Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
W ostatnim czasie straciłem kilkaset złotych na przesyłkach za które firmy kurierskie niesłusznie pobrały mi opłaty dodatkowe.
1.Przesyłki DPD każdorazowo nadaje samodzielnie w punkcie nadań (DPD) a mimo to zdarza się że od każdej z nich nadanej w danym dniu pobierana mi jest opłata w wysokości 4,99 za rzekome "Zlecenie odbioru (dot. jednorazowego zlecenia 3 lub mniej paczek)" "DPD_N1_PODJAZD"
2. Często zdarza się że przesyłka jest traktowana jako niestandardowy rozmiar mimo że pakuje je w drogie kartony o wymiarach 150x15x15. 150x12x12 lub 150x10x10 - rozmiar spełnia wymagania dotyczące maksymalnych gabarytów gdyż najdłuższy bok nie przekracza 150 a suma 3 wymiarów nie przekracza 300cm.
Z ostatniego miesiąca mam kilka takich przypadków że zabierane mam po 20 zł.
3. Inpost - nie wiem co tam sie stało...ale za przesyłkę pobrano mi dodatkowe 307 zł, mimo że paczka mieściła się do paczkomatu.
Nie za bardzo mam pomysł co z tym problemem zrobić, gdzie sie zgłosić...czy do allegro czy do kuriera, i czy bede musiał udowadniać i w jaki sposób jakie te paczki miały gabaryty skoro opłaty naliczane są czasem miesiąc po fakcie....
Jeśli te wysyłki były ze Smartem to możesz reklamację składać do allegro ,to formy dostawy przez nich dedykowane.
Bardzo proszę o odpuszczenie tego cholernego słowa. SMART SMART SMART.
Smart nie ma żadnego znaczenia. Dedykowane przesyłki w których umowa wiąże Allegro i przewoźnika to np:
Allegro Inpost Paczkomat
Allegro Kurier DPD
Allegro Kurier DHL
Allegro Kurier UPS i wszystkie inne z przedrostkiem Allegro.
DPD to norma , ale Inpost ? sporadycznie trafi mi się kilkuzłotowa dopłata .
Co do DPD raczej szans nie ma , a wnioskuję to z wielu wątków przeczytanych tu na Gadane
Do Inpost trzeba złożyć reklamację , a po jej pewnym odrzuceniu napisać odwołanie .
Również mam z tym problem !
Jak nie przesyłki niestandardowe, gdzie paczki są max 140cm, to że waga za duża, niby powyżej 20kg, a nigdy nie mam nic cięższego niż 5kg, albo kwota pobrania 200zł, a ja płace dodatkowe 5zł bo kwota pobrania 15k+
Również mam już stracone kilkaset zł.
@ViralCar ale jak masz paczkę 140 cm to może być waga gabarytowa i tu przekraczasz 😞
Nie Ciebie jednego okradają. Wyglada na to, że wynegocjowane ceny są bardzo, ale to bardzo zaniżone i przewoźnik za wszelką cene chce się ciut odbić i wszystkie nieścisłości kara, wychodząc z założenia że jeden odpuści inny bedzie się handryczył. To co odpuszczone to czysty zysk przewoźnika choc skradzione. Ale jak to mówią " kiedy kalemu ukraść krowę to źle, ale kiedy kali ukraść to dobrze." To oczywicie moje zdanie. Kiedyś w punktach odbioru dawali czerwone karteczki numerowane jak dowód nadania, teraz je zlikwidowali.
Ja codzinnie po oddaniu paczek klikam na numery nadania i patrze, czy oddany w punkcie dpd czy "kurier" zabrał.
Musi być w historii np. 0000420050143W
2023-04-2013:43:04Przekazanie przesyłki kurierowiWA1/PL175212023-04-2013:42:43Nadanie przesyłki w punkcie PickupWA1/PL175212023-04-2013:04:16Zarejestrowano dane przesyłki, przesyłka jeszcze nienadana