Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Venom76 Jeśli nie płaci, Allegro anuluje jego zakup po 7 dniach. Po anulowaniu nieopłaconego zakupu komentarze znikną. Możesz go wpisać na czarną listę, wtedy zablokujesz mu zakupy na tych 3 kontach.
Tak tyle że to jest nękanie mojej osoby,strata mojego czasu,bo muszę na nowo wystawiać te przedmioty a od tego płacę prowizję, dostanę zwrot za zakupy które nie doszły do skutku ale za ponowne wystawienie przedmiotu zostaną naliczone koszty,skoro za tym stoi jedna osoba może allegro powinno go zablokować
Jak go dodać do czarnej listy?
Jesteś pewien, że negatywy znikną? Od kiedy tak się dzieje?
@nostalgia53 Od niedawna. Do anulowanego zakupu nie można wystawić oceny. Jeżeli kupujący nie zapłaci i wystawi ocenę, Allegro anuluje zakup automatycznie po 7 dniach, ale zgodnie z zasadą, że do anulowanego zakupu nie można wystawić oceny, wystawiona przed anulowaniem ocena znika. Potwierdziła to na tym forum @nat_not .
To działanie chroni na przykład sprzedawców podróbek - klient kupuje towar, potem w mailu od sprzedawcy dowiaduje się, że przedmiot jest nieoryginalny, więc nie płaci i wystawia negatywa za podróbki. Negatyw po 7 dniach jest usuwany przez Allegro automatycznie.
https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/sposoby-zakupow/jak-anulowac-zakup-rKDAEXOx8iX
To wreszcie jakaś dobra wiadomość:) Dziękuję.
@Venom76 Zgłoś żartownisia do allegro, po kilku takich żartów zablokują jemu konto na allegro. https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=a15a9f5c-9576-484c-8ee8-1afcccca117c
pisz do allegro
takie działanie możesz spokojnie zgłosić na policję
człowiekowi można przypisać wiele naruszeń przepisów
oczywiście możesz także wytoczyć mu sprawę cywilną
lub wytoczyć sprawę cywilną samemu allegro
ciekawi mnie dlaczego nieuczciwi sprzedawcy są blokowani przez dział bezpieczeństwa allegro
także po ip komputerów/smartfonów
a tacy kupujący nie są
bezpieczeństwo transakcji dotyczy także sprzedających
Nie powinieneś też podawać publicznie czyichś danych osobowych, lepiej usuń, bo pan W.Z z Warszawy może teraz sporo zaszkodzić