Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, zauważyłem dzisiaj że u góry wszystkich ofert w serwisie pojawiły się miniatury Oferty sponsorowane zamiast inne przedmioty sprzedającego które wylądowały na dole strony. Kiedyś był już taki problem ale pamiętam że zostało to naprawione.
Wystarczy wejść w dowolną ofertę w serwisie, sprawdzane na 2 przeglądarkach i na telefonie. Proszę o interwencję w tej sprawie.
Pozdrawiam
@marrrro77 jesteś bardzo czujny, ale nie jest to problem, ani błąd z naszej strony. To prawidłowe działanie, ponieważ od dziś na stronie produktu i na stronie oferty karuzelki wyświetlamy w tej samej kolejności we wszystkich kanałach - karuzelkę "Oferty sponsorowane, które mogą Cię zainteresować" wyświetlamy jako pierwszą. Karuzelkę Inni klienci oglądali również, którą dotychczas wyświetlaliśmy na górze strony - teraz wyświetlimy pod opisem przedmiotu.
Prawidłowe ??
To żart ?
Niszczenie życia sprzedającym jest prawidłowe ??
Utrudnianie ekstremalne zakupów kupującym jest prawidłowe ??
Czy osoby wprowadzające te zmiany na Allegro - kiedykolwiek na Allegro sprzedawały choćby prywatnie i czy regularnie kupują ?
Moje wrażenie - NIGDY !!!
Pomijam już fakt, że pracują w tajemnicy, bo dziś przyznać się, ze pracuje się w Allegro i tak niszczy sprzedających i utrudnia życie kupującym ...ja bym się po prostu wstydził i bał ....☹️😥
Nawet jeśli zapromowałbym oferty to prawdopodobieństwo że moje oferty tam będą podczas zakupów robionych przez Klienta jest jak wygrana w totolotka.
Zapewne 95% promowanych ofert w tej promowanej karuzeli jest ze sklepu allegro.
No co ty w totolotku to masz jakąś szanse ,małą ale masz a tu to będziesz tylko sponsorem dla innych.
takie są fakty.
Jak można podjąć decyzje że koło ceny i przycisku zakupu może być propozycja sprzedaży rzeczy od innego sprzedającego ? Ani to do smarta się nie przyda ani do niczego.... Jednie co to zachęta żeby wykupić promowanie czyjegoś sklepu.
To podobnie jakby w castoramie sprzedawali rzeczy leroy m**piiip**n a im bliżej kasy tym więcej towaru konkurencji.
Ciężko już przerzucać koszty na klienta bo ile może kosztować przykładowy ołówek lub o ile wyższy musi być ekspres do kawy żeby prezentować go na allegro (ktoś musi zapłacić te 200zł czy 400 zł prowizji - bo takie są fakty). Oferty łączone troszkę to rekompensowały ale allegro zabierze wszystko sprzedającym podbijając inflacje w Polsce - bo co to jest inflacja - wyższe ceny w sklepach a nie więcej kasy w portfelach uczciwych małych sprzedawców !
Na końcu komentarz klienta: kupiłem ołówek u tego sprzedawcy ale cena nieadekwatna do jakości - Z pełną odpowiedzialnością wystawiam NEGATYWNY komentarz ponieważ w tej cenie to ołówek powinien mieć opakowanie ze wstążeczką i niespodziankę w paczce.
Niestety od czasu wprowadzenia tej zmian obroty do teraz 14.06.22 spadły nam o 50%, pewnie zyski allegro wzrosły bo więcej osób kupie promowane towary. Walczymy żeby klient jakoś wszedł na naszą aukcję, a tu cyk klientowi są podsuwane pod nos aukcje konkurencji. To przeważyło szalę - usypiamy nasze konta na allegro po wielu latach - to się po prostu nie opłaca.
Z którego kręgu piekła wyciągnęliście osobę, która na to wpadła? Dramat, dawno nie widziałem głupszego, bardziej utrudniającego życia pomysłu.
