anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Negatywna opinia

TaniejNieKupisz1
#8 Zapaleniec

Dzień dobry,

Piszę w sprawie pewnego sporu z kupującym, który de facto miałem pierwszy raz ponieważ naprawdę poczułem sie ewidentnie wykorzystany i w dodatku po chamsku potraktowany przez kupującego a na koniec zgodnie z jego prawem gdzie spór wygrałem i SAMO ALLEGRO zakonczyla dyskuje bo kupujący całkowicie poplątał sie w zeznaniach wystawiono mi NEGATYWNĄ OPINIE, z dość mocną treścią która jest zwyczajnie NIEPRAWDĄ! 

Klient zakupił u mnie pompkę klasy premium której cena katalogowa to 350 zł, ja sprzedalem ją za 189 zl ponieważ brakowalo jednego elementu. Klient zglosil zwrot po 13 dniach (co prawnie jest zgodne) na co mówię, no przeciez ma prawo, po czym otrzymałem zwrot, sprawdzam a produkt po prostu NIE DZIALA, stwierdzilem, no dziwna sytuacja bo przeciez mógł zgłosić REKLAMACJE i nawet słowa bym nie powiedział po prostu oddałbym całosc kwoty, natomiast zgłosił zwrot, ja sprawdzilem i okazala sie niesprawna, nagralem film wideo do tego aby wyslac kupujacemu, pomniejszym kwote zwrotu o 50% wyjaśniłem pismem który za moment wkleje ze nie moge oddac calosci kwoty itp..., pomyslalem sobie ze sprawa zalatwiona, a po kilku godzinach otrzymuje odpowiedz w centrum wiadomosci, że (MAM ODDAĆ CALOSC KWOTY, ZE JEGO TO NIE INTERESUJE BO JAK NIE TO ZGLASZA SPRAWE O WYLUDZENIE).. Pomyslalem sobie prosze bardzo, nie czuje sie winny, a wiec otworzył dyskuje, wyjasnilem wszystko raz jeszcze i sam się poplątał w zeznianiach na koniec i Allegro bezdyskusyjnie zamknelo sprawe, po czym musiał klient zrobic cos na zlosc bo przeciez przegrał i dodał KOMENTARZ który przedstawia NIEPRAWDE... (WKLEJAM NAJPIERW JEGO TRESC NEGATYWNEJ OPINII) 

Nieuprzejma obsługa
Opóźniony zwrot pieniędzy
Wysłano uszkodzony produkt
"Nadesłana pompka była większa niż się spodziewałem, odesłałem ja bez uruchamiania - na co sprzedający zwrócił mi tylko połowe kwoty za przedmiot. jednocześnie twierdząc ze przedmiot był sprawny w momencie wysyłki do mnie a po powrocie nie był juz sprawny. sprzedajacy nie dysponuje materiałem który miałby potwierdzać ze sprzedał mi sprawny produkt. produkt pochodził juz wcześniej ze zwrotu - dlaczego wiec nie ma nagrania wskazującego pierwotny stan produktu?"Komentarz z dnia 16 mar 2026

ROZMOWA Z KUPUJACYM W CENTRUM WIADOMOSCI PRZED ROZPOCZECIEM DYSKUSJI

Dzień dobry, dziękuję za odesłanie produktu Cycplus AS2 Pro. Zwrot został przez Pana zgłoszony w dniu 11.03.2026 jako odstąpienie od umowy w terminie 14 dni z powodem „nie pasuje mi”. Oznacza to, że zwrot został dokonany w trybie rezygnacji z zakupu, a nie w ramach reklamacji z tytułu niezgodności towaru z umową. Po otrzymaniu przesyłki przeprowadziłem sprawdzenie urządzenia. Niestety pompka wróciła w stanie niesprawnym – urządzenie nie uruchamia się nawet po próbie naładowania akumulatora. Na adres e-mail przesyłam nagranie wideo dokumentujące próbę uruchomienia urządzenia. Przy wysyłce produkt był sprawny i w trakcie użytkowania nie otrzymałem od Pana żadnej informacji o problemach z działaniem. Warto również zauważyć, że od momentu zakupu (21.02.2026) do zgłoszenia zwrotu minęło wystarczająco dużo czasu, aby w przypadku wystąpienia wady zgłosić reklamację – taka sytuacja jednak nie miała miejsca. Zgodnie z art. 34 ust. 4 ustawy o prawach konsumenta kupujący odpowiada za zmniejszenie wartości rzeczy wynikające z korzystania z niej w sposób wykraczający poza konieczny do stwierdzenia charakteru, cech i funkcjonowania towaru. W związku z tym, że zwrócony produkt jest obecnie niesprawny i utracił znaczną część swojej wartości, mogę dokonać częściowego zwrotu w wysokości 50% ceny produktu. Pozostała kwota stanowi pokrycie utraty wartości urządzenia. Zwrot środków w tej wysokości zostanie zrealizowany za pośrednictwem Allegro po zakończeniu procedury zwrotu.

