Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Ktoś podpiął oleje pod getin rowerów, proszę o poprawienie, bo mam problem z dodaniem aukcji marki Rock MachinePierwsze zdjęcie jest ze strony magazynu producenta rowerów, drugie... z waszej bazy
Podczas zgłaszania przez formularz wyskakuje mi błąd, więc nie wiem czy udało mi się to zgłosic
W ogóle jak to możliwe , że katalog przyjął ean czeskiego producenta rowerów dla produktu Petro Canada?
@sportiemocje jak najbardziej tak. Weryfikacja kodów EAN przez Allegro i ich zespół produktyzacji polega tylko na sprawdzeniu, czy kod jest w bazie GS1. A to czy jest aktywny i do kogo należy to ich nie obchodzi.
Zerknij na "nasz" wątek https://spolecznosc.allegro.pl/t5/katalog-produkt%C3%B3w/brakuje-wam-ju%C5%BC-miejsca-na-serwerze-cz...
W pierwszym zgłoszonym przypadku pod produkt marki Electrolux podpięli świeczkę zapachową duńskiego producenta. W drugim przypadku podpięli pod to 2 zestawy produktów stworzone przez hurtownię AGD i jeden kod EAN nie wiadomo od czego, stworzony/zakupiony przez nieistniejącą firmę.
Pomijam już łączenie w jedną pozycję pralek Electroluxa, czy płyt Amiki o podobnym symbolu. Przecież tu każda literka i cyferka w symbolu lub kodzie produktu ma znaczenie, jeśli się różnią to oznacza, że to różne produkty.
@sportiemocje wskazany EAN jest aktywny, jednak nie ma on uzupełnionych parametrów. Abyśmy mogli zmienić dane w produkcie niezbędne są parametry w bazie gs1. Jak dane zostaną zaktualizowane przez producenta daj znać.
@RaBarbar_ka w jakiej bazie EAN oczekuje Pani na aktualizację? W polskiej?! Pani nie ma bladego pojęcia jak to funkcjonuje! W polskiej bazie EAN są informacje o produktach EAN od polskich producentów. Jeśli to czeski producent, to informacje o produkcie są dostępne wyłącznie w czeskiej bazie GS1. Szkoda nawet to komentować...
@AGD-RTV-IT zweryfikowałam dane w bazie Globalnego Rejestru GS1.
A wie Pani, że tam nic innego, niż informację o tym do kogo należy EAN/GTIN Pani nie otrzyma? Czeska organizacja GS1, szwedzka, brytyjska i z tego co się orientuję niemiecka nie udostępniają w otwartej bazie informacji o produkcie przypisanym do numeru EAN, tylko o firmie, która numer zarejestrowała.
Natomiast po samym sprawdzeniu, że EAN został zarejestrowany przez czeskiego producenta rowerów, nie kanadyjskiego producenta chemikaliów, tylko ktoś o sporym deficycie inteligencji będzie się upierał, że wpis w katalogu Allegro jest prawidłowy.
Wystarczy choćby u Waszej konkurencji sprawdzić ten płyn, by znaleźć jego poprawny EAN.
Dobra, ten link chyba zadziała - Petro Canada PFCHAHP20 Purity FG 20L Chain Fluid 20l | Fruugo AE
5059633603381 - tylko informacji w globalnym katalogu o produkcie, też Pani nie zobaczy, bo zarejestrowany jest przez firmę z UK.
@AGD-RTV-IT poprosiłam o wprowadzenie zmian do wskazanego produktu. Proszę Cię o cierpliwość.
@RaBarbar_ka my tu tylko pomagamy w wyjaśnieniu ewidentnego babola w katalogu Allegro. O cierpliwość powinna Pani poprosić sprzedającego ten rower, czyli @sportiemocje 😜
Gdyby baza była tworzona poprzez dane w produkcie nadesłane przez producentów, to powiedzmy sobie szczerze - mielibyście pustą bazę.
@sportiemocje otrzymałam informację, że zmiany zostały wdrożone 🙂 Zweryfikuj, czy wszystko działa prawidłowo i daj znać, czy oferta może już zostać wystawiona.