anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niesprawiedliwa ocena sprzedaży

AptekaNatolinska
#14 Krzewiciel#

Dlaczego nie ma punktów na plus, skoro nie ma dyskusji, nie ma nieterminowych odpowiedzi ???

Terminowe odpowiedzi w Dyskusjach:Brak danych
W ostatnich 30 dniach żadna z Dyskusji nie została zakończona jako nierozwiązana.
0 / 0
Brak danych

Średni czas odpowiedzi w Dyskusjach:Brak danych
W ostatnich 30 dniach żadna z Dyskusji nie została zakończona jako nierozwiązana.
0 / 0
Brak danych

Miało to być poprawione. W ten sposób allegro niesprawiedliwie zabiera dodatnie punkty bo jesli np za średni czas odpowiedzi w dyskusji w terminie oczekiwanym przez allegro jest 20 punktów , to i u mnie powinno być 20/0 a nie 0/0 i brak danych.

Podobnie z "nie ma nierozwiązanych dyskusji", powinno być 20/0 a nie 0/0 i brak danych.

Jawna dyskryminacja, nietolerancja i wręcz rasizm punktowy. Kiedy to zmienicie ??????

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@AptekaNatolinska Możesz zamieścić sugestię zmian tutaj, na Zgłoś swój pomysł.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

AptekaNatolinska
#14 Krzewiciel#

Ech, chyba zgłaszałam, bo była odpowiedź w stylu "pracujemy nad tym" , 

Moderatorka

@atechnik_sklep Od początku systemu Jakości sprzedaży tak to działa ze względu na warunki technologiczne. Dzięki za Twoją sugestię, przekaże ją do odpowiedniego zespołu, być może przy okazji zmian w Jakości uda się zmienić tę logikę. 

Ola
Moderatorka

I co? I pstro i nic :-((
oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

U nas podobnie ,nie ma dyskusji od kilku miesięcy ,nigdy nikt u nas nie musiał występować o zwrot z AP a za sumienną pracę punktów nie dają.

oznacz moderatorów

Syla270985
#12 Orędownik#

U mnie nie ma żadnych dyskusji, a jak wejdę w panel jakość mojej sprzedaży, to w "utworzone dyskusje" mam 0 a punktacja to 5/50, "nierozwiązane dyskusje" jest 0, a punktacja to 10/10.

Screenshot_20231031-195624.png

oznacz moderatorów

AR_Auto_Czesci
#13 Ambasador#

@Syla270985 u mnie to samo 😅

Utworzone Dyskusje:0
Żaden z Twoich klientów nie zgłosił problemów z zakupem. To dowód na to, że Twoja oferta i obsługa spełniają ich oczekiwania.
5 / 50
oznacz moderatorów

Syla270985
#12 Orędownik#

@AR_Auto_Czesci może Allegro przewiduje, że będzie dyskusja, bo mi się chyba szykuje i tak dla zachęty dali już 5/50 😅 Dałam trochę ciała z przesyłką InPost, kobieta odbierająca przesyłkę, podczas gdy ja nadawałam swoją, zatrzasnęła moją skrytkę. Tak się pogubiłam i zakręciłam, że otworzyłam tą samą skrytkę raz jeszcze i umieściłam paczkę. A potwierdzenia ni ma. No cóż, jakoś to będzie 

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@AptekaNatolinska To proste, solidni sprzedawcy, z którymi Allegro nie ma kłopotów są niemile widziani na tym serwisie. Za bycie rzetelnym, uczciwym należy się od Allegro kara jak we wspomnianym przykładzie.....

Trzeba dziękować, że nie wprowadzili chłosty za brak dyskusji ze strony Kupujących.

AR_Auto_Czesci
#13 Ambasador#

@drekenzes 🤣

oznacz moderatorów

AGD-SERVICE
#13 Ambasador#

Z "choinki" urwaliście się? 

Przecież w tych ocenach nie ma punktów na plus - w ocenach bardzo ochoczo są wystawiane kary w postaci punktów ujemnych.

System ocen sprzedawców przez serwis Allegro jest oparty na przyznawaniu kar, ujemnych punktów, wydawaniu ostrzeżeń, upomnień, blokad itp. Za otrzymanie pozytywnego komentarza nie otrzymasz punktu na "+", a za negatywny komentarz otrzymasz punkt na "-". 

Jak kupujący napisze w komentarzu, że sprzedawca "jest super, dzwoni przed wysyłką, żeby sprostować błąd kupującego podczas zakupu" - to nic kompletnie nie znaczy. A jeszcze sprzedawca dostanie obniżoną punktację z Allegro za opóźnienie w wysyłce. 

oznacz moderatorów