Klient                                                                                                                                                                     15:01
Proszę o nagranie sprzed wysyłki do mnie udowadniającej że produkt był sprawny w momencie wysyłki do mnie. W przypadku braku proszę o dopłatę brakującej kwoty. Czekam nanie do poniedziałku do końca dnia w innym przypadku zgłaszam sprawę o wyłudzenie.

TaniejNieKupisz116:54
Dzien dobry, specjalnie dodatkowo konsultowałem się z Allegro w tej sprawie aby się upewnic i proszę Pana nie mam obowiązku nagrywania sprawności produktu przed wysyłką, nie jest to żadne wyłudzenie jak Pan to nazywa i nagrałem specjalnie film który przedstawia niesprawność produktu po zwrocie, Zwróciliśmy aż 50% kwoty zakupu za produkt który otrzymaliśmy niesprawny, dodam że cena katalogowa produktu nowego to około 350 zł. Zwrócił Pan produkt po kilkunastu dniach oznaczając produkt (nie pasuje mi), nie zgłosił Pan żadnej reklamacji że produkt jest niesprawny, produkt został przeze mnie sprawdzony i nagrany nawet po próbie ładowania akumulatora i po prostu nie działa. W tej sytuacji i tak jesteśmy na tym produkcie stratni. Niestety nie mogę się z Panem zgodzić. Jeżeli czuje się Pan pokrzywdzony proszę zgłosić sprawę do Allegro Ochrona Kupujących. Na koniec dodam że naprawdę nie chciało by mi się specjalnie nagrywać filmiku, i rozpoczynać z Panem dyskusji o 95 zł, ale chodzi o pewne zasady, produkt do nas trafił po prostu niesprawny. Pozdrawiam!

OTWARCIE DYSKUSJI PRZEZ KUPUJACEGO PO CZYM ALLEGRO ZAMKNELO DYSKUSJE:

15 marca 2026 17:58

Powód otwarcia dyskusji: sprzedający nie chce przyjąć zwrotu

Pompka Rowerowa Elektryczna Mini Kompresor Do Roweru Cycplus AS2 Pro

Opis problemu: Sprzedający nie jest w stanie udowodnić że przedmiot który mi wysłał był sprawny - za to udowadnia że przedmiot który otrzymał w ramach zwrotu jest niesprawny. Przesyłkę z przedmiotem odebrał jeden z moich domowników podczas mojego pobytu w podróży służbowej. Kiedy miałem szansę zapoznać się z produktem uznałem że niespełnia moich oczekiwań i skorzystałem z ustawowego prawa zwrotu. Proszę o zwrot pełnej kwoty. Przedmiotu nie uruchamiałem. Dziękuję za pomoc.

