anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przewidywany czas dostawy

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_   Zauważyłam na swoich aukcjach coś dziwnego. Wszystkie książki w cenie poniżej 40 zł mają przewidywany cas dostawy paczkomatem w poniedziałek a te powyżej 40 zł w sobotę. Czy Allegro zakłada, że wszyscy moi klienci mają smarta i załapią się na dostawę weekendową?

Ja chyba śnię. Przewidywany czas dostawy zależy od ceny książki 😳😳

mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Kaliope_Brzeg, możesz podać przykład? Sprawdziłam i przykładowo ta oferta: https://allegro.pl/oferta/1st-polish-armoured-division-zbigniew-wawer-i-inni-11434665735 nie potwierdza Twojej hipotezy. 🙂

Zrzut ekranu 2022-02-3 o 20.54.17.png

Maja
   Moderatorka

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@mr_oma   Czy Ty widzisz inny czas dostawy niż ja? Ja na tej aukcji widzę dostawę paczkomatem w sobotę .

mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Kaliope_Brzeg, a wrzucisz tu zrzut ekranu?  

Maja
   Moderatorka

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@mr_oma 

smart.jpg

mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Kaliope_Brzeg, dzięki. 🙂 Dowiem się, z czego to wynika. Wrócę tu z odpowiedzią. 

Maja
   Moderatorka

Agent051
#16 Inspirator#

@mr_oma cały problem wynika z tego czy kupujący posiada smarta czy nie. Jak wchodzę z konta ze smartem to u @Kaliope_Brzeg jest dostawa do paczkomatu w sobotę, jak wchodzę z konta bez smarta, to dostawa jest w poniedziałek.

oznacz moderatorów

mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Agent051@kostas11 - tak,  faktycznie na koncie ze Smart! widzę dostawę w sobotę. 🙂

Zrzut ekranu 2022-02-3 o 21.24.21.png

Maja
   Moderatorka

Agent051
#16 Inspirator#

@mr_oma cieszymy się wszyscy że widzisz, ale powinnaś też wyjaśnić dlaczego tak widzisz. Jak nie wiesz, to ci podpowiem. Allegro ma taką umowę z Inpostem że tylko przesyłki ze smartem dostarczają w soboty do paczkomatów.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Kaliope_Brzeg jak się logujesz to zmienia mi się na sobotę a jak przeglądam bez logowania jest poniedziałek, przypuszczam że jak masz wykupionego smarta masz wyświetlany inny czas dostawy 🙂 

________
Κώστας
oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@Kaliope_Brzeg Bry!

I tak Kama odkryła jedną z tajemnic ( lub bugów ) Allegro......

A na poważnie - to byłoby  żenujące, gdyby to było zamierzone.

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@pinsplash  Bry! 🙂

To jest jakiś dramat. A najlepsze w tym wszystkim jest to, że w aukcjach mam deklarację nadania 2 dni robocze. Przewidywanie więc dostawy na sobotę to jakiś odlot.

Owszem nadaję większość paczek w ciągu 24 godzin ale to i tak nie tłumaczy tych przewidywań. Musiałabym książki zapakować do paczkomatu jutro do 14.

Agent051
#16 Inspirator#

@pinsplash nie od dziś wiadomo, że kupujący ze smartem mają przywileje, Allegro otwarcie o tym mówi. Czarne, weekendowe etykiety właśnie po to są, żeby smartowe/sobotnie przesyłki łatwo było rozpoznać.

oznacz moderatorów

AlePiesio
#14 Krzewiciel#

Taka sytuacja jest już od dawna. Już pół roku temu to zauwazyłem przy moich aukcjach. Smart, dostawa w sobote, bez smart w poniedziałek.

oznacz moderatorów