anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie można utworzyć paczki dla Allegro miniKurier24 InPost pobranie.

olek_jaw
#7 Wielbiciel#

Chodzi o zamówienie d631a370-aca6-11ee-b3d1-d1dc446474ec nie importuje się do Inpostu - manager inpostu nie widzi transakcji co za tym idzie nie mogę wysłać paczki.

Chodzi o aukcję nr 14988162298

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

olek_jaw
#7 Wielbiciel#

Do jakiegokolwiek administratora  @mdrogeria prosiłbym o pomoc w zmianie adresu kupującego z wyżej wymienionej wtransakcji

(dane fałszywe) - ale ilustrują problem

teraz jest

Kwiatowo, 55
55-555 Łąkowo PL

powinno być

Kwiatowo 55 (bez przecinka)
55-555 Kwiatowo  (ma być inna nazwa miejscowości i bez PL)

Powyższe blokuje możliwość wysyłki, kontaktowałem się z kupującym ale na chwilę obecną nie odpowiedział.
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ale takiej metody nie miałeś w tej ofercie!🤔

oznacz moderatorów

olek_jaw
#7 Wielbiciel#

miałem Allegro minikurier24 pobranie - co nie zmienia faktu że błędne dane u adresata prawdopodobnie blokują import do managera paczek inpost

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jak fałszywe to co chcesz zmienić?

oznacz moderatorów

olek_jaw
#7 Wielbiciel#

Bez tytułuhhhh.jpg

oznacz moderatorów

olek_jaw
#7 Wielbiciel#

Nie chciałem pokazywać prawdziwych danych adresowych kupującego, pokazałem gdzie prawdopodobnie jest problem (w adresie kupującego) że inpost nie przyjmuje danych adresowych. Próbowałem ręcznie nadać paczkę i tutaj był problem.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Przecinak nie może być, spacja może być problemem także.

oznacz moderatorów

olek_jaw
#7 Wielbiciel#
Przykład na fikcyjnych danych adresowych

Kwiatowo, 55
55-555 Łąkowo PL         (tak jest)

powinno być

Kwiatowo 55
55-555 Kwiatowo        (InPost przyjmie jak będzie tak jak teraz)
oznacz moderatorów

olek_jaw
#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów

olek_jaw
#7 Wielbiciel#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  moderatorzy prośba o pomoc

Przykład na fikcyjnych danych adresowych

Kwiatowo, 55
55-555 Łąkowo PL         (tak jest)

powinno być

Kwiatowo 55
55-555 Kwiatowo        (InPost przyjmie jak będzie tak jak teraz)
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@olek_jaw już działam w tej sprawie, więc poproszę Cię o cierpliwość. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

olek_jaw
#7 Wielbiciel#

Ok w takim razie czekam.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@olek_jaw widzę, że nadałeś już przesyłkę za pośrednictwem Poczty Polskiej, ale wracam z informacją, że zapis kodu pocztowego 55-140 Żmigród nie powinien generować tego problemu. Rzeczywiście w Managerze Paczek  adres doręczenia nie podlega edycji, ale sam przecinek między nazwą miejscowości, a numerem budynku też nie powinien uniemożliwiać nadania paczki. Dlatego gdyby problematyczna sytuacja z nadaniem w przyszłości by się powtórzyła, daj nam proszę tutaj znać. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

olek_jaw
#7 Wielbiciel#

@_HolaOla_ jeśli możesz to proszę spróbuj (ręcznie na stronie managera InPost) przygotować sobie kurierska paczkę pobraniowa z dostawą na adres z autentycznych danych adresowych kupującego które są wpisane na allegro - sama zobaczysz że nadal nie ma takiej możliwości bo system Inpostu ich nie przyjmie, dlatego manager Inpostu dalej nie może wygenerować etykiety. W InPost są rygorystyczne przypisane kody miejscowości do danej miejscowości i jeżeli wybierzesz ten kod 44-150 i miejscowość którą podał kupujący to nie ma szans na wybór tej ulicy którą podał kupujący

To już nie chodzi o moją paczkę ( ja już nadalem pocztą polską, niestety dla mnie dużo droższą) ale ta sprawa będzie pewnie powracać u innych sprzedających. Allegro powinno zweryfikować adresy dostaw allegrowiczow na zgodność z InPost - dostawa na adres - bo taka niespodzianka trafiła mi się już po raz 3 i pewnie nie tylko u mnie. Pisałem do pomocy technicznej InPost i niestety sprawę kierują do allegro...

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@olek_jaw sprawdziłam dokładnie to zamówienie i ten kupujący zawsze zamawia przesyłki z tą samą formą dostawy na kod pocztowy 55-140 Żmigród, ale żaden z poprzednich sprzedających takich problemów z tym kodem nam nie zgłaszał.

Nawet gdybyśmy bardzo chcieli nie możemy nie możemy wprowadzić walidacji zgodności kodu pocztowego dla kupującego z poziomu koszyka, bo nasze systemy nie połączone wyłącznie z systemami Inpostu. Gdybyś do nadania z tej przesyłki skorzystał z naszego narzędzia Wysyłam z Allegro to problem zniknie, bo masz tam ręczną możliwość miany adresu kupującego. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

olek_jaw
#7 Wielbiciel#

W którym miejscu jest klik "wysyłaj z allegro" bo zawsze korzystam w zakładce w allegro "zamówienia od kupujących" z kliku "nadaj przesyłkę" która przenosi do manager InPost ale w tym przypadku nie był w ogóle widoczny w/w zakup. 

oznacz moderatorów