Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
A takie tam od mistrzów świata z działu bezpieczeństwa
Pilnie rozwiąż problem opisany w dyskusji z kupującym Client:0000000 w sprawie oferty 15817294626.
Dyskusje z kupującymi znajdziesz tutaj
Na Twoje konto nałożyliśmy ograniczenia sprzedaży, ponieważ nie otrzymaliśmy Twoich wyczerpujących wyjaśnień w dyskusji.
Obecnie nie masz możliwości wystawiania nowych przedmiotów na sprzedaż, nie zostaną też wystawione te oferty, dla których planowane było ich automatyczne wznowienie. Sankcje nałożyliśmy zgodnie z art. 2.12. i 8.4. Regulaminu Allegro.
Po wyjaśnieniu sprawy zgłoszonej przez kupującego w dyskusji, skontaktuj się z nami w celu anulowania ograniczeń na koncie:
A TERAZ PRZYCZYNA BLOKADY
Witam serdecznie! Szanowni Państwo,dlaczego zostały nałożone sankcje na moje konto??? Przecież mam z godnie z ustawą 14 dni na rozpatrzenie reklamacji... Zgłoszono zwrot 19 lipca,paczka dociera do mnie 23 lipca,dziś jest 25 lipca,zgodnie z prawem nie minął jeszcze zaden termin przewidziany przez ustawodawcę! to jest 5 dni od zgłoszenia i 2 dni jak mam go fizycznie! Co to za nowe standardy???
GENIALNA KATARZYNA Z DZIAŁU BEZPIECZEŃSTWA SWOJE
Dzień dobry,
kontaktuje się z Panem w sprawie nałożonej blokady na koncie.
sprawdziłam, że nałożyliśmy blokadę na konto w związku z dyskusją z kupującym Client:48301824 (zgodnie z regulaminem Allegro pkt. 10.2).
Proszę, aby w każdej trwającej dyskusji załączyć w zależności od problemu:
- potwierdzenie nadania przesyłki,
- skan zwrotu pieniędzy,
- warunki reklamacji lub decyzję reklamacyjną.
-otrzymanie dowodu zakupu.
Po rozwiązaniu dyskusji z wszystkimi kupującymi - proszę do mnie napisać w celu sprawdzenia, czy wszystko się zgadza, aby odblokować konto.
Z pozdrowieniami
Katarzyna
Zespół Allegro
Zaznaczam ,iz w dyskusji jest ciągłość i kontakt z klientem!!!
mija 5 dni od zgłoszenia reklamacji ,jest w trakcie rozpatrywania a oni twierdzą iż moje wyjaśnienia nie są wystarczające...Mają w dup.e obowiazujące w kraju prawo !
Ręce opadają, niektórym każą czekać długo i nie rozwiązują problemu, innym po 5dniach zawieszają konto: @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@MIRO19777 podaj datę otwarcia dyskusji , to parametr kluczowy
Zgłoszono zwrot 19 lipca,paczka dociera do mnie 23 lipca,dziś jest 25 lipca,zgodnie z prawem nie minął jeszcze zaden termin przewidziany przez ustawodawcę! to jest 5 dni od zgłoszenia i 2 dni jak mam go fizycznie! Co to za nowe standardy??
jak jesteś tu 20lat to wiedz, że to typowe działanie kupującego mające na celu wymuszenie zwrotu wpłaty lub allegro protect
stąd założenie dyskusji i celowe opóźnienie w odesłaniu towaru
moderatorzy mają gdzieś polskie przepisy - działają wg gotowych regułek, których często nie rozumieją, a tak naprawdę
ograniczają prawa konsumenta i to nadaje się to do uokik
zauważ, że masz przedstawić natychmiast decyzję reklamacyjną i nie musi to być decyzja pozytywna dla kupującego
przepisy mówią wyraźnie - sprzedawca ma rzetelnie rozpatrzyć reklamację i dajemy mu tyle a tyle czasu - allegro mówi zrób to szybko po łebkach
prowadzi to do patologii typu odmowy reklamacji z powodu błahych przyczyn
https://www.purepc.pl/microsoft-polska-anulowanie-gwarancja-notebook-surface-studio
@MIRO19777 a odpowiadałeś na każdą wiadomość w dyskusji do 24h ?
Kluczowa informacja "Po rozwiązaniu dyskusji z wszystkimi kupującymi" pewnie więcej jest problemów więc Cię zablokowali i słusznie, trzeba dbać o standardy 😄
No właśnie tak ,kupujacy 25 lipca prosi o pomoc a konsultant pół godziny później zawiesza konto a wdyskusji bot pisze ze mam czas na rozpatrzenie reklamacji do 2 sierpnia...absurd co ?
Dokładnie,kopiuj wklej bez refleksji...
przyjacielu jestem tu już prawie od 20 lat i znam zasady jakie panują...Tylko szanowni konsultanci nie do końca przestrzegają prawa które obowiazuje a co ciekawe nawet regulamiu ,który sami ustalili, bo mają się za panów życia i śmierci
co do sporów to tak jak pisałem już poprzedniemu koledze
6 z tą felerna ,gdzie 3 tematy są ogarnięte tylko kupujacy mają gdzieś zamkiecie i 2 czekam ma zwroty....
i to wszystko na czas i zgodnie z obowiązującym prawm jeżeli chodzi o ustawowe terminy...
@MIRO19777 zgłoś oficjalną skargę do allegro o działania nieregulaminowe
nie licz, że ktoś tam przyzna się do błędu 😞
@MIRO19777 w ilu dyskusjach na raz bierzesz udział ?
6 z tą felerna ,gdzie 3 tematy są ogarnięte tylko kupujacy mają gdzieś zamkiecie i 2 czekam ma zwroty....