Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Proszę o wyjaśnienie powyższej kwestii.
Jeśli w danej ofercie osoba X dokona zakupu - rozumiem, że zostanie naliczona dodatkowa opłata 1 zł.
Czy jeśli następnie osoba Y dokona zakupu w tej samej ofercie - również zostanie naliczona ta złotówka, czy dotyczy to wyłącznie pierwszego jakiegokolwiek zakupu w danej ofercie.
Czy dobrze zrozumiałem, że allegro właśnie się wycofało z tego pomysłu do przyszłego roku?
Nie aloalo coś tam urwał nać wycofało się ze zmian w Smarku (glucie z nosa, Shreka) do wiosny 2023. Mają tendencję zwyżkową (liczą się kupujący i obrót który generują) więc trzeba wydoić sprzedających na maxa.
Skąd ten news ? Bo szukam i szukam i nigdzie nic ... a walizki już pootwierane 😪
@kostas11czyją Ty stronę trzymasz ? Bo jak Cię czytam w tym temacie, to ewidentnie coś czuję
5-tą kolumnę **piiip**(a-l-l-e-d-r-o-g-o), z pełną kulturą i z pełnym poważaniem ale sprawa nowego haraczu nie jest banalna dla wielu z nas, kilkanaście lat w serwisie i teraz wszystko w piach! No sorry, to tylko emocje i prawo do swobody wypowiedzi. No co się Dziwisz ?!?🙄
@stillpanzer też pierwsza moja reakcja była jak Wasza na POK czy zmuszenie do abonamentu ( katalog dalej krytykuje i będę to robił bo to gniot, a prowizję i koszty mam w towarze i nie narzekam na sprzedaż, allegro ma swoje statystyki i mam nadzieję że nie przegnie kiedy będzie max i ile udźwigną kupujący i kiedy będzie odpływ ) ale jak przeanalizowałem wszystko bez emocji to nie jest złe posunięcie i przynosi korzyści 😄
Abonament da się umiejętnie wykorzystać a 49 zł to nie majątek a dzięki POK mamy kupujących bez których nie było by nas tutaj 😞 pamiętasz świ-staka - are-nę itp. sprzedawałem tam i co i gowno z tego wyszło 😄
A jak już tak pozytywnie trolujesz na rzecz allegro..to idźmy dalej ..możesz podać jakie są fantastyczne korzyści oprócz wzrostu kosztów i podniesienia cen? Abonament guzik daje..ktoś jak chce dobrze ogarniać sprzedaż to już dawno prowadzi POK we własnym zakresie 🤦🏼:płeć_żeńska:
@MOMAZU oprócz wzrostu kosztów i podniesienia cen? Abonament guzik daje..
Jesteś w błędzie też tak myślałem, po co ? 😞 teraz widzę jakie to daje korzyści ale ta wiedza zostanie dla mnie, bo nie będę karmił dobrymi radami konkurencji 😄
Hahahhaa... no to w takim razie po co w ogóle zabierasz tu głos?
Pewnie usuną zaraz tą wiadomość..ale jak allegro chce zatrudniać trole, które piszą takie rzeczy i wpuszcza je do ludzi z handlu to niech ich lepiej przeszkoli bo taka technika manipulacji to może działa na przedszkolaki 🤦🏼:płeć_żeńska:🤦🏼:płeć_żeńska:🤦🏼:płeć_żeńska:
I nie, teraz nie wykupię (i inni pewnie też) abonamentu, żeby być "wybrańcem, który się przekona". I ja podzielę się z Tobą wiedzą (bo od tego mi jej nie ubędzie) - większość sprzedawców bedzie teraz intensywnie pracować , żeby przenieść sprzedaż gdzie indziej. Przy tak dużych prowizjach allegro, zrobienie konkurencyjnej ceny dla klienta na platformie, która te prowizje ma na poziomie 5% nie jest trudne..a jak pisałam wcześniej - klienci to nie **piiip**i, potrafią porównywać w telefonie ceny.
Enjoy!
Z całym szacunkiem, ale jeśli ktoś kto sprzedaje kilkanaście / kilka lat na Allegro nie widzi pożytku z abonamentu za min. 49zł albo go nie stać wrzucić to w koszta to powinien poszukać innego zajęcia.
Trade Analytics, który pomaga analizować swoją sprzedaż, konkurencję czy trendy, bannery i serie produktowe, które bardziej profesjonalnie prezentują profil sprzedawcy, a to i tak nie wszystko.
Jeszcze się nie przyzwyczailiście, że jest tylko bardziej pod górkę? Płacz tutaj nic nie pomoże.
Ktoś kto zajmuje się handlem kilka czy kilkanaście lat nie opiera się na analizach z allegro🤦🏼:płeć_żeńska:.. a ma już opłacone inne narzędzia z których korzysta i które wie, ze nie są na serwerach allegro- czyli tak jak ten chat mogą być moderowane.
I nie chodzi o to, czy kogoś nie stać na 49zl abunamentu..tylko dlaczego płacić 49zl jeżeli nie jest to do niczego potrzebne, bo nic nowego nie wnosi? A jakoś nikt nie zauważył, żeby allegro zaprosiło sprzedawców do dyskusji, czy takie narzędzie jest im potrzebne... aaaa no tak, allegro już to wie biorąc pod uwagę, jak mało osób korzystało z abonamentu.
Pozytywne trolowanie lvl up .. z przedszkola w grupie maluchów przeszliśmy do średniaków- bo pojawiły się mądre słowa jak Trade analitycs ... szkoda, że nijak ma się to do realiów i faktycznych argumentów, które przedstawiają korzyści z dodania kolejnej oplaty dla sprzedających
Nie widzisz korzyści z tej opłaty bo to nie Ty ją wprowadzasz.
