Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam wszystkich.
Posiadamy 3 konta na Allegro na 3 różne firmy.
Na wszystkich kontach same pozytywne komentarze po około 2 tysiące.
I wpada klient i na każdym koncie kupuje po 1 rzeczy , i wystawia negatywny komentarz o tej samej treści.
Podejrzewam że jest to konkurencja lub też ktoś niespełna rozumu.
W poniedziałek udam się do prawnika ponieważ jest to moim zdaniem celowe działanie na szkodę w/w firm.
Nie jest to sytuacja normalna.
Czy mieliście do czynienia z czymś takim ?
Wydaje mi się że to z urzędu sprawa w sądzie.
Co myślicie?
Pozdrawiam
@obslugana100-pl Tak, sprzedawca stracił wiele czasu i sporo kasy 🙂
Mam wrażenie, ze to ty byłeś strona uparta. Karma wraca w takiej czy innej formie.
@obslugana100-pl Mało mnie interesują Twoje wrażenia. To nie ja jego, tylko on mnie pozwał, a komentarz był słuszny, co potwierdził Sąd. I nie strasz mnie karmami, ja się nie boję.
@obslugana100-pl "strona uparta" był sprzedawca, który mnie wcześniej straszył pismami, prawnikami, przeprosinami w Gazecie Wyborczej i nawiązką na kolonie dla biednych dzieci. On myślał, że trafiła na........ , ale się przeliczył i słono go to kosztowało. Ty też się przeliczyłeś, bo wydawało Ci się, że ja jestem sprzedawcą, a gdy zrozumiałeś, nagle zmieniłeś zdanie 😄 To teraz pokażcie swoje wyroki w wygranych sprawach o komentarze. Nie pokażecie?
@xyz96 wyroki sądów bywają różne nawet w przypadku tych samych spraw.
Jesli zechce Ci sie odrobinke pogrzebać w necie to naprawde można znaleźć bardzo różne wyroki.
Zarówno na korzyść jednej jak i drugiej strony.
W przypadku sprawy z tego wątku ja bym do sądu nie poszedł bez dowodów na to że kupujący mial powiązania z konkurencją. Lecz nie znam szczegułów
A tutaj dla przykładu jak jeden sąd zmienia wyrok po drugim sądzie.:
I jak widzisz jest to sąd cywilny. Byc moze jeśli w Twoim przypadku powód nie popełnił by błedu w postaci skierowania pozwu do sądu karnego to także mialby inny wyrok
1) po raz kolejny podajesz dane osobowe bez upoważnienia łamiąc przepisy
2) po raz kolejny wklejasz nieaktualne dane ( wklep sobie numer oferty i sprawdz)
3) po raz kolejny Ci tłumacze : NIE UDOSTEPNIAMY LISTU ZWYKŁEGO JAKO METODY DOSTAWY. JESLI KUPUJĄCY PROSI O TAKA METODE WÓWCZAS TO ON JEST ODPOWIEDZIALNY ZA PRZESYKE NIE ROZUMIESZ TEGO ???? TO SIE DOUCZ. Zapis taki jest w pełni zgodny z obowiązującym prawem
4 ) PORAZ KOLEJNY W KRÓTKIM CZASIE lamiesz regulamin Gadane pisząc do mnie takie posty a nie odnosząc sie do tego napisałem
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ NAPRAWDE TAK MOŻNA???? Wciągu kilku dni notorycznie łamac regulamin AG bez żadnych konsekwencji ???? Ta sama sytuacja miała miejsce kilka dni temu
@xyz96 prosił/a na forum o wyrok w sprawie o komentarz wiec wkleiłem link do takiego. Długo jeszcze bedziecie tolerować to co robi ???????
@ko_alka wybacz ale to już kolejny raz kiedy jeśłi tylko przedstawiam jakiekolwiek argumenty przeciwko twierdzeniom @xyz96 zostaje atakowany w taki sposób.
NIe mam czasu na sądy lecz już od jakiegoś czasu zacząlem screeny takich wpisów zbierać.
Chciałbym aby po prostu nie było personalnych wycieczeka tak jak stanowi regulamin AG .
@_Likos_ Pokaż swój wyrok w wygranej sprawie o komentarz i nie podważaj po raz kolejny mojego wyroku, bo to jest prawomocny wyrok. Żebyś się nawet......... , niczego nie podważysz i swojego wyroku nie pokażesz, jak każdy inny sprzedawca na tym forum.
A ja wiem, że w każdej swojej ofercie naruszałeś prawo konsumenckie, bo mam korespondencję z Allegro, która to potwierdza.
