Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nowe prowizje i dopłaty do smart to ponad 20% ceny
Czy Allegro uważa zę tu handluje się jakimś kradzonym czy znalezionym towarem !!!
Wstępnie zmywamy sie ze smarta , trudno. Na szczęscie sprzedaż na tym marketplace staje się juz coraz mniej istotna, ruch tu coraz mniejszy a coraz więcej utrudnień i kosztów 😕 Papa
@lagobonito Co gorsza, zamówienia smartowych minimalistów (45-50 zł) stanowią w tej chwili jakieś 90%, a te same osoby potrafią zamawiać co 2-3 dni. Ekologia pełną gębą!
Równie złe są drobne zamówienia z opłaconą przesyłką, gdzie serwis kroi z nas prowizję od jej ceny (właściwie z jakiej paki?), więc te nierzadko są wręcz deficytowe.
Ludzie nawet nie zdają sobie sprawy, jak program Smart! wypaczył handel on-line, i jakich szkód narobił - bo niestety znajduje naśladowców na innych marketplace'ach. Wmawianie ludziom, że towar za 40-45 zł da się dostarczyć za darmo to skrajna nieodpowiedzialność, ale już nie raz pisałem, że potwór Smart! kiedyś pożre Allegro. A wraz z nim tych sprzedawców, którzy się w porę nie ogarną.
@lagobonito ja podnoszę ceny w grudniu to zrobiłem, w styczniu to zrobiłem i zrobię jeszcze jedną podwyżkę w lutym przed podniesieniem opłat za smarta i prowizji, na razie nie widzę spadku sprzedaży, puki kupują będę siedział na allegro, padnie to będzie mi bardzo smutno prowadząc firmę od 16 lat i tak naprawdę rozwijając ten serwis bo istnieją dzięki nam 😞
życie nie kończy się na Allegro 😄 tym bardziej że jest już gdzie sprzedawać 😉
@kostas11 "życie nie kończy się na Allegro" - jest tu mnóstwo takich, co nie wierzą w życie pozaallegrowe 😎
@TomBanknoter dajmy im czas do końca roku, musi przecież minąć chwilka zanim się połapią co do zmian 😄
@kostas11 Faktem jest, że wielu sprzedawców czeka "drobny" szok po podliczeniu marca, a niektórzy połapią się jeszcze później. Większość ani tu nie zagląda, ani nie czyta maili do Allegro, więc jeszcze nie widzą, co ich czeka.
PS. A u mnie przed chwilą kupił klient, któremu już jedną przesyłkę (Pocztex) wysłałem dziś rano, a poprzedni zakup był trzy dni temu. To najlepszy dowód na to, jak Smart zrobił ludziom wodę z mózgu!