Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wszedłem z ciekawości w "mój asortyment". Od razu chwalą się "Od teraz mozesz efektywniej pracować z Katalogiem produktów Allegro, szybciej zarządzać cenami, magazynem i wieloma innymi cechami oferty."
No i patrzę jaka to poprawa efektywności - klikam na cenę (by ją zmienić) i nie da się. Dalej musze kliknąć 3x by wprowadzić nową cenę - faktycznie poprawa ;).
Kolumna "cechy" - co to? Zajmuje tylko miejsce.
Kolumna "katalog produktów Allegro" - po co? Poprzednio nie było źle - pod tytułem aukcji Teraz wiersze są bardziej rozepchane i jeszcze więcej trzeba scrollować by zobaczyć, po co taka zmiana?
Dodalibyście widok kompaktowy i możliwość szybkiej edycji danych oferty a nie takie coś. Dalej wszystko sprowadza się do schowanej akcji "edytuj ofertę" jakby nie można umieścić linku do edycji "na wierzchu".
Czy ty sądzisz, że Allegro zmiany wprowadza pod potrzeby sprzedawców i liczy się z wygodą obsługi interfejsu? Przecież to, gdzie oni mają wygodę sprzedawców pokazali dobitnie ostatnią zmianą sposobu nadań paczek Allegro, czy wcześniejszym skasowaniem MS.
@medalik_2009 Że nie wspomnę o skasowaniu apki Allegro sprzedaż. Wystawianie też przerobili, zakładka ze stanem przedmiotu wylądowała po prawej stronie i nijak nie mogę się do tego przyzwyczaić.
@Kaliope_Brzeg z tych "dobrych zmian" ja najbardziej nie mogę odżałować uwalenia Menedżera Sprzedaży. Proste i czytelne wszystko było, a teraz upychają to wszystko w zakładce zamówienia, tylko dokładając pracy i nie panując nad poszczególnymi funkcjami. A już za upchanie tam WzA , to nie powiem co bym zrobił pomysłodawcy.... 😡👿
Prawda! Naćpane różności w jednym miejscu stało się nieprzejrzyste i nieczytelne; w dodatku nie można zmienić cennika dostawy w istniejącej aukcji choć wszystkim wiadomo, że przewoźnicy ciągle podwyższają stawki czyli ceny rosną jak wszędzie w kraju.
Wszelkie zmiany na Allegro można różnie interpretować.
Część z nich jako sprzedawcy możemy wykorzystać, jednak większość nam nie pomaga.
Jeśli chcesz być na bieżąco z nowościami zajrzyj na nasz kanał na YouTube! https://bit.ly/vSprintYT
@atechnik_sklep Cześć. Dziękuję Ci za te uwagi - przekażę je do zespołu zajmującego się rozbudową zakładki Mój asortyment. W planach mamy udoskonalenie tej zakładki i wdrożenie np. edycji ceny i liczby sztuk w ofercie bezpośrednio na liście ofert i produktów. Docelowo chcemy, żeby sprzedający w jednym miejscu mogli znaleźć informacje oraz narzędzia do zarządzania ofertami.
Obecnie zakładkę "Mój asortyment" wyświetlamy tylko części sprzedających w ramach testu. W każdej chwili możesz wrócić do do zakładki Moje oferty (kliknij link – Pokaż poprzedni widok).
a dlaczego nie ma "etykiety" ? przecież to podstawa aby korzystać ze swojego magazynu pogrupowanych produktów na modele.
Czy można dołożyć w mój asortyment licznik ofert ile jest aktywnych a ile zakończonych jak w poprzednim widoku?
Oraz czy można także zrobić możliwość przechodzenia do zakończonych aukcji z poziomu mój asortyment?
Wcześniej jak aukcja była zakończona to mogłem wejść w nią z poziomu moje oferty a teraz tylko aktywne można kliknąć a zakończonych już nie
@Happy-Colors-pl Dziękuję za Twoje uwagi, przekazałam je już do zespołu odpowiedzialnego za tę zakładkę.
Jeszcze jedno zauważyłem, że jak zmieniam ilość wyświetlanych ofert np. na 120 to przy kolejnym wejściu w mój asortyment zmienia się na 20 wyświetlanych ofert, nie pamięta ostatniego wyboru.
@Happy-Colors-pl Czy możesz doprecyzować o jakie dokładnie liczniki ofert i zakończonych chodzi? Nie do końca możemy dojść, o którą dokładnie funkcję z zakładki Moje oferty chodzi.
Jeśli chodzi natomiast o drugą kwestię to można przechodzić do zakończonych ofert w zakładce Mój asortyment - wystarczy zmienić ustawienie filtru "status oferty" na zakończona:
Temat licznika
Temat zakończonych ofert i przechodzenia do aukcji
Nie wiem po co kombinować i aż tak przeobrażać coś, co było ok.
Trzeba było wprowadzić jakieś drobne zmiany, a nie tak jak teraz, gdzie jest to dla mnie mało czytelne.
Też jestem takiego zdania!
Jeśli chodzi Ci o to:
@Happy-Colors-pl to liczbę ofert w tym nowym "ulepszonym, hiper-, super-widoku" masz na samym dole. Najlepiej korzystać z lupą 🙂
Faktycznie, nie zauważyłem tego, masz rację lupa załatwia sprawę 🙂
Wgl. to ilość wizyt i sprzedanych ofert oraz obserwujących ofertę to też mało czytelne a miejsce jest aby to powiększyć.
Kolejny temat to brak grupowego zgłaszania ofert do wyprzedaż, okazja, nowość itp.
@Happy-Colors-pl Dostałam informację, że tej opcji nie będzie już w Moim asortymencie. Jakiś czas temu wdrożyliśmy zakładkę Kampanie i programy, w której możesz zgłaszać oferty do kampanii i programów oraz nimi zarządzać.
@_HolaOla_ czyli robicie wszystko byle utrudnić pracę na Allegro? Może od narzędzi do obsługi sprzedaży czy wysyłek zatrudnicie w końcu osoby mające pojęcie o zarządzaniu tymi aspektami, mające pojęcie jak ważna jest ergonomia w tych procesach, a obecne szkodniki pogonicie w piguły? Zaproście proszę "eksperta" od tych najnowszych zmian na AG, chciałbym go uprzejmie pozdrowić.