Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzisiaj przez przypadek moje produkty przez chwilkę były dostępne po bardzo zaniżonej cenie. Natychmiast ceny zostały przywrócone. W tym momencie jednak nastąpiła sprzedaż. Zamówienie zostało anulowane, natychmiast zwrócone środki. Jednak otrzymałam komentarz negatywny
,,Sprzedający anulował zakup, powodem jest brak artykułu, co nie jest zgodne z prawdą! Przedmiot został wystawiony w cenie niższej niż obecnie obowiązuje w aukcji, po zakupie sprzedający zlecił zwrot przelewu. Nie jest to uczciwe w stosunku do kupującego"
Czy jest to uczciwe wobec mnie jako sprzedającego i innych sprzedających? Co zrobić w sytuacji kiedy klient wymusza sprzedaż ,,pod wodą", ja jako sprzedający zareagowałam natychmiast i dopełniłam formalności a oskarża się mnie o nieuczciwość. Co więcej klient ocenia produkt na 1, oraz obsługę na 1. Czy ktoś miał taką sytuację, czy można coś zrobić z takim kupującym?
Oczywiście, allegro nie widzi problemu zgodnie z regulaminem, a ja widzę problem bo oskarża się mnie o nieuczciwość, której tutaj nie było. Krzywdzi to moje dobre imię i konto.
@Lovelli Jaki powód anulowania zamówienia podałaś kupującemu?
Allegro tego komentarza nie usunie niestety.
Generalnie narobiłaś sobie bigosu - trzeba było wysłać tą jedną (?) sztukę ze stratą. Teraz będziesz podziwiać negatywa cały rok i zaraz stracisz oznaczenie SMART.
Dokładnie. Mój jeden jedyny negatyw wisi z tego samego powodu. Podmieniałem cenę na kołpaki do felg do 60 zł za komplet, ale system podmienił także niewidoczne na ekranie felgi z 256 zł na 60 zł i facet kupił 8 szt. straszył sądem. przeszło mu. Negatyw wisi nadal.
ALLEGROWE CWANIAKI
https://www.eporady24.pl/blad-w-opisie-aukcji-i-wycofanie-sie-z-transakcji,pytania,17,82,23144.html
jak duża różnica w cenie
no ale chłopie o co Ci chodzi. wystawiles przedmio, klient kupił, nie dostał. Oczywista Twoja wina, trzeba było pilnować tego co wystawiasz.
A jak dałeś ciała - to dzwon do klienta i mu właź w 4-litery bo TO TWOJA WINA.
Kupiłem jakis czas temu 10 laptopów za 17k mimo ze warte były 60k. Ewidentny błąd jakiegos linkera - oczywiscie sprzedający anulował bez przeproszenia. Nadal mysle jaki mu komentarz wystawić.
Każdemu może się zdarzyć błąd w cenie, wszystko zależy jak różnica była. Uważam że jak tu miało być 265 a było 60zł to wystawienie negatywa jest nieuczciwe.
Każdy ma prawo się pomylić . Kupujący często piszą po złożeniu oferty że rezygnują a jako powód piszą "pomyłka" i sprzedawca to musi uszanować . Jednak i jemu może się zdarzyć pomyłka i wystawienie czegoś czego już nie ma na stanie lub z błędnie wpisaną ceną i tu też trzeba zrozumieć człowieka a nie od razu go rujnować negatywną oceną.