Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam przede wszystki moderatorów:
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ i proszę o przekazanie problemu do odpowiedniego działu technicznego, bo mi recę opadają.
Jestem zwolniony podmiotowo z vat i wszystkie oferty musze edytować i z powrotem ustawić im opcję "Faktura bez vat" . Kiedy robię to poprzez pojedyńczą edycję oferty, ustawiając "faktura bez vat" i opcjonalne pole stawki zostawiam na "wybierz" - cena po zakończeniu edycji ustawia sie prawidłowo. Kiedy dokładnie to samo robię poprzez edycję masową, zmianie ulega tylko pole paramatru "faktura bez vat" ,cena się nie zmiania i dalej pokazuje mi stawkę 23%.
Ale jaja.
Ceny zmieniaję się w zależności od tego jakiej przeglądarki używamy. I tak - Cena zmienia się, kiedy przeglądamy oferty w Chrome i Edge (reszty nie testowałem) a pozostaje bez zmian, kiedy oferty przeglądam w Maxthon. Jedni kienci widzą moje oferty brutto - bez vatu, a inni widzą je natto-brutto z 23% Vat.
@imprezator_com weryfikuję Twoją sprawę. Wrócę z informacjami.
To wyświetlanie cen w innych przeglądarkach, wyjaśniłem sobie metodą prób i błędów. Jak jestem zalogowany na konto prywatne - to oferty wyświetlają się poprawnie, bez vat. Jak zaloguje sie na konto firmowe, to widze ceny netto-brutto - mimo ustawienia w każdej ofercie opcji - faktura bez vat. Czyli cały czas jest problem w tym, że mimo iż wybieram "F bez vat", system pozostawia stawkę vat z opcjonalnego formularza wyboru stawki, i tego pola "nie kasuje".
@imprezator_com wracam z informacjami. Bardzo pomocne byłoby nagranie lub chociaż zrzuty ekranu, które obrazują co dokładnie się dzieje.
Nie potwierdziłam problemu. Zmiana opcji faktury vat przez edycję pojedynczej oferty, jak również masowo zmienia się właściwie.
Ok, powiedzmy, że zmiany masowe działają.
Jednak, po wejsciu w pojedyńczą ofertę i jej edycję, w polu"stawka vat (opcjonalnie)" mam dalej wyświetlaną - zaznaczoną stawkę 23%, To powoduje, że klientom prywatnym, cena przedmiotu wyświetla się poprawnie - jako cena bruttu bez vat (zalogowałem sie na konto prywatne, aby to potwierdzić).
Jak zaloguję się na konto firmowe, to ta sama oferta rozbija już cenę na netto + vat 23%. Wynika z tego, że zaznaczenie opcji w masowej edycji ofert (faktura bez vat) - nie zmienia wyswietlania cen, dla klientów firmowych. Czyli edytując ręcznie i w polu"stawka vat" zaznaczam "wybierz", cena na koncie firmowym wyswietla sie bez vat. Ale jak juz zrobie edycje masową i w polu "stawka vat" wybiorę 'wybierz", to nie daje to tego samego rezultatu., i cena dalej rozbija sie na netto+Vat.
To potwierdzić można tylko sprawdzając np ofertę:
https://allegro.pl/oferta/plakat-robert-lewandowski-9-lewy-rl9-polska-30x40-16254855073
z jakiegos innego konta firmowego - czy może Pani, to sprawdzić?
Bo może być taka kuriozalna sytuacja, że ja, jako zalogowany użytkownik, mogący edytowac swoje oferty, widzę cenę netto-brutto ( bo stawki vat nie zmianiła edycja masowa ), a inni zalogowani firmowcy widzą cenę bez vat.
@imprezator_com w trybie incognito sprawdzałeś. Może widzisz oferty zapisane w pamięci podręcznej
Czyszczenie pamięci podręcznej to pierwsze co zrobiłem i to nie to.
@imprezator_com Tak, jak napisała już Nicol, do dalszej weryfikacji potrzebujemy nagrania obrazującego problem. Proszę, wyślij je na adres spolecznosc@allegro.com.