To jest kretynizm opcja. Są już sponsorowane oferty na górze i na dole w każdym dziale allegro są jeszcze promowane oferty także w każdym dziale to na grzyb jeszcze sponsorowane oferty w mojej ofercie i to na środku aukcji ? Ciężko się sprzedaje w dobie drożyzny i ciężko przyciągnąć klienta na zakupy to jeszcze w połowie aukcji jakieś kretyńskie oferty sponsorowane. A co mnie obchodzą kogoś sponsorowane oferty !! Najgorsza opcja na allegro nie wiem na grzyb ktoś zmienił kolejność. Przydała by się jeszcze wyskakująca reklama ze sponsorowanymi ofertami z uciekającym krzyżykiem aby nie można było jej zamknąć. Mam nadzieję że ta kolejność wróci do tego co było tak szybko jak się pojawiła 😡
@kuba1550 Nie licz na to. Coś muszą robić żeby przywrócić zainteresowanie promowaniem ofert.
Jak można nie liczyć na usunięcie tej tragicznej zmiany ? Jak ludzie w milionach sprzedających i kupujących zaczną protestować - to nie zauważą ?
Co na to pracownicy Allegro, szefowie ? Oni nigdy tutaj nie sprzedawali, nie kupują ? Nie widzą tej tragedii ??
Przecieź to NISZCZY sprzedawców i zabija przyjemnoßć i radość kupowania !!
Zgadzam się w 100%.
Niestety jest to zagranie poniżej pasa.
Z jakiego powodu my sprzedawcy mamy reklamować konkurencję? Do tego która często sprzedaje mocno zaniżone jakościowo produkty...
Właśnie mieliśmy również pisać w tej sprawie jednak nie będziemy powielać tematu.
Myślę że UOKiK się powinien tą sprawą zainteresować...
Też tak uważam .Rozumiem ze allegro chce zarabiać ale w danym momencie to brak szacunku nas ciekawe jakby sie czuło allegro gdyby na jego stronach reklamowało się np. **piiip** nam to fundujecie .
no u was na stronie nawet nazwy konkurencji nie można napisać bo zaraz jest auto korekta a nam na naszych aukcjach inne, konkurencji możecie wrzucać.......
Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów prowadzi dwa postępowania wobec Allegro, antymonopolowe i wyjaśniające
Tak patrzę na aukcje i nie mogę wyjść z podziwu jaki syf potrafi zrobić Allegro. Chcę kupić coś konkretnego a tu nawet na pojedynczej ofercie pełno "śmiecia" typu promowane, sponsorowane, polecane itp. Bałagan do potęgi. W bałaganie nie chce się kupować. Wiem co chcę kupić, wiem czego szukać, wiem ile chcę na to wydać a Allegro mi przeszkadza w zakupach.
Ktoś wam marketingowych bajek naopowiadał i wprowadzacie je w życie ;).
Kiedyś spoglądałam tam i czasem coś dokładałam do koszyka od tego samego sprzedającego. Teraz wrzucam do koszyka. Wchodzę by zapłacić, bluzgam brzydko widząc że to od różnych sprzedających. Wywalam koszyk i nie kupuje nic. Standard.
Racja w 100 % !!
Bo te zmiany, to nie tylko TRAGEDIA dla sprzedających !!
To także ogromne zamieszanie i utrudnienie dla kupujących !!
Allegro OD LAT wprowadza TRAGICZNE zmiany ...ale, że takie coś zrobią, to nie sądziłem !!
Na pierwszym miejscu ZAWSZE powinien być CZŁOWIEK !!
No przecieź to normalne, ze chce się za jedną przesyłką kupić więcej potrzebnych rzeczy ...
A teraz trzeba uważać i tam nie klikać, chyba, źe chcemy zakupy zrobić u innej osoby ...tragedia
Coraz gorzej na Allegro się kupuje, coraz mnie rzeczy mozna znaleźć, a tu teraz i to 😖