Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Paczka nie dotarła , ewidentna wina wysyłającego. Za mało ludzie allegrowymi paczkomatami wysyłają i są za lekkie... 😉
Ale tak z ciekawości, co Allegro na to ? Macie jakiś zespół i procedury na takie wypadki ?
Tak, musisz bardziej się starać , ale w tym kraju już wszystkie granice zostały przekroczone.😞
Przecież ironizuje.Zdjęcie widziałeś ? Po prostu mnie ciekawi , co na to Allegro, gdyby mi kupujący sprawę założył że towaru nie dostał a on dosłownie "LEŻY" razem z ich paczkomatem 😉 BTW, kto to stawia bez żadnego zakotwiczenia ?
Ja też.😁
Te paczkomaty są ulotne jak marzenia że allegro obniży prowizje nie narzucając innych opłat.
Cieszmy sie Allegro Paczkomatami, tak szybko odchodzą....
Najważniejsze twardo stać na gruncie kto tak nie stoi to upada...
@eightbitclone2 kupujący sprawy raczej by nie założyl lecz negatyw a i owszem możliwy.
Co na to allegro? Cóż juz to przerabialiśmy - możesz nie udostepniac danej metody dostawy ( własnie dlatego ja jej nie udostepniam tzn nie dlatego że paczkomat sie przewrócił lecz dlatego że póki co to jedna z metod najbardziej reklamowanych przez klientów)
W ogóle to fajnie ża allegro wdraża nowe rzeczy np allegrowe paczkomaty byłyby super i dałyby allegro przewage- jeśli by były dopracowane i wszystko działało jak trzeba a w tej sytuacji sa raczej strzałem w kolano. Generują koszty i robią zlą opinie.
Zresztą jest kilka zmian które są kompletnie niedopracowane - choćby produktyzacja, przewidywany termin dostaw czy wstawianie stawek VAT do ofert zupełnie nie wiadomo po co ( chyba tylko po to aby pojutrze częśc sprzedających miała co robić - znaczy siedziała i zmieniała stawki VAT. Przecież jesli ktoś kupuje na firme to z reguły wie jakie stawki obowiązuja na danym produkcie.
Podsumowując : albo róbmy cos dobrze - albo wcale. Allegro zamiast skupić sie na powolnym dokładnym rozwoju nagle chciało zrobić booom i rewolucje. No i wychodzi na to że teraz mamy " allegrowy ład"
Yop. Mnie najbardziej cieszy ta produktyzacja i standaryzacja 😉 Akurat robie nisko nakładowe rzeczy , w zasadzie rękodzieło 😉 ale Allegro z uporem godnym lepszej sprawy ciągle mnie próbuje zaszufladkować . I nie dociera do nich że ja im z każdej szuflady będe wystawał 😉
Temat założyłem raczej żartobliwie zresztą ale jak widać Allegro ma już powołany specjalny zespół do spraw przewracających sie paczkomatów więc oddycham z ulgą... Pewnie teraz siedzą i analizuja, robią wykresy i tabele, piszą raporty...
Zamiast mieć w ekipie która to stawia też chłopa z wiertarką i wiaderkiem cementu....;)
Ok, ide sobie trochę zakupów pochować żeby było o czym jutro pisać 😉
..
Haha.... Dopiero załapałem o co chodzi.....
Myślałem, że tak wygląda paczkomat Allegro - nieco dziwnie, ale ja już przestałem się dziwić wszelkim działaniom Allegro.
Jak patrzę na to zdjęcie - to od razu nasuwa mi się analogia do kolejnego produktu Allegro - tzw. "katalogu produktów". Gdyby ktoś chciał przedstawić ten katalog w formie grafiki - to załączone zdjęcie jak najbardziej by się do tego nadawało. Tylko szufladek więcej...... I tych pustych, i tych źle podpisanych, i tych z ze źle wsadzonym towarem....
@eightbitclone2 Tak, mamy zespół odpowiedzialny za działanie zielonych automatów One Box, dlatego jeśli dostajemy zgłoszenia o problemach jak w tym przypadku, działamy.
Hmm , czyli wy nie monitorujecie własnych maszyn czy działają i czy są ON-LINE ??? Że już nie wspomnę że sie mogą przewrócić na ludzi ?
Musicie dostać zgłoszenie od klientów że wam sie paczkomat przewrócił ? Dopiero wtedy działacie ? Jakoś to mało profesjonalnie wygląda ? A w zasadzie żenująco...
@eightbitclone2 Monitorujemy wszystkie urządzenia i wiem, że na podstawie zdjęcia z internetu z bliżej nieokreśloną lokalizacją można wymyślić wiele, potencjalnych i katastroficznych scenariuszy, ale możesz być zupełnie spokojny. W tej chwili automat jest wyłączony, nikomu nic się nie stało i dla rozwiania wszelkich wątpliwości, był pusty w środku.
Hmm, ciekawe czemu pusty 😉
Ta sprawa może być "śmieszna" i wywoływać oczywiste reakcje.
Jak już się wszyscy pośmieją, zażartują - to na tym niestety żarty się kończą.
Sprawa jest bardziej poważna, a odpowiedź moderatora typu: "nikomu nic się nie stało" - to dopiero można uznać za żart....
Okazuje się, że "zielony paczkomat OneBox" - jest produktem/budowlą/urządzeniem, czy jak go tam można inaczej nazwać - niebezpiecznym.
Jak wskazuje załączone zdjęcie - jest on niebezpieczny.
Dla osób odbierających przesyłki stwarza zagrożenie bezpieczeństwa, zdrowia, a nawet życia.
Moim zdaniem:
- opcje wysyłek do paczkomatów Allegro powinne być natychmiast wstrzymane
- Allegro, jako właściciel tych paczkomatów - powinien zgłosić do odpowiedniego urzędu, że mogą one stwarzać zagrożenie dla zdrowia/życia klientów.
- Allegro powinno sprawdzić poprawność instalacji wszystkich tych paczkomatów.
Teraz pytanie do właściciela tych paczkomatów, czyli serwisu Allegro:
- Czy poinformowaliście odpowiednie "instytucje" o zaistniałej sytuacji?
- Czy poinformowaliście swoich klientów, że te paczkomaty mogą stwarzać zagrożenie dla zdrowia/życia osób odbierających przesyłki?
- Czy wdrożyliście jakieś procedury kontroli wszystkich zainstalowanych paczkomatów? - przecież może ich być więcej.
- Czy "w ogóle" wdrożyliście jakiekolwiek procedury bezpieczeństwa w związku z zaistniałą sytuacją?
Dla zabezpieczenia wątku - robię "zrzuty" z tego wątku, gdyż podejrzewam, że może on być za chwilę usunięty.
Na razie leży, ale przy aktualnej pogodzie może zmienić adres.
A taki ładny był, zielony, ekologiczny 😄
To nowy model, szybkie dostawy będą realizowane dronami dlatego szufladki od góry, wy się wyśmiewacie a allegro wyprzedza konkurencje.
nie ma to jak ekologia pełną gębą. Wybrukowane wszystko płytami i klepisko dookoła. Zielony to ten paczkomat jest chyba tylko z nazwy 🙂