Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy portal może przestać manipulować etykietą "supercena"? Dlaczego jeden sprzedawca jest "namaszczony" tą etykieta a inni nie ? Od razu uprzedzam że chodzi o ten sam towar ta samą cenę a nawet sa to oferty u super sprzedawców z tym samym czasem wysyłki więc żadnych różnic nie ma. To jest ewidentna manipulacja .
https://allegro.pl/oferta/triplex-pro-mini-0-9-kg-tabletki-basen-4w1-chlor-12382840873 czytałem warunki więc proszę o wyjaśnienie na konkretnym przykładzie dlaczego przy tej aukcji jest supercena a przy tej poniżej nie ma skoro ilość jest większa. Poza tym ja to obserwuje od dłuższego czasu i wcale ilość nie miała znaczenia przy podobnych produktach a cena była identyczna.Wszystkie parametry były te same a supercena była przy produkcie z mniejszą ilością.
@RR100RR dlatego ,że w 1 ofercie jest ponad 2-krotnie większa sprzedaż , tak to ma działać , a cel ? wymuszenie konkurencji cenowej , obniżysz o grosz i Twoja oferta będzie ,,namaszczona ,, ale jak znam życie dotychczasoey laureat nie pozwoli Ci na to .
Mylisz się. W pierwszej ofercie jest nie 2 razy więcej więcej tylko 2 razy mniej i dlatego to jest ciekawe. Poza tym powiedzmy że sprzedający tą markę nie konkurują ze sobą ceną ale też nie powinno allegro manipulowac tym magicznym dopiskiem.
Obydwa linki z tego co widzę dotyczą całkowicie innych produktyzacji na allegro.
I tak i nie. To ten sam przedmiot zapewniam cię mimo że widzisz różnicę w wadze. Ale ok przyjmijmy że to różne opakowania.Dlaczego więc przy drugim linku nie ma tego magicznego hasła supercena skoro nie ma drugiej takiej oferty z niższą ceną czy mniejszą ilością sprzedanych?
Miało być z" niższą ceną czy większą ilością sprzedanych"
To teraz kolejny dowód na manipulacje z waszej strony. Zrobiliśmy ten sam przedmiot 1 zł taniej a etykieta supercena pozostała przy przedmiocie z wyższą ceną ale ze znacznie większą ilością sprzedaży. Komedia normalnie i ewidentna manipulacja . Ciekawe jakie będą argumenty 🙂
https://allegro.pl/oferta/triplex-pro-1-kg-tabletki-basen-4w1-chlor-chemia-12125509427
@RR100RR no nie wiem, mnie tam się wydaje, że to jednak nie są oferty z tym samym PRODUKTEM ALLEGRO. 15396787322 - tutaj daj mniejszą cenę.
Są takie same .Jako producent zapewniam cię że są. Sprzedawcy to moi autoryzowani dealerzy ale nie chcę żeby Allegro manipulowało etykietą supercena i wbijało między nimi klin. Dziś zauważyłem że mój produkt o tej samej cenie u różnych sprzedawców ma etykietę supercena .A chyba supercena mimo manipulacji komu ją przydzielić powinna być jedna? To może niech wszyscy ją dostaną?
Mimo posiadania najlepszej oferty, najniższej ceny, najlepszych zdjęć i najszybszej oferty wysyłki - system - Allegro promuje wielkich sprzedawców. Czytaj - prawdopodobnie wielkie faktury co miesiąc.
Wystawiam produkty unikalne, które jako importerzy posiada nie więcej jak 4 firmy na Europę.
Super cenę dostaje o kilkaset droższa oferta firmy, która ma kilkanaście tysięcy ofert. Ja tylko niecałe 700. Ba.... dostają super cenę mimo lawiny negatywów. Ale wykupują potężne pakiety promo. ADS i inne zasilanie kabzy firmy z Poznania z zarządem bez jednego Polaka.
Czyli nic to jest logiczne we wszechświecie, nie jest logiczne tu 😉
oczywiście klient, który umie czytać i sortować po cenie kupi taniej 😉
@brakestop przepraszam ale to są produkty różnych producentów, w super cenie chodzi o to by konkretny przedmiot z produktyzacji był w najlepszej cenie.
konkretny przedmiot to:
BELKA ZAWIESZENIA IVECO PRZÓD 35C 50C 1999-2013
WAGA 36KG 500327470
TRAWERS SANKI KOŁYSKA 500327470 504229254 504332787
5801771548 5801454622 5802511809 5802323216 5802258748
i wszyscy sprzedający sprzedają dokładnie to samo.
Co do producenta - faktycznie. OE Iveco, NAVECO i FAST, ale finalnie produkt do tego samego pojazdu, zastosowania i montażu.
Więc jednak PRODUCENT ma dla algorytmu także znaczenie ? Zaraz podam inny przykład moich ofert, gdzie produkt jest ORYGINALNY, z tej samej partii, od tego samego dostawcy, jest tańszy, ale to konkurencja dostaje SUPER CENĘ 😉
@brakestop "Więc jednak PRODUCENT ma dla algorytmu także znaczenie ?" ohh oczywiście że ma.
Na allegro funkcjonuje pewnie sporo ponad tysiąc ( może wiecej) węży ogrodowych. Wszystkie służa do tego samego. Lecz kazdy jest innej marki , innego producenta, o innych parametrach itd . kazdy jest innym produktem.
A oznaczenie najniższa cena lub supercena - dotyczą najlepszej ceny spośród ofert TEGO SAMEGO PRODUKTU
I nawet jesli ten sam produkt będzie identyczny lecz będzie sie dublował w katalogu to przy ustalaniu oznaczeń bedzie brany pod uwage tylko jeden produkt z katalogu . Dlatego w poście poniżej masz 3 x supercena bo zostały stworzone trzy osobne produkty w katalogu dla tego samego produktu ( jeśłi jest to dokładnie ten sam produkt) bo to ze iveco nie produkuje elektroniki to nie znaczy że żtylko jedna firma ją produkuje
Jak już tam sobie śmieszkujemy to przyznam, że najbardziej na allegro lubię dział z elektroniką samochodową:
https://allegro.pl/oferta/ecu-iveco-stralis-0281020048-504122542-11694588068
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Może warto zwrócić uwagę sprzedawcom, że jeżeli dodają poglądowe zdjęcia "delikatnie używanych" sterowników do oferty z nowym ... to warto w treści oferty zwrócić na to uwagę.
@sl-aw-ek Dzięki za zgłoszenie. Przekazałam tę ofertę do weryfikacji.
@w_kiwi tę możecie zostawić każdy wie, że 90% NOWYCH ECU do samochodów jest na allegro UŻYWANA - do tego już dawno przywykliśmy.
Ważniejsze jest czy marka inna (zpf0227a26) to jest Wrangler.
To poszło zawiadomienie od sygnalisty.