@xyz96 allegro nie jest sądem aby oceniać złamanie UoPK .Ja wiem że żadne prawo nie zostało złamane.
A Twoje wycieczki personalne świadcza o tym że nie potrafisz rozmawiać na argumenty. A szkoda. Ja nie pisałem wyżej o Twoim wyroku tylko skoro prosisz o przykłady to licz sie z tym że je otrzymasz.
Ja póki co moich klientów obsługuje na tyle dobrze że negatywy ma sporadycznie i nie musze po sądach chodzic
@_Likos_ Jakie dane personalne? To firma naruszała prawo w każdej ofercie. To była twoja firma i mam na to potwierdzenie. Ten zapis był klauzulą niedozwoloną z rejestru UOKiK. A o moim wyroku nie pisz, co by było gdyby, bo jest to, co jest i żaden sprzedawca z Allegro nie pokazał tu jeszcze swojego wyroku, choć niemal każdy potrafi straszyć. TYLKO JA pokazuję prawomocny wyrok w mojej sprawie o komentarz, w której sprzedawca przegrał wszystko. Dane osobowe sędzi znasz, bo wiedziałeś, gdzie orzeka, choć Allegro je usunęło po pewnym czasie. Jesteś męczący zawsze, ale w tym przypadku już przegrałeś. Nie pierwszy raz zresztą.
@xyz96 podaje Ci link do oficjalnej strony sądu, z wyrokiem i jego uzasadnieniem a Ty nadal swoje.
Naprawde szkoda czasu na rozmowy z Toba.
NIc merytorycznego nie wnosisz tylko swoje bla bla bla. Po raz kolejny juz Ci nie bede tłumaczył
@_Likos_ To teraz mi podaj wyrok, w którym ty lub inny sprzedawca z tego forum wygrał sprawę o komentarz. Nie podasz? Oczywiście, że nie podasz. Tylko ja na tym forum pokazuję wyrok, w którym przegrał, a ty nie możesz tego przeboleć i jak zawsze rozwlekasz wątki, wykłócasz się do upadłego, gdy nic innego nie możesz zrobić.
To mi szkoda czasu na głupkowate przepychanki z tobą, ale w kaszę nie będziesz mi dmuchał i moich wyroków podważał, zapamiętaj.
@xyz96 a jakie to ma znaczenie czy dany sprzedawca jest na tym forum czy go nie ma ????
Podąłem ci na tacy: wyrok ( kolejny juz zresztą)o komentarz wraz z sygnaturą i obszernym uzasadnieniem. To nie ma znaczenia czy sprzedawca jest na allegro gadane czy go nie ma.
Mówiłem że merytoryczna rozmowa z Toba to jak groch o ściane.
@_Likos_ Mojego wyroku nie podważysz i żaden sprzedawca na tym forum nie pokazał swojego, w którym wygrał. Ty i inni potraficie tylko straszyć. Tacy jesteście, tyle możecie.
@xyz96 ale czemu sie upierasz że ktokolwiek chce podważać Twój wyrok??? Szczerze mówiąc mnie on nie dotyczy wiec ani mnie parzy ani ziębi.
Moim zdaniem tylko sprzedawca zrobił glupote próbując zrobić z tego sprawe karną. Wszystkie tego typu sprawy jakie znalazłem to sądy cywilne.
Neiwykluczone zreszta że sędzia mając zerowe doświadczenie w tego typu sprawach podeszła do tego tak a nie inaczej. Lecz skoro sprzedający tak chciał i tak skkierował pozew to jego problem.
Ale to wcale nie znaczy że Twoje twierdzenia w jakikolwiek sposób nabierają mocy bo jak widzisz bez wiekszego trudu można znaleźć wyroki gdzie to sprzedający wygrywają sprawy o komentarze
@_Likos_ Ja się nie upieram. To wy pisaliście, że to falsyfikat i podważaliście na wszelkie możliwe sposoby. Ty pisałeś, że to wyrok z painta. Ty pisałeś, że to nieodpowiednia sędzie i moje posty są niewiarygodne. Już nie podważacie? Już nie kwestionujesz? Już się poddałeś? To super. A nie, nie poddałeś się. Teraz kwestionujesz kompetencję sędzi 😄 Jesteś ........ 😄 Szkoda słów.
Z tobą nawet nie ma sensu zaczynać jakiejkolwiek rozmowy, nie tylko merytorycznej, bo zawsze stawiasz sprawy na głowie, rozwlekasz wątki i polemizujesz do upadłego. Jesteś po prostu męczący. Jeśli chcesz, wkleję tu korespondencję z Allegro na twój temat. Zobaczysz wtedy, jaki z ciebie supersprzedawca.
Pokażcie swoje wyroki. Nie pokażecie, bo ich nie macie, a ja mam. Tylko straszyć potraficie i w necie szukać. Mam taki, w którym supersprzedawca wszytko przegrał i tego mi nikt nie odbierze, choćbyście stawali na rzęsach. Ja mam, a wy nie macie.
@_Likos_ Nie podaję danych osobowych, tylko dane firmy, które są jawne. Czego się boisz?
Te dane są nieaktualne, bo usunąłeś je w popłochu po moim zgłoszeniu, a wcześniej naruszałeś prawo i regulamin. Mam na to dowody. Ten zapis był niezgodny z prawem, dlatego go usunąłeś po raz kolejny, bo już wcześniej go usuwałeś z innej zakładki, kilka miesięcy temu, też po moim zgłoszeniu. Jakim cudem ty jeszcze jesteś supersprzedawcą? To ty łamiesz regulamin AG, atakując mnie zawsze wtedy, gdy staję po stronie kupujących. To ty łamałeś regulamin Allegro i prawo, zamieszczając w każdej ofercie klauzulę niedozwoloną z rejestru UOKiK.
Taka piękna pyskówka, że aż się wtrynię między wódkę a zakąskę😊
Jest takie stare powiedzonko: niezbadane są wyroki Boskie... i sądów powszechnych. I to jest prawda. Nigdy nie przewidzisz wyroku, możesz co najwyżej z pewną dozą prawdopodobieństwa prognozować.
Prawo jest płynne, granica między "swobodną" a "dowolną" oceną dowodów jest płynna. A artykuł 212 kodeksu karnego jest płynny ponad wszelkie wyobrażenie.
Z taką kradzieżą sprawa jest z reguły prosta: albo ukradł, albo nie, albo są dowody, albo ich nie ma. W sprawach o zniesławienie nie bada się tylko okoliczności faktycznych, ale również to, kto, kogo i w jakiej sytuacji zniesławił, oraz jak się zachował powód po zdarzeniu.
"...narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego (...) rodzaju działalności" - to też jest płynne - czy pojedynczy komentarz, choćby najbardziej zjadliwy, naraża sprzedawcę na utratę zaufania, czy nie? Przecież od sprzedawców z negatywami też kupują, a większość kupujących patrzy na procenty, nie czytając komentarzy.
Panta rhei😁
Odnośnie kwalifikacji sędziów przytoczę Ci anegdotkę, której powstania byłam świadkiem. Oczywiście nie ma ona związku z Twoim procesem (nie daj Bóg, żebym zniesławiała panią sędzię!), ale pozwoli Ci zrozumieć, co może się zdarzyć w sądzie.
Początek procesu karnego - obszerna sprawa, sto tomów akt ze śledztwa, młoda pani sędzia z werwą rozpoczyna postępowanie sądowe. Wstaje oskarżony i mówi tak: składam wniosek o umożliwienie mi nagrywania przebiegu rozprawy za pomocą urządzenia rejestrującego dźwięk. W oczach pani sędzi panika. "Wszyscy wyjść, Sąd musi się naradzić!"
Oskarżony zdurniał. Naradzić się? W jednoosobowym składzie???
Chodziło oczywiście o koło ratunkowe: telefon do przyjaciela...
Narada zakończona, wracamy na salę. Sąd kategorycznie: odmawiam!
Oskarżony wstaje ponownie: Wysoki Sądzie, w takiej sytuacji wnoszę o protokołowanie wszystkich moich wypowiedzi z pełną dokładnością.
Sąd kategorycznie: odmawiam!
Wtedy ja zdurniałam😲
Sąd nie ma możliwości nie uwzględnić wniosku oskarżonego o protokołowanie z pełną dokładnością. A jednak🤣
Morał tej długaśnej gadaniny jest taki, że Twój proces wcale nie musiał tak się skończyć. Fakt, że miałeś - co zakładam - rację, był istotnym, ale nie jedynym, elementem wpływającym na treść wyroku.
@Kasiulki2 Daruj sobie i nie kombinuj, co by było gdyby. To sprzedawca przegrał ze mną sprawę o komentarz i ja mam ten wyrok - prawomocny, a on mógł się odwołać. Niech jakiś sprzedawca z tego forum, a jest was tu 99%, pokaże swoją wygraną sprawę. Nikt nie pokaże i to jest koniec bezsensownej dyskusji.