Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Szanowni Państwo,
Miałem status Super Sprzedawcy i pilnowałem, aby go utrzymać. Sprzedajemy głównie zużyty sprzęt elektroniczny, czasami sprawny, ale w większości w stanie nieznanym, na części lub uszkodzony, zawsze jasno to zaznaczamy w opisie.
Ostatnio jednak trafiła się sytuacja, w której kupujący zakupił przedmiot opisany jako uszkodzony i przeznaczony do renowacji, a mimo to wystawił negatywną opinię. Za tę jedną ocenę odjęto mi aż 200 punktów, a następnie kolejne 25 punktów, co od razu spowodowało spadek na neutralny poziom. Uważam, że jest to nieproporcjonalne i krzywdzące.
Dodatkowo regularnie odpowiadam na wiadomości tak szybko, jak to możliwe, a mimo to nagminnie odejmowane są mi punkty za „brak odpowiedzi”. W raportach od dwóch miesięcy widnieją te same dwie osoby i te same przypadki, co wygląda jak błąd systemu lub powtarzanie tego samego zarzutu.
Zdobycie punktów jest bardzo trudne, bo Allegro raczej ich nie przyznaje, a odejmuje szybko i często bez realnej podstawy. Cały system w praktyce działa tak, że kupujący mogą wystawić negatyw niezależnie od tego, czy opis był zgodny z prawdą, a sprzedawca – nawet działając uczciwie – traci reputację i status.
Proszę o:
Weryfikację i korektę odebranych punktów.
Sprawdzenie raportów o braku odpowiedzi i usunięcie powtarzających się, nieuzasadnionych wpisów.
Wyjaśnienie, dlaczego jedna opinia może odebrać setki punktów i natychmiast pozbawić statusu Super Sprzedawcy.
Z poważaniem KomisBiałystok2
@komisbialystok2 W tym artykule znajdziesz szczegółowe informacje jak liczymy punkty dla każdej z miar w Jakości sprzedaży.
Pamiętaj, że w przypadku odpowiedzi w dyskusjach i odpowiedzi na wiadomości od klientów bierzemy pod uwagę ostatnie 30 dni, a nie wyniki dla konkretnych miesięcy. Nie jest to błąd systemu, że w sierpniu są brane pod uwagę dane z lipca.
W przypadku otrzymania negatywnego komentarza, możesz poprosić klienta o zmianę oceny. Jeśli się na to zdecyduje, wyniki w mierze Polecenia od kupujących również ulegną zmianie.
ok dziwne to u was jest jedna ominięta odpowiedz decyduje na cały miesiąc....
ok