Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam wszystkich.
Posiadamy 3 konta na Allegro na 3 różne firmy.
Na wszystkich kontach same pozytywne komentarze po około 2 tysiące.
I wpada klient i na każdym koncie kupuje po 1 rzeczy , i wystawia negatywny komentarz o tej samej treści.
Podejrzewam że jest to konkurencja lub też ktoś niespełna rozumu.
W poniedziałek udam się do prawnika ponieważ jest to moim zdaniem celowe działanie na szkodę w/w firm.
Nie jest to sytuacja normalna.
Czy mieliście do czynienia z czymś takim ?
Wydaje mi się że to z urzędu sprawa w sądzie.
Co myślicie?
Pozdrawiam
Co by było gdyby ma moc🤗
Wracając do tematu wątku: pytanie co by było, gdyby kupującemu udowodnić dokonanie zakupów wyłącznie w celu zaszkodzenia sprzedawcy znalazło taki finał, że kupujący wisi, a sprzedawca negatywów już nie ma.
Tego się należało spodziewać, oczywiście nie mając pewności... Wystarczyłaby jedna drobna zmieniona okoliczność, żeby kupujący dalej walił negi, a sprzedawca mógł co najwyżej paznokcie obgryzać.
Czynnik ludzki zawsze jest nieprzewidywalny.
A teraz uwaga, będzie wycieczka osobista😊
Wiesz, dlaczego to piszę? Bo Cię - wbrew pozorom - lubię. Nie lubię tylko Twojego radykalizmu i staram się Ci uświadomić, że świat nie jest czarno-biały, tylko SZARY.
Zawsze taki był i zawsze będzie.
@Kasiulki2 Eeee tam, tutaj mnie nikt nie lubi. Wcale mi na tym nie zależy 🙂 Uwierz, ja wiem co zrobić, aby mnie wszyscy sprzedawcy nagle polubili 🙂 Nigdy jednak tego nie zrobię.
Czytaj szybko, zanim usuną albo przerzucą na PG!
Ja wiem, że Ty wiesz. W tym nie ma nic odkrywczego. Dwie proste opcje: albo zamilknąć, albo się łasić. Obie równie paskudne.
A ja Cię lubię i guzik mnie obchodzi, czy Cię to wkurza, czy nie. Pamiętam pieska i pamiętam przepiękne stare radia.
🙂
@Kasiulki2 twoja anegdotka to częste zachowanie sądu
i należy pilnować co sąd dyktuje do akt
i należy zawsze wnioskować o nagrywanie rozpraw jeżeli tego sąd nie
robi - bo do części sądów dotarła już taka nowoczesność
@xyz96 wygrał w sądzie z nieprzygotowanym sprzedawcą - wyroki w tych sprawach to loteria
szczególnie w sądach rejonowych
jak wyglądają sprawy w sądach rejonowych można sobie pooglądać opisy i nagrania z rozpraw
o fotoradary
ja sam byłem świadkiem w sądzie, gdzie sędzia powiedział w trakcie rozprawy do jednej ze stron, że i tak przegrała już sprawę, jeszcze przed wydaniem wyroku, czy gdzie uzasadnienie ustne wyroku było zupełnie inne uzasadnienie pisemne, czy właśnie wyrwane zdanie z kontekstu źle zinterpretowane i podyktowane do protokołu przez sędziego zaważyło na wydanym przez niego wyroku
lub powoływanie się na konstytucję czy wręcz cytowanie w pozwach całych uzasadnień sądu najwyższego lub trybunału konstytucyjnego było odrzucane jako bzdury (było to przed zadymą z sądami) bo liczy się linia orzecznicza czytaj (wyroki z lexa)
tu wystarczy poczytać sobie uzasadnienia pierwszych spraw w sprawie kredytów frankowych, które frankowicze przegrywali
wiele ze spraw z art 212 kodeksu karnego jest odrzucanych gdyż sędziowie twierdzą, że sprzedawca powinien mieć grubą skórę i liczyć się z negatywnymi opiniami
ostatnio się to zmienia ale kwoty zasądzane są obliczane na oko i śmieszne - też to widać po wyroku cytowanym przez @_Likos_
dlatego należy skupiać się na treściach, które kupujący lubią dokładać lub uogólniać
widać to w uzasadnieniu wyroku, który podał @_Likos_
tam Kupujący uogólnił jednostkowy przypadek do wszystkich - i Sąd stwierdził, że nie umie tego udowodnić (bo nie stawił się na sprawie :))
bo to na pozwanym leży udowodnienie swoich twierdzeń
więc, jak kupujący napisze ci - oszukuje kupujących, notorycznie sprzedaje buble lub sprzedaje produkty, których nie posiada - taki komentarz nadaje się jak najbardziej do procedowania w sądzie nawet przeciwko samemu allegro, które powinno go na wezwanie poszkodowanego wymoderować
Niestety nagrywanie rozpraw "z automatu" to nie tylko kwestia nowoczesności, ale i przepisów.
Cywilne się nagrywa, a karnych nie. Tak to sobie wywalczyli karniści...
Cwane to - spróbuj pilnować, co sędzia dyktuje do protokołu, jeśli ani nagrywać nie możesz, ani żądać protokołowania z pełną dokładnością. Dlatego czasami potrzeba wojenki w postaci wniosku o zmianę składu - oczywiście skład się nie zmieni, ale przynajmniej pouczą taką gęś, że wniosku o protokołowanie z pełną dokładnością odrzucić nie wolno😊
Oczywiście po czymś takim masz cały proces przed wkurzonym sądem... I weź tu człowieku wybierz, co lepsze🤔
Jest i trzecia droga - oskarżony może po odrzuceniu wniosku nagrywać rozprawę po tajniacku, i to legalnie😁 Przepisy pozwalają odrzucić wniosek o rejestrację dźwięku tylko wtedy, jeśli zakłócałoby to przebieg procesu. Skoro sąd się nie skapnął przez dziesięć terminów, znaczy że nagrywanie nie zakłócało i odrzucenie wniosku było bezprawne🤣
Proces to loteria, niemal zawsze. Xyz96 wygrał w sądzie, bo
- miał do czynienia z nieprzygotowanym sprzedawcą
- miał rację
- miał farta
- wszystkie powyższe
Kilkaset lat temu prawo skazywało na stos za twierdzenie, że Ziemia jest okrągła. Kilkadziesiąt lat temu skazywało na rozstrzelanie za ukrywanie Żydów. Kilka dni temu skazało na wiele lat kolonii karnej ludzi twierdzących, że pewien Aleksander nie jest prezydentem...
Jeśli to nie konkurencja, a np. mściwy i niezadowolony klient - ciesz się że nie otwarł na wszystkich kontach dyskusji, oznaczając je nierozwiązanymi.