anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kurierzy ciągle mnie okradają

AMF-EXPRESS
#8 Zapaleniec#

W ostatnim czasie straciłem kilkaset złotych na przesyłkach za które firmy kurierskie niesłusznie pobrały mi opłaty dodatkowe.

1.Przesyłki DPD każdorazowo nadaje samodzielnie w punkcie nadań (DPD) a mimo to zdarza się że od każdej z nich nadanej w danym dniu pobierana mi jest opłata w wysokości 4,99 za rzekome "Zlecenie odbioru (dot. jednorazowego zlecenia 3 lub mniej paczek)" "DPD_N1_PODJAZD"

2. Często zdarza się że przesyłka jest traktowana jako niestandardowy rozmiar mimo że pakuje je w drogie kartony o wymiarach 150x15x15. 150x12x12 lub 150x10x10 - rozmiar spełnia wymagania dotyczące maksymalnych gabarytów gdyż najdłuższy bok nie przekracza 150 a suma 3 wymiarów nie przekracza 300cm.

Z ostatniego miesiąca mam kilka takich przypadków że zabierane mam po 20 zł.

3. Inpost - nie wiem co tam sie stało...ale za przesyłkę pobrano mi dodatkowe 307 zł, mimo że paczka mieściła się do paczkomatu.

Nie za bardzo mam pomysł co z tym problemem zrobić, gdzie sie zgłosić...czy do allegro czy do kuriera, i czy bede musiał udowadniać i w jaki sposób jakie te paczki miały gabaryty skoro opłaty naliczane są czasem miesiąc po fakcie....

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Jeśli te wysyłki były ze Smartem to możesz reklamację składać do allegro ,to formy dostawy przez nich dedykowane.

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@kolekcjoner608 

Bardzo proszę o odpuszczenie tego cholernego słowa. SMART SMART SMART.

Smart nie ma żadnego znaczenia. Dedykowane przesyłki w których umowa wiąże Allegro i przewoźnika to np:

Allegro Inpost Paczkomat

Allegro Kurier DPD

Allegro Kurier DHL

Allegro Kurier UPS i wszystkie inne z przedrostkiem Allegro.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

DPD to norma , ale Inpost ? sporadycznie trafi mi się kilkuzłotowa dopłata .

Co do DPD raczej szans nie ma , a wnioskuję to z wielu wątków przeczytanych tu na Gadane

Do Inpost trzeba złożyć reklamację , a po jej pewnym odrzuceniu napisać odwołanie .

oznacz moderatorów

ViralCar
#8 Zapaleniec#

Również mam  z  tym problem  !
Jak nie przesyłki niestandardowe, gdzie paczki są max 140cm, to że waga za  duża, niby powyżej 20kg, a nigdy nie mam nic cięższego niż 5kg, albo kwota pobrania 200zł, a ja płace dodatkowe 5zł bo kwota pobrania 15k+ 
Również mam już stracone kilkaset zł.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@ViralCar ale jak masz paczkę 140 cm to może być waga gabarytowa i tu przekraczasz 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

AptekaNatolinska
#14 Krzewiciel#

Nie Ciebie jednego okradają. Wyglada na to, że wynegocjowane ceny są bardzo, ale to bardzo zaniżone i przewoźnik za wszelką cene chce się ciut odbić i wszystkie nieścisłości kara, wychodząc z założenia że jeden odpuści inny bedzie się handryczył. To co odpuszczone to czysty zysk przewoźnika choc skradzione. Ale jak to mówią " kiedy kalemu ukraść krowę to źle, ale kiedy kali ukraść to dobrze."  To oczywicie moje zdanie. Kiedyś w punktach odbioru dawali czerwone karteczki numerowane jak dowód nadania, teraz je zlikwidowali.

Ja codzinnie po oddaniu paczek klikam na numery nadania i patrze, czy oddany w punkcie dpd czy "kurier" zabrał.

Musi być w historii  np.   0000420050143W

2023-04-2013:43:04Przekazanie przesyłki kurierowiWA1/PL175212023-04-2013:42:43Nadanie przesyłki w punkcie PickupWA1/PL175212023-04-2013:04:16Zarejestrowano dane przesyłki, przesyłka jeszcze nienadana 

oznacz moderatorów