Żeby nie było to również nie jestem za jej wprowadzeniem.
Czekam tylko kiedy te wszystkie zmiany dojdą do sufitu i ludzie faktycznie odwrócą się od Allegro bo jakby nie patrzeć, @MOMAZU nie jesteś pierwsza osoba pisząca za ,,wiekszość’’ sprzedających, którzy niby to nie wykupią abonamentów przez tą opłatę i odejdą gdzie indziej, a jednak Allegro nadal jest top1 na rynku eCommerce.
@mikeza Przecież nikogo nie zmuszają do wykupienia abonamentu, gdyby zablokowali Ci sprzedaż w razie jego braku to wtedy bym się zgodził.
Co do jego działania na 1 koncie to również uważam, że jest to jakaś paranoja.
no zobaczymy jak długo... Rynek się zmienia, klienci też... netflix też jeszcze niedawno miał identyczną postawę:" jesteśmy numerem i co nam zrobisz".. i co się okazało...że to dość szybko się zmieniło, a platforma zaczęła odnotowywać spadek oglądających i nie są już numerem 1.
Wszystko to kwestia czasu... a wprowadzane przez allegro zmiany i postawa wobec sprzedawców to tylko przyśpieszają
@MOMAZU Wszystko to kwestia czasu... a wprowadzane przez allegro zmiany i postawa wobec sprzedawców to tylko przyśpieszają
Tu się z Tobą zgodzę jak przegną to będzie po ptokach ale na razie wszystkie zmiany są po to żeby utrzymać kupujących a jak oni będą to i my tu będziemy siedzieć 😄
Jedyna rzecz to bubel katalog i bałagan z sortowaniem 😞
nie chodzi o to, czy abonament jest fajny, czy nie. Tylko o to, że allegro zmusza do jego zakupu. Mimo wszystko powinna to być swobodna decyzja.
dodatkowo wymusza zakup na wszystkich kontach, co jest bzdurą, bo konta się łączą i można korzystać z jednego abonamentu.
Słuszna uwaga, pewnie dla posiadaczy wielu kont nie będzie problemem wykupienie abonamentu na jednym koncie, ale głupotą jest zmuszanie do wykupienia ich na każdym z kont. W jakim celu? Tylko po to żeby ominąć opłaty 1zł, bo w tej sytuacji wykupienie abonamentu do przełączania się między kontami traci sens - to jawne wyciąganie pieniędzy od sprzedawców, za które zapłacić będzie musiał klient.
GaJoo1, kostas11 przykro mi stwierdzić, ale abonament nie przynosi żadnego pożytku, poza ww. funkcją, mam go na jednym z kont i absolutnie nie stwierdzam na nim większej sprzedaży, a raporty/analizy wykonuję na programie zewnętrznym bardziej precyzyjnym, który opłacam bo taka jest moja decyzja i nikt na mnie tego nie zmusza.
Serio?
Po 20 latach sprzedaży Trade Analytics to ja mam w głowie i statystyki Allegro są mi potrzebne jak łysemu grzebień.
Serie produktowe? Sprzedaję specjalistyczne części aparatury wtryskowej i jak ktoś szuka wtryskiwacza Denso do Opla, to nie będzie oglądał wtryskiwacza Bosch do Hondy. Serii nie zrobię z kompletnie różnych produktów.
Nie każdy sprzedaje meble, czy lampki...
Trendy? Dla kupującego "trendy" jest ta część, której aktualnie potrzebuje. I znów - choćby akurat wtryskiwacze Denso do Opla były najbardziej trendy na alllegro, to kupujący potrzebuje akurat wtryskiwacza VDO do Forda itd...
Żadna z funkcji abonamentu podstawowego nie jest przydatna.
Do niczego!
@MOMAZU trochu kultury bo następny dostanie bana " Trolle " całkiem fajna bajka 😄
I ja podzielę się z Tobą wiedzą (bo od tego mi jej nie ubędzie) - większość sprzedawców bedzie teraz intensywnie pracować , żeby przenieść sprzedaż gdzie indziej.
Co po tym jak nie ma tam kupujących !!!!
Tyle co ja tu czytam że wszyscy odchodzą itp. a dalej płaczą płacą i sprzedają 🙂 mam wystawione na konkurencyjnych portalach sprzedaż na poziomie 10-20 % tego co mam na allegro 😞
Jeszcze...wszystko wymaga czasu...a jest czas mega inflacji, która będzie sprzyjać poszukiwaniom niższych cen przez klientów..ich transfer to kwesita czasu.
A skoro nikt się nie wysila na wytlumaczenie po stronie moderatorów ..to może wyjasnię ten mechanizm sprzedażowy. Allegro wprowadza tą opłatę by zachęcić do abonamentu, żeby zatrzymać sprzedających zasadą: skoro już zapłaciłem za ten rok, to już zostanę przez ten czas, żeby opłata się nie zmarnowała. A robi to to by zmniejszyć odpływ sprzedających z tego serwisu... bo im mniej dostępnego asortymentu tym większe szanse, że klienci zaczną go szukać gdzie indziej. Bo klienci przychodzą na allegro po produkt, a nie dla serwisu..a produkty oferują w 99% przedający, a nie allegro. Proste
Ten abonament ( 49 zł ) to trzeba wykupić przed 2 listopada 2022, żeby nie płacić dodatkowych złotówek do Allegro?
Czy jak wykupię na rok, to dostanę rabat?
Rabat ? Od allegro hahaha. Raczej za jakiś czas allegro podniesie abonament z 49zl na 99zl. I jeszcze napiszą że cały czas się rozwijają naszym kosztem.