Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Serwis nie weryfikuję przebiegu Dyskusji i szasta na lewo i na prawo ciężko zarobionym pieniędzmi Sprzedawcy oddając bezpodstawnie Kupującym !
Sprawa dotyczy Rolety Bagażnika za 600zł.
Jak to w wypożyczalni Allegro kupująca zgłosiła zwrot i odesłała przedmiot , ale nie chciało jej się zapakować więc Roleta dotarła do mnie zniszczona , połamana , z brakującymi plastikowymi elementami.
Kurier nie przekazał mi paczki formalnie tylko zostawił ją na terenie firmy bez słowa i odjechał.
W moim imieniu została złożona reklamacja przez pracownika allegro , która trwa już około 2 miesięcy !!!!!!!!!
2 tygodnie temu kazano mi uzupełnić braki , zdjęcia uszkodzeń oraz potwierdzenie wartości przedmiotu.
Zrobiłem wszystko zgodnie z wiadomością.
Wczoraj Kupująca złożyła sobie wniosek i mimo moich wyjaśnień o dziwo ! dzisiaj rano wniosek zaakceptowany a kwota zwrotu doliczona do mojego rachunku !
zostałem ze zniszczonym przedmiotem i skradzionymi bezpodstawnie pieniędzmi !
CO ZROBIĆ W TEJ SYTUACJI ????????
Serwisu nic nie interesuję , nie odpisują , nie pomogli mi w tej sytuacji a ja się nie zgadzam z takim obrotem sprawy i żądam zwrotu bezpodstawnie pobranych pieniędzy
@MZCC Widzę, że dyskusja jest już rozwiązana. Czy możesz mi podać numer korespondencji prowadzonej w tej sprawie?
Na wstępie to DZIEŃ DOBRY 🙂
Sprawa nie dotyczy rozwiązania lub nierozwiązania dyskusji tylko bezpodstawnej kradzieży pięniędzy spółki...
Co to jest numer korespondencji ????
Skoro jest Pani Moderatorką to myślę że jeżeli naprawdę będzie Pani chciała pomóc to uzyska Pani we własnym zakresie wszelkie niezbędne informację aby zapoznać się ze sprawą.
@MZCC a wysłałeś oświadczenie woli do konsumenta pt zgodnie z treścią zapisu ustawy konsumenckiej art 34.4 zmniejszam kwotę zwrotu za przedmiot zwrócony w stanie zmienionym i nie posiadający pierwotnej wartości jak w chwili zawarcia umowy kupna sprzedaży do 1 grosza i wypłaciłeś taką sumę?
oczywiście że nie , wielokrotnie rozmawiałem na czacie w tej sprawie oraz w Dyskusji udzielał się Pracownik i kazano mnie oraz Kupującej czekać na wynik reklamacji , używano słów cierpliwości , przewoźnik ma czas. Nikt mnie nie poinformował o czymś takim
ale zapiszę sobie tą wiadomość od Ciebie na przyszłość , jest to bardzo cenna rada na przyszłość za którą bardzo dziękuję.
@MZCC no niestety ale jako przedsiębiorca to ty masz wiedzieć zgodnie z prawem polskim... zgodnie z ustawą paczka doszła masz 14dni na zwrot kasy a reklamacja u przewoźnika to 30dni od złożenia więc się lepiej zabezpieczyć i takie oświadczenie woli złożyć w prawie jest że zwrot przyjąć musisz a jak musisz to i coś zwrócić musisz i chyba system allegro najmniej pozwala 1 grosik oddać. Za odesłanie paczki odpowiada kupujący w tym spakowanie więc dopisujesz że w przypadku uznania reklamacji na uszkodzenie przez przewoźnika za wynikają z jego działania różnicę w kasie zwrócisz. Oczywiście wiadomo że przewoźnik się wypnie skoro odesłał bez opakowania ale zadek masz kryty.
@MZCC Każda wiadomość, którą otrzymuje Pan jako odpowiedź na zgłoszenie sprawy przez formularz kontaktowy, ma numer. Jest on widoczny w temacie mejla. Właśnie to jest numer prowadzonej korespondencji. Poprosiłam o niego, bo nie widzę wśród widomości na Pańskim koncie korespondencji dotyczącej kwoty rekompensaty, którą doliczyliśmy do Pańskiego rachunku, a pisze Pan: "Serwisu nic nie interesuję , nie odpisują".
rozmowy były prowadzone na czacie oraz w dyskusji