Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chodzi o zamówienie d631a370-aca6-11ee-b3d1-d1dc446474ec nie importuje się do Inpostu - manager inpostu nie widzi transakcji co za tym idzie nie mogę wysłać paczki.
Chodzi o aukcję nr 14988162298
Do jakiegokolwiek administratora @mdrogeria prosiłbym o pomoc w zmianie adresu kupującego z wyżej wymienionej wtransakcji
(dane fałszywe) - ale ilustrują problem
teraz jest
Ale takiej metody nie miałeś w tej ofercie!🤔
miałem Allegro minikurier24 pobranie - co nie zmienia faktu że błędne dane u adresata prawdopodobnie blokują import do managera paczek inpost
Jak fałszywe to co chcesz zmienić?
Nie chciałem pokazywać prawdziwych danych adresowych kupującego, pokazałem gdzie prawdopodobnie jest problem (w adresie kupującego) że inpost nie przyjmuje danych adresowych. Próbowałem ręcznie nadać paczkę i tutaj był problem.
Przecinak nie może być, spacja może być problemem także.
W tym wątku była podobna historia
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ moderatorzy prośba o pomoc
@olek_jaw już działam w tej sprawie, więc poproszę Cię o cierpliwość.
Ok w takim razie czekam.
@olek_jaw widzę, że nadałeś już przesyłkę za pośrednictwem Poczty Polskiej, ale wracam z informacją, że zapis kodu pocztowego 55-140 Żmigród nie powinien generować tego problemu. Rzeczywiście w Managerze Paczek adres doręczenia nie podlega edycji, ale sam przecinek między nazwą miejscowości, a numerem budynku też nie powinien uniemożliwiać nadania paczki. Dlatego gdyby problematyczna sytuacja z nadaniem w przyszłości by się powtórzyła, daj nam proszę tutaj znać.
@_HolaOla_ jeśli możesz to proszę spróbuj (ręcznie na stronie managera InPost) przygotować sobie kurierska paczkę pobraniowa z dostawą na adres z autentycznych danych adresowych kupującego które są wpisane na allegro - sama zobaczysz że nadal nie ma takiej możliwości bo system Inpostu ich nie przyjmie, dlatego manager Inpostu dalej nie może wygenerować etykiety. W InPost są rygorystyczne przypisane kody miejscowości do danej miejscowości i jeżeli wybierzesz ten kod 44-150 i miejscowość którą podał kupujący to nie ma szans na wybór tej ulicy którą podał kupujący
To już nie chodzi o moją paczkę ( ja już nadalem pocztą polską, niestety dla mnie dużo droższą) ale ta sprawa będzie pewnie powracać u innych sprzedających. Allegro powinno zweryfikować adresy dostaw allegrowiczow na zgodność z InPost - dostawa na adres - bo taka niespodzianka trafiła mi się już po raz 3 i pewnie nie tylko u mnie. Pisałem do pomocy technicznej InPost i niestety sprawę kierują do allegro...
@olek_jaw sprawdziłam dokładnie to zamówienie i ten kupujący zawsze zamawia przesyłki z tą samą formą dostawy na kod pocztowy 55-140 Żmigród, ale żaden z poprzednich sprzedających takich problemów z tym kodem nam nie zgłaszał.
Nawet gdybyśmy bardzo chcieli nie możemy nie możemy wprowadzić walidacji zgodności kodu pocztowego dla kupującego z poziomu koszyka, bo nasze systemy nie połączone wyłącznie z systemami Inpostu. Gdybyś do nadania z tej przesyłki skorzystał z naszego narzędzia Wysyłam z Allegro to problem zniknie, bo masz tam ręczną możliwość miany adresu kupującego.
W którym miejscu jest klik "wysyłaj z allegro" bo zawsze korzystam w zakładce w allegro "zamówienia od kupujących" z kliku "nadaj przesyłkę" która przenosi do manager InPost ale w tym przypadku nie był w ogóle widoczny w/w zakup.