Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Bardzo proszę o sprawdzenie konta jak niżej. Pisze do mnie strasznie nie po polskiemu 28 grudnia
Niczego nie podawaj, masz w ofercie sposoby zakupu i tam kupujący może opłacić, wygląda na oszustwo.
No mi też tak wygląda i nie podaję. tylko zastanawiam się co teraz z towarem? Wystawić ponownie i o zwrot prowizji wystąpić?(z jakim uzasadnieniem? Ciąg dalszy konwersacji"
Co stoi na przeszkodzie, aby mu podać nr konta? Wygląda na to, że chce kupić, może nie ma konta bankowego i będzie płacił na poczcie, są tacy klienci.
To wtedy może wybrać opcje z przelewem na poczcie i wydrukować sobie druk wpłaty. i ciąg dalszy:
@vonNogay Płacąc przez PayU tez można wybrać przelew tradycyjny > opłacić na poczcie.
@Ziolko39 ale lepiej wpłacać na dane sprzedajacego, niz na subkonto w PayU - łatwo o pomyłkę w tytule przelewu itp.
@vonNogay nie robi się transakcji poza allegro z podejrzanymi ludzmi bo potem taki zglosi do pok ze towaru nie dostałi trza będzie udowadniać że sprzedający wielbłądem nie jest
@az1rael nie kapuję. Dlaczego akurat w przypadku takiej zapłaty kupujący miałby zgłaszać, że nie dostał towaru?
Ludzie kombinują różnie nie takie cuda tu opisywali może być np tak że po podaniu konta kupujący napisze że zrobił przelew i sprzedający musi sobie potwierdzić odbiór w linku i jakby glupio potwierdził to wyczyszczą mu konto. Był też przypadek że kupujący zażyczył sobie zwrotu na konto poza allegro a potem do pok stwierdził że nie ma towaru ani zwrotu i sprzedawcę uwalił. Jest transakcja w allegro przynajmniej allegro może weryfikować czy coś podejrzanego się nie odjaniepawla
@az1rael admini sprawdzili konto i jest OK, więc nie powinno tu być żadnego wałka. Jeśli kupujący zapłaci zwykłym przelewem na konto sprzedawcy to transakcja zostanie po 7 dniach anulowana, sprzedającemu zwrócona z automatu prowizja, kupujący nie będzie mógł wystawić komentarza i rozpocząć dyskusji, wyjdzie tak jakby kupił poza allegro, więc to raczej on będzie w gorszej sytuacji.
I dalej,...już mi się nie chce odpisywać klientowi:
@COMTER poprosiłam o sprawdzenie tego konta, ale bardzo możliwe, że ta osoba nie ma konta w banku i stąd prośba. Dam znać, gdy otrzymam odpowiedź od Działu bezpieczeństwa.
Chyba konto ma Polak krzyś. Poprosiłem, żeby anulował zakup i kupił z przelewem tradycyjnym.
@COMTER W sumie to samo podanie nr. konta niczym nie grozi > posiadając sam numer nie da się włamac na konto > trzeba tylko uważać później na maile z propozycjami potwierdzenia . ignorować je.
Jak wpłaci na konto i kasa będzie już na koncie to dopiero wtedy wysyłasz . W żadnym wypadku wcześniej
Na sam numer konta, bez Twojej interakcji, jeszcze nikt wałka nie wymyślił.
Ostrożność zawsze wskazana, ale bez przesady.
Tyle jest ostrzeżeń o łamanej polszczyźnie na all czy ol żeby nie podawać...w końcu ma numer telefonu, prosi mnie o mojego maila i numer konta...chyba trzeba uważać:( A jak właścicielem konta jest Krzysztof z Wałcza więc to pismo jest podejrzane. Ale wystawiłem ponownie i napisałem żeby wybrał tradycyjny i kupił... a teraz pisze znowu to samo.