NA mojej stronie produktu pojawia się cena konkurencji.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Dzień dobry ,
Zauważyłem , że wchodząc na swoją kartę produktu pojawia się u góry nad ceną taka informacja -
"Inne oferty tego produktu" i tam są podane ceny gdzie można taniej kupić .
Tak się zastanawiam , że jako sprzedający nie chce , żeby kupujący widział , czy może kupić taniej produkt lub dostać go szybciej . Dla przykładu opisze sytuację ze sklepu pod domem - idę rano po chleb i bułki i nad cenówką w sklepie osiedlowym pojawia mi się informacja , że w biedronce mają chleb 0,50 gr taniej - czy to jest normalne ?? No raczej nie. Moim zdaniem nie powinno się to pojawiać na mojej karcie produktu i konsument sam musi poszukać i sprawdzić czy coś może kupić ewentualnie taniej . Co Wy na to ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@energy-eshop dopiero to zauważyłeś ? nic nie zrobisz, daj niższą cenę 🙂 w tym celu jest to zrobione, a najlepiej że osoby promujące aukcje tak naprawdę promują najtańszy produkt 😄
Κώστας
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Trochę już ten temat przerabialiśmy, założeniem Allegro jest, żeby kupujący jak najszybciej dotarł do szukanego przez niego przedmiotu i przy okazji ma być "najtaniej" 😉
Na szybkiego, jeden z tematów:
A czym się tłumaczą? Bo i tak już wyświetlane są inne oferty od innych sprzedających.
Wszyscy jednak wiemy, że to nie jest to samo, ale Allegro chyba inaczej to widzi 😉
Niestety, ale... jest przez to sporo problemów i oni dobrze o tym wiedzą.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Niby nie powinno tak być, ale dla kupującego to dobrze, bo taką lampę zamiast za 99 zł może kupić za 69 zł bez szukania 🙂
Ceny musisz opuścić 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dla wielu sprzedających też dobrze, jakiś jeleń płaci za promowanie i z jego oferty klient przychodzi na ich niepromowane, darmowe aukcje z ceną niższą o 1 zł.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Taka forma jest dobra tylko dla dużych sprzedawców mających handel hurtowy na wielką skalę ,których stać na obniżanie cen kosztem zbytu dużych ilości towaru ,pozostali stają się mało zauważalni .