anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

mail od Allegro o zmianach od lutego i marca - ktoś to czytał ?

-Outlet-Butik-
#10 Popularyzator

Siema,

ktoś to czytał - dla mnie to już pomału strata czasu...

Chętnie jednak posłucham - streszczenia : P 

Niech zgadnę - będzie drożej i drożej tak ?

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

Puzelek_pl
#11 Animator

Sporo drożej 🙂

Jak miło wyłącza się Smarta.

oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#10 Popularyzator

jak miło zakłada się konto na konkurencję która już wygryzła z 1 miejsca Allegro.

Szkoda - wolałbym zostać gdzie jestem - ale okradać się też nie dam.

Skoro Polacy sami nie umieją - znów ich wygryzie obcy.....

oznacz moderatorów

budowlaniec2019
#12 Orędownik

@-Outlet-Butik-  napisał(a):

Skoro Polacy sami nie umieją - znów ich wygryzie obcy.....

Obcy już ich dawno wygryzł, dziwię się że jeszcze są tacy co myślą o "polskości" tej platformy. Poniżej jej krótka historia:

Oto kluczowe etapy zmian własnościowych Allegro:
  • 1999–2000 (Początki): Twórcą pierwszego oprogramowania był Tomasz Dudziak, a platforma ruszyła jako projekt poznańskiego Surf Stop Shop.
  • 2000–2008 (Era QXL Ricardo): Kilka miesięcy po starcie, w 2000 roku, serwis przejęła brytyjska grupa QXL Ricardo plc za 75 tys. dolarów.
  • 2008–2016 (Era Naspers): Allegro stało się częścią południowoafrykańskiego koncernu medialnego Naspers (poprzez przejęcie Tradus plc). W tym czasie grupa przejęła m.in. Ceneo.pl.
  • 2016–2020 (Fundusze PE): W październiku 2016 roku Naspers sprzedał Allegro konsorcjum funduszy inwestycyjnych: Cinven, Permira oraz MidEuropa.
  • 2020–obecnie (Spółka giełdowa): W październiku 2020 roku Allegro zadebiutowało na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. Obecnie jest to podmiot o rozproszonym akcjonariacie, działający jako grupa regionalna w Europie Środkowo-Wschodniej. 
oznacz moderatorów

Health___Beauty
#17 Koryfeusz

@-Outlet-Butik-  będzie drożej ale tylko o promile, a jak wyłączysz inpost z dostawy i zostaniesz tylko przy delivery to nawet będzie taniej 😉

*zaoszczędzone środki możesz przeznaczyć na wizytę u psychiatry, bo ile AD generuje problemów i stresu stanowiąc jakiś ułamek wszystkich dostaw to wszyscy wiemy

oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#10 Popularyzator

dzięki - czyli nie tak źle ? sorry ale jakoś mnie już mdli - jak czytam te "nowości" 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

ja się już nie załapię 

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#17 Koryfeusz

@-Outlet-Butik-  no mi wyliczyli, ze za styczeń miałabym do zapłaty 130 zł więcej za przesyłki wg nowych opłat w stosunku do aktualnych. Więc w kwocie płaconej co miesiąc Allegro to jest rzeczywiście niezauważalna zmiana. 

oznacz moderatorów

foto-hurtownia
#13 Ambasador

Z jakiego dnia to mail? ?Bo nie mogę znaleźć

oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#10 Popularyzator

dziś - koło 14tej

oznacz moderatorów

foto-hurtownia
#13 Ambasador

@-Outlet-Butik- A, widzę już. No, próbują kosztem sprzedawców pozbyć się Inposta, w zamian wpychając usługi "kurierskie" wątpliwej jakości.

Albo masz inposta i płacisz więcej, albo nie masz, ale użerasz się z naszymi kurierami, którzy przyjeżdżają po odbiór jak im się podoba

oznacz moderatorów