja ,...przykre ale tak sie moze zdarzyc NA KAZDYM portalu ..
Ale to, ze TY kogos obrazasz piszac ze jest nierownowazony, za to, ze TOBIE nieodpowiada opinia to juz dalbym tobie bana .....nie umiesz sprzedawac to sie nie pchaj do tego .....nigdy nie wiesz tez kto jest po drugiej stronie kompa
kiedys byla taka fajna zasada ze kilient co by sie nie dzialo ma zawsze racje i trzeba przyjac to na klate ..
Jesli sie ja ma .....
Masz 500 pozytywow to fajnie ..szanuj je . A tego negatywa moze nawet bardziej??
A to zdanie: "Ządam usunięcia komentarza na powiązanym koncie" to fakt kultura pierwszorzedna ...ja lubie slowo prosze ale to ja ...
Allegro nie jest sądem, nie może rozstrzygać, czy kupujący napisał prawdę, czy nie. Może śmierdziało trupem, może były ze śmietnika, a może nie.
W wielu przypadkach może, np w takim jak ktoś dostaje negatywa to że ich kurier nie doręczył przesyłki po kilku tygodniach mimo iż została ona nadana w terminie, a kupujący pisze że sprzedawca nie wywiązał się z umowy itp
Ale tu nie o kurierze piszemy.
Nie jesteś sprzedawcą/firmą. Rozumiem, że lubisz spędzać piątki wieczór udzielając się w tematach o których nie masz pojęcia i które ICe nie dotyczą, bo widzisz tylko swoją perspektywę (kupującego), ale nigdy nie życzę Ci spotkania na swojej drodze osoby, króra ubrania pachnące świeżością i płynem do płukania nazywa zapachem zwłok, żeby konkurencja nie miała samych pozytywów. Innego celu kłamania w tego typu sprawie nie widzę ze strony kupującego.
@retro_bizuteria skąd wiesz, że nie jestem? Skąd wiesz, że Twoje pojęcie jest większe od mojego?
My nie wiemy, czy pachniały fiołkowym płynem, czy zwłokami. Nikt tu rozumny nie przyzna Ci racji, bo nie zna drugiej strony medalu.
Dziękuję za dobre życzenie, niestety za późno o kilkanaście lat...
Spotkałem na swojej drodze, na Allegro dużo gorsze osoby. Na niektóre kłamstwa przecierałem oczy ze zdziwienia. Musisz to zaakceptować, lub z każdym kolejno się sądzić.
A co do piątku, cóż... Mecz fatalny, więc zajrzałem 🙂
Zgodnie z treścią art. 212 Kodeksu karnego, kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
Płacisz 300 zł i wnosisz sprawę do sądu
Ja dostałem negatyw za błąd Allegro i nie chcą go usunąć niedługo będzie można wystawiać negatywy komu się chce i pisać co się chce.
@retro_bizuteria napisz do allegro i powołaj się na ich regulamin ale odnośnie komentowania produktów, napisz, że skontaktujesz się producentem, by pogonił serwis za takie kłamliwe komentarze odnośnie ich produktów i to w niewłaściwym miejscu
moderatorzy nie ogarniają własnego regulaminu - o produktach w ten sposób pisać nie można
@gosidelko1 Niedługo? Już przecież można 🐭