Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam wszystkich,
Nadajemy paczki w automatach DPD, InPost, DHL oraz Orlen Paczka – ze względów logistycznych, ponieważ mamy te punkty bardzo blisko naszego miejsca pracy. Gdy mamy po 1–2 paczki dla każdego przewoźnika, bardziej opłaca się nam samodzielnie nadać przesyłki w automatach lub punktach, niż zamawiać kuriera z dodatkową opłatą za podjazd.
Mam jednak przedziwną sytuację i nie wiem, kto tu wprowadza w błąd lub czyje zasady się wzajemnie wykluczają. Przykład: nadałem przesyłkę Allegro One (DPD) w punkcie DPD Pickup. Na liście przewozowym i w systemie DPD paczka widnieje jako nadana. Natomiast Allegro oznaczyło wysyłkę jako nieterminową, ponieważ – jak twierdzi – paczka została zeskanowana przez kuriera dopiero dwa dni później, a nie następnego dnia po jej nadaniu.
Czy dobrze rozumiem, że według Allegro paczka jest uznana za nadaną dopiero wtedy, gdy kurier ją zeskanuje, a nie w momencie faktycznego nadania w punkcie? Czyli nadam przesyłkę terminowo a zostanie zaznaczona jako nie terminowa ponieważ kurierowi było nie po drodze do punktu?
Jak to właściwie interpretować?
@Falcontent "Czy dobrze rozumiem, że według Allegro paczka jest uznana za nadaną dopiero wtedy, gdy kurier ją zeskanuje, a nie w momencie faktycznego nadania w punkcie"
Tak, dotyczy to wszystkich przewoźników.
@Falcontent tak to działa, ale jak paczka nie doszła z winy kuriera, to możesz podać numer zamówienia i może Ci wykluczą ze statystyk
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @gdvorek