MOJA OSTATNIA ODPOWIEDZ W DYSKUSJI PRZEZ ZAMKNIECIEM SPORU PRZEZ ALLEGRO

16 marca 2026 08:49

Dzień dobry, odnosząc się do zgłoszenia w Dyskusji chciałbym podsumować stan faktyczny dotyczący zwrotu produktu Cycplus AS2 Pro. Zwrot został przez Pana zgłoszony w dniu 11.03.2026 jako odstąpienie od umowy w terminie 14 dni z powodem „nie pasuje mi”, a nie jako reklamacja z tytułu niezgodności towaru z umową. Do momentu zgłoszenia zwrotu nie otrzymałem żadnej informacji, że produkt jest niesprawny lub posiada jakąkolwiek wadę. Po otrzymaniu przesyłki zwrotnej produkt został niezwłocznie sprawdzony, a jego stan został udokumentowany nagraniem wideo, które przedstawia próbę uruchomienia urządzenia oraz próbę jego naładowania. (film wideo dodaje jako zalacznik) Urządzenie w momencie przyjęcia zwrotu nie uruchamia się i jest niesprawne, co oznacza istotną utratę jego wartości handlowej. Warto podkreślić, że w swojej wiadomości wskazał Pan, że „kiedy miałem szansę zapoznać się z produktem uznałem że nie spełnia moich oczekiwań”, co oznacza, że produkt został przez Pana sprawdzony. Jednocześnie w dalszej części wiadomości wskazuje Pan, że „przedmiotu nie uruchamiałem”, co jest ze sobą sprzeczne. Zgodnie z art. 34 ust. 4 ustawy o prawach konsumenta, kupujący ponosi odpowiedzialność za zmniejszenie wartości rzeczy wynikające z korzystania z niej w sposób wykraczający poza konieczny do stwierdzenia jej charakteru, cech i funkcjonowania. W obecnym stanie zwrócony produkt jest niesprawny i nie nadaje się do ponownej sprzedaży jako produkt w pełni funkcjonalny, co powoduje znaczną utratę jego wartości. Pomimo tego zdecydowałem się na zwrot 50% ceny produktu, aby polubownie zakończyć sprawę, mimo że otrzymany towar jest obecnie niesprawny. W związku z powyższym podtrzymuję swoje stanowisko dotyczące częściowego zwrotu środków wynikającego z utraty wartości produktu. Jeżeli Allegro będzie potrzebowało dodatkowej dokumentacji, jestem gotowy przekazać nagranie wideo przedstawiające stan urządzenia bezpośrednio po otrzymaniu zwrotu. Pozdrawiam

Podsumowanie:

Chciałem sie na koniec odniesc do tej opinii przez kupującego która jest dla mnie krzywdząca ponieważ zwyczajnie walczyłem o swoje i ewidentnie w tym przypadku ze dyskusje/spór z kupujacym wygrałem klient wystawilem opinie oczerniajaca moje konto i nie moge sie doprosic aby to usunac przede wszystkim dlatego ze jest pisana NIEPRAWDA: wyjasniam wszystko po kolei 

1.klient napisał NIEUPRZEJMA OBSŁUGA, Nie zgadzam sie z tym ponieważ odpisywalem bardzo szybko i grzecznie tlumaczylem cala sytuacje...

2. OPOZNIONY ZWROT SRODKOW, Nie zgadzam sie ponieważ zwrot nastąpił bardzo szybko, tylko ze nie po mysli kupujacego.

3. WYSLANO USZKODZONY TOWAR, To juz calkiem stawia w zlym swietle moje konto co jest nieprawda... klient mial 13 dni na to zeby zglosil reklamacje co kolwiek, dodatkowo w wiadomosci wyzej lawirował ze produkt sprawdzal ale finalnie nie odpalal.... ehh

4. Klient kupujacy produkt zglasza zwrot po 13 dniach wiedzac ze cos nie dziala zamiast reklamacji i jeszcze sie wykluca mimo nagralem film odrazu po zwrocie i wyslalem do niego.

5. Naprawde nie chcialoby mi sie prowadzic tej calej batalii o 95 zl ale zrobilem to dla ZASADY i na chwile obecna wyszedlem na glupka.....

Czy ja moge prosic kogos z Moderatorów aby zapoznac sie z tą sprawą i usunieciem tego komentarza bo naprawde nie moze byc tak ze czlowiek sie stara, oddaje jeszcze polowe pieniedzy za wyslanie spowrotem niesprawnego produktu i dostaje negatywna opinie MOCNO OCZERNIAJACĄ MOJA DZIALALNOSC i jest wszystko ok, tym bardziej naprawde pierwszy raz postawilem sie kuopujacemu ktory byl nieuczciwy i odrazu taka sytuacja... Mam nadzieje że Allegro pomoże w tej konkretnej sytuacji.

Z góry dziekuje za zrozumienie

oznacz moderatorów
22 ODPOWIEDZI 22

TaniejNieKupisz1
#8 Zapaleniec

Wiecie co? Macie racje... trzeba byc pipą sprzedawcą online a wtedy idzie wszystko dobrze, kupujacy cie oszcza a ty mówisz to przeciez deszcz, jedziemy dalej :), Łudziłem sie faktycznie, macie racje koledzy 🙂 dzieki za przeczytanie moich gorzkich żali przez wszystkich. POZDRAWIAM!

oznacz moderatorów

NipponShorty
#16 Inspirator

Taka jest rzeczywistość na tym portalu, setki już takich tematów było i każdy kończy się tak samo.

oznacz moderatorów

TaniejNieKupisz1
#8 Zapaleniec

Tylko po co te **piiip**oły przez szefostwo, że bedziemy teraz bardziej stać po stronie sprzedawców 😄 hahaha Polska rzeczywistosc 🙂

oznacz moderatorów