anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Naliczymy opłatę 1 zł od każdej oferty, w której doszło do sprzedaży

accadia
#13 Ambasador#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Proszę o wyjaśnienie powyższej kwestii.

Jeśli w danej ofercie osoba X dokona zakupu - rozumiem, że zostanie naliczona dodatkowa opłata 1 zł.
Czy jeśli następnie osoba Y dokona zakupu w tej samej ofercie - również zostanie naliczona ta złotówka, czy dotyczy to wyłącznie pierwszego jakiegokolwiek zakupu w danej ofercie. 

oznacz moderatorów
544 ODPOWIEDZI 544

tepri
#10 Popularyzator#

Wprowadzili od listopada opłate 1zł od każdej sprzedanej rzeczy, ale jak kupujący ją odeśle/zwroci spowrotem to co z tego że prowizje mi zwrocą jak tej opłaty 1zł nie zwracają i sprzedający są w plecy, tak samo za wysyłke smart naliczają sprzedającemu 3.49zł którego także nie zwracają, ostatnio już dwóch kupujących zwróciło mi ten sam przedmiot bo czytać aukcji nie umieją ale mając darmowy zwrot tak sobie robią, a ja jestem do tyłu prawie 10zł.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@tepri jednorazowa opłata transakcyjna jest zwracana jeśli nie doszło do transakci razem z rabatem transakcyjnym (zwrotem proswizji). Jest to jedna pozycja na rachunku Allegro.
W przypadku zakupów kilku przedmiotów, w ramach jednej oferty, zwrot opłaty będzie proporcjonalny do liczby zwracanych przedmiotów.

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

tepri
#10 Popularyzator#

ok, opłate transakcyjną 1zł zwracają, teraz sprawdzilem chociaż jest to niewidoczne brak info o tym, bo razem z prowizją sumują. Ale koszty wysyłek smart przerzucone na sprzedawców już nie zwracają i przez kogoś kto odsyla przedmiot w ramach darmowego zwrotu sprzedający jest stratny bo tu 1.99, tam 3.49, lub 5.99zl.

oznacz moderatorów

Marcinos001
#8 Zapaleniec#

zegnam sie z allegro

oznacz moderatorów

Marcinos001
#8 Zapaleniec#

przejdzie na **piiip**, wreszcie jest konkurencja

oznacz